mazlak komentáře u knih
Naprosto mně tato kniha pohltila. Sice jsem se k ní dostal náhodou, neboť jsem potřeboval nějakou knihu z ostrova do čtenářské výzvy, ale tak skvělou volbu jsem opravdu nečekal. Čím více se děj odvíjel, tím více se rodilo otázek k zodpovězení. K této autorce se určitě ještě vrátím.
Díky čtenářské výzvě jsem se po více jak třiceti letech vrátil do dětství. Tato kniha mě opět nezklamala. Navíc mne při četbě této knihy napadlo, abych si někdy přečetl i kocoura Mikeše.
Nádherný příběh. Asi nejde ani tak o to, že jsou vánoce, ale o zamyšlení a nápravu lakoty a pohrdání ostatními lidmi. Jak nikdy není pozdě k zamyšlení a změně sebe sama. A vánoce? Ty tuto atmosféru jen umocňují a dotváří. Vřele doporučuji.
Tak to je opravdu závod s časem. Já závodil v rychlosti četby. Z této série jsem zatím narazil jen na dva díly, ale oba jsou jedinečné. Děj jsem doslova hltal. Odložit a jít spát. To byl skoro hřích. K této autorce a této sérii se rozhodně vrátím.
Až do dnešního dne jsem bernardýny miloval a v žádném případě jsem je neměl za nebezpečné psi jako například bulteriéry a jim podobné. Prostě kulatý, rozvážný dobrák do morku kosti. Ale když se dostaví nemoc je z něho drak.
Z počátku mi trochu vadilo, když byl popis pozadí děje příliš detailně popisovaný. Postavy byli neurčité a zdánlivě nepodstatné. Ale potom úžasný. Vše do sebe zapadlo a vše co oči zachytili jen vtahovalo přímo do příběhu a jeho prostoru.
Jedna z dalších knih o hrůzách koncentačních táborů. jak již tady někdo uvedl, není zde popsáno tolik hrůz, jako v jiných knihách s touto tematikou, ale i to o čem kniha vypráví je nepředstavitelné. Jen moc doufám v to, že se knihy na toot téma nepestanou vydávat, aby i další generace věděly čeho byli "lidé" schopni.
A pak, že se pohádky nedají číst ve středním věku. Super pohádkový příběh.
Jedna z dalších super knih tohoto autora. Kniha má po celou dobu spád, napětí a čtivý děj.
Při čtení jsem si místy připadal, že mám všechno přímo vedle sebe. Byl jsem dějem naprosto pohlcen. Do budoucna se s tímto autorem ještě určitě setkáme. Zařazuji mezi oblíbené autory.
Opět naprosto skvělá kniha. Příběh je opět napínavý do posledního řádku a o překvapení tu taky není nouze. Vůbec ten zlom při označení vraha.
Autora si dávám do oblíbených a ihned sahám po dalším dílu. Již nyní věřím, že opět nezklame.
I já jsem zvolil audioknihu a asi to byla ta nejlepší volba. Poslech mne tak zaujal, že jsem poslouchal jeden příběh za druhým až do samého konce a najednou.
Snad jediné rušivé mi přišlo soustavné připomínání a zdůrazňování, že hlavní postava je: "První dámská detektivka v Botswaně".
Krásná červená knihovna. Není to sice propracovaný román, ale příběh má krásný čtivý příběh a romantický děj. pohodové a jednoduché čtení. Prostě se u čtení uvolníte a postupně se necháte vtáhnout do příběhu. Hlavní hrdince držíte všechny palce a jejího kamaráda by jste někdy nejraději nakopli.
Když jsem bral tuto knihu do ruky, bál jsem se co to bude za nudné, novinářské čtení formou reportáží. Jak jsem byl překvapen. A tu knihu jsem jen s obtížemi odkládal. Audiokniha pak byla jen zkrášlením tohoto díla. Jen ta fakta jsou opravdu hrůzná. Jeden by řek, že vymývání mozků už dnes neprojde a lidé prozřeli.
Velmi pěkně napsaná kniha. Žádné složitosti a kombinace, jen jednoduchá linie děje. I popis prostředí a jednotlivých událostí je precizní, ale v žádném případě děj neomezuje v plynulosti jen dokresluje. Horory příliš nevyhledávám, ale tento překvapil. Doporučuji.
U mne je to takřka úplně stejné jako u předchozího čtenáře. Maminka knihu milovala, tatínek nám ji předčítal, ale nám se moc nelíbila. Byla na nás docela moc smutná. No kdo by rád poslouchal pohádku, kde skoro všichni umřou.
(SPOILER) Uf. Tak to byl zase jednou úžasný příběh. Knihu odložit bylo velice těžké. Prakticky nemožné. Vždyť se jednalo o přerušení děje. No a když už jsem si říkal, že je zbytek děje naprosto jasný přijde zlom. Možná zlom je špatné označení, spíše obrat o sto osmdesát stupňů. Pak už knihu tuplem neodložíte.
Tak po dlouhé době konečně kniha, která nebyla nudná, ale naopak. Napínavý děj mne tak pohltil, že se mi kolikrát nechtělo ani knihu odložit a jít spát či něco udělat. Veselé příhody babičky mě vzkutku pobavily a ve skritu duše mne pek mrzelo, že babička umřela a je konec jejich střeštěností. V této knize nikdo nikomu neubližuje, ale snaží se ho pochopit a obsahuje spoustu modrostí. Doporučuji.
Krásná detektivka. Na tuto autorku a zároveň i tuto knihu jsem narazil jen náhodou díky čtenářské výzvě. Ale už nyní můžu z důvěrou říct, že se k této autorce vrátím. Doufám jen, že i další knihy budou tak skvěle napsané.
Velmi zajímavý příběh. Kniha je plná napětí a nutí čtenáře pokračovat ve čtení až k samému závěru. Jen mně překvapilo, kolik postav je psychologicky na takové výši, že dokáží člověka prokouknout a odhalit jeho úmysly. Totéž se dá říci o smyslu pro detail a tím okamžitě odhalit způsob zločinu.
Tento příběh jsem vyděl snad již desetkrát ve filmové podobě, ale do samotného děje jsem se snad vcítil až při čtení této knihy. Jaká to musela být hrozná doba, kdy se člověk děsil čehokoli? Jak hrozně jednoduché bylo na sebe upoutat pozornost a jak kruté následky to pak přinášelo.
Tato kniha se mi dostala do rukou pouze náhodou při plnění čtenářské výzvy, ale moc mne zaujala. Až mně překvapilo, že něco takového bylo ve své době publikováno. Opravdu velmi crsný příběh. určitě ho do budoucna ještě zhlédnu ve filmové podobě. Kdyby tuto knihu četla dnešní mládež, třeba by bylo méně drogově závislých. Knihu doporučuji.