Nečekaný polibek
Petra Martišková
Osmnáctiletou Alex čeká stěhování z Prahy na vesnici. Nová škola, noví spolužáci, a pokud bude chtít dál hrát hokej, pak i přestup do nového týmu, který je navíc plný kluků. Nestačí, že má srdce rozbité na tisíc kousků, ještě se na ni i tátu vykašlala mamka. Že by někdy znovu uvěřila v lásku? Tak to rozhodně nemá v plánu. Chce si jen vybojovat místo v týmu a v klidu odmaturovat. Jenže to by jí do života nesměl nečekaně vpadnout Max... celý text
Od Petry Martiškové opět krásná kniha plná humoru, její knihy mám velice ráda, odpočinková četba z prostředí studentského života a hokeje, nejvíc mě na této knize bavily hlášky studentů, a barvitě popsané prostředí vesnice, domečku u rybníku, kde jsem si to uměla představit, jak to tam vypadá, krásně romantické místo.
Knihu mohu doporučit, krásné romantické čtení.
Z dejového klišé vytvorila Martišková svoju najlepšiu knihu. Striedajú sa tu pasáže rýchle aj pomalé, školské aj súkromné prakticky bez jedinej nudnej strany. Vzťah učiteľ - študentka je už sto rokov stará téma, ktorá sa dá ľahko pokaziť. Petra to však opísala bravúrne, s nadhľadom a vtipom.
„Miluju tě, Maxi. Miluju tě tak,že to skoro bolí. Naučil jsi mě znovu se smát, naučil jsi mě,co je opravdová láska, naučil jsi mě znovu milovat."
Super tahle Lexie,holka co hraje hokej má skvělý vztah s tátou a nevadí ji přestěhovat se z města na vesnici. Pro Maxe byla jako tornádo a to doslova(někdy první setkání fakt miluju).
"Promiň Lexie," šeptal mi mezi polibky. "Tohle jsem nechtěl. Ale zároveň jsem nechtěl lhát. Už jsem se nechtěl schovávat. Miluju tě a na tom nic nezmění ani tahle stará zapšklá bába."
Krásné, romantické počteníčko od české autorky.
Lexie - hokejistka, která má před sebou poslední ročník gymplu. Matka ji opustila a opět se vydala pouze za svým snem, na vánoce přistihla svého přítele se svojí nej kamarádkou, potřebuje se svým tátou začít prostě znovu. Ani jednoho už v Praze nic nedrží, tak se odstěhují. Ona přestoupí do posledního ročníku na jiný gympl. Trenér jí však nechce z hokejového týmu pustit, proto jí povolí jen dvouleté hostování. Nová škola, nový tým, tentokrát však klučičí, kamarádi a hlavně nová láska... Max - učitel, který kvůli své mamince ukončil denní studium na vysoké škole, aby nezůstala v domě sama, když je otec opustil. V domě, který sousedí s domem, do kterého se Alex s otcem nastěhují. No a na cestě se začíná rodit zakázaná láska, která by snad i vydržela být v utajení, nebýt jedné sobecké osoby. No musím říci, že mě se knížka moc líbila, určitě sáhnu i po nějaké další ...
(SPOILER) Romantické čtení z českého školního prostředí - knížka ideální na pohodovou dovolenou. (pozor malý spoiler) Tahle hrdinka se mi líbila, chtěla jsem si přečíst o dívce hrající hokej, bylo to osvěžující. Milý motiv útěku na malou vesnici taky nevynechávám. A téma zakázané lásky studentky a učitele si občas při čtení českých autorek taky dopřávám. Tady to bylo všechno v úhledném balíčku, takže jsem nehleděla na to, že se mi už minulá knížka autorky krapet zajídala, a bez rozmyšlení jsem tuhle koupila právě na dovolenou. Bylo to příjemné zpestření pobytu na pláži. Přijde mi, že autorka popisuje české školy z doby svého mládí, takže je to pro mne taková nostalgie mezi řádky. Nejvíc mne ale dojalo věnování knihy autorčině nejlepší kamarádce, která bohužel prohrála svůj boj se zákeřnou nemocí. Autorka utíkala od těžké reality právě ke snovému příběhu mezi dvěma mladými lidmi. Ač je to smutné, takové milé a pěkné příběhy v knihách někdy prostě vznikají ze vzdoru smutné realitě života. Pokud máte tvorbu Petry Martíškové rádi, tuhle knížku určitě nevynechejte.
Další skvělá kniha od Petry!
Alex mi byla sympatická, líbil se mi její vztah s tátou a bavila mě její prořízlá pusa. Občas byla docela naivní, ale vlastně jsem se ani nedivila.
Autorka do příběhu zakomponovala milovaný hokej, ovšem pozor, hrála ho právě Alex. A byla fakt dobrá!
Maxík, který rád chodí k rybníku :D je miláček. Byť preferuji "bad boye", Max mě dokázal okouzlit svou povahou, milým vystupováním i humorem a ochranářskou stránkou.
Mezi Alex a Maxem to jiskří, ale jejich vztah je krapet komplikovaný, díky jistému problémku.
#zakazanalaskavibe
Kniha je vyprávěna z pohledu obou hrdinů, což je samozřejmě skvělé. Čte se krásně, je vtipná, stránky mizí pod rukama. Většinu vedlejších postav si nejde neoblíbit, ale jsou tu i takové, které lezou na nervy, nebo je vyloženě nesnášíte.
Nemohu jinak než moc doporučit.
vsechny knizky od teto autorky jsou uzasne a ani tato nebyla vyjimkou. naprosto krasne prostredi vesnice a zaroven i bozi dejove linky (i ta romanticka). hlavni postavy byly skvele a to i jejich kamosi, proste super knizka, idealni prave na leto
láska útěk romantika lední hokej zakázaná láska
2021 | Tajemství obsidiánu |
2018 | Léto na vodě |
2017 | Útěk za láskou |
2017 | Léto s frajerem |
2022 | Kouzlo obsidiánu |
Já prostě miluji knihy od Petry Martiškové, protože to jsou super romantické oddechovky. :) Sice už nejsem ve věkové kategorii, ale hlavní hrdinové byli super, i netradiční prostředí, ale bylo mi líto jak to měla Alex se svou mamkou.