medvedice3 | Komentáře u knih | Databáze knih

medvedice3 medvedice3 komentáře u knih

Tajemné Beskydy Tajemné Beskydy Richard Sobotka

Krásná kniha o pověstech i místech Beskyd.

Z pošťákovy brašny Z pošťákovy brašny Honza Pošťák Pospíšil

Hluboký obdiv autorovi!

27.12.2018 5 z 5

Zelený stan Zelený stan Ljudmila Ulická (p)

Ano, kniha je velmi obohacující.

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Název knihy plně odpovídá obsahu - velmi osobní kniha. A jedna z mála, která fanaticky nezatracuje a nepřikazuje, co se smí ču nesmí. Jen shrnuje a konstatuje. Tak, aby se každý mohl zamyslet, promyslet, najít svoji cestu.

27.12.2018 5 z 5

Biblické příběhy pro nevěřící děti Biblické příběhy pro nevěřící děti Martin Vopěnka

"Nečekejte jen zjednodušenou literární podobu biblických příběhů" - nečekala jsem, přesto je to jen zjednodušená literární podoba biblických příběhů, tak jak je většinou známe. Nicméně pro čtení dětem před spaním i pro samostatnou četbu další generace malých čtenářů velmi přínosné.

27.12.2018 3 z 5

Petr má medvěda nebo co Petr má medvěda nebo co Ludvík Vaculík

Bílý medvídeček s dlouhými slechy - no a co! Krásné čtení.

Anna Sacher a její hotel Anna Sacher a její hotel Monika Czernin

Kdo očekává román - bude zklamán. Kdo miluje Vídeň - bude nadšen. Koho baví doba přelomu 1. a 20. století a jeho první poloviny - nemůže nepřečíst příběh slavné hoteliérky.

19.06.2018 5 z 5

Češi o Češích: Dnešní spory o dějiny Češi o Češích: Dnešní spory o dějiny Eva Hahn

Při čtení vyvolává kniha různé otázky, různé pocity, nejrůznější asociace... a povzdech, jak moc nás poškodily ty dvě a totality těsně za sebou, zejména diktatura proletariátu. Ne materiálně, ale duchovně - naše myšlení, naši vzdělanost...

05.06.2018 5 z 5

Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe Jan Paulas

Čtivý rozhovor nutící k zamyšlení.

30.04.2018 5 z 5

Paměti babičky Kavalírové Paměti babičky Kavalírové Josef Jan Frič

Při čtení těchto pamětí si člověk uvědomí, jak se máme úplně nejlépe, přesto frfňáme. Nikdo nemusí kvůli nutnosti opatřovat živobytí odcházet ze školy po prvním stupni, nemáme hlad, většinou máme práci, kvalitní střechu nad hlavou, máme dostupnou lékařskou péči... přesto nejsme spokojení.

11.03.2018 5 z 5

Příběh lidského těla Příběh lidského těla Daniel E. Lieberman

Velmi podnětné čtení, v podstatě ne příliš optimistické...

20.02.2018 5 z 5

Druhé líbánky Druhé líbánky James Patterson

Chtěla jsem něco hodně odlehčeného na čtení do postele při marodění. Netrefila jsem se! Líbilo se mi! Navíc mám knihu do Výzvy.

18.02.2018 5 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Kniha krásně mile naivní, jednohubka na nejen letní večer.

22.06.2017 5 z 5

Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Naštěstí jsem knihu slyšela a pak i četla dřív než autorův životopis, o kterém se zmiňuje Déégéé. Hořká pachuť.

24.03.2017 5 z 5

Dvojí domov Karla Kyncla Dvojí domov Karla Kyncla Karel Kyncl

I já doporučuji. Mistrné zacházení s jazykem.

26.01.2017 5 z 5

Bytosti přírody Bytosti přírody Margot Ruis

Postrádala jsem v textu několikrát zmiňované kresby bytostí přírody od autorčina manžela. Zamyslela jsem se, jak zacházíme s tím, čemu říkáme kyberprostor, virtuální realita.

20.01.2017 5 z 5

Milarepa Milarepa Eduard Tomáš

Jednak skvěle převyprávěné, jednak vynikající doslov v roce 2016 zemřelého filosofa a biologa prof. Zdeňka Neubauera.

12.01.2017 5 z 5

Už zase skáču přes kaluže Už zase skáču přes kaluže Alan Marshall

Nejdřív jsem jako desetileté dítko v kině viděla stejnojmenný český film (1970, režie Karel Kachyňa) a teprve pak četla jedno z vydáních sedmdesátých let. V té době to ještě nebyla povinná četba. Při filmu jsem plakala a obdivovala hlavního hrdinu za jeho ohromnou vůli.

08.01.2017 5 z 5

Jablíčko zelené, červené a bílé Jablíčko zelené, červené a bílé neznámý - neuveden

Mám ráda arménské pohádky. Tento pronásledovaný národ má pohádky laskavé - např. v situaci, kdy zlá královna - macecha a proradná sestra - princezna jsou v pohádkách střední Evropy (Grimmové, Němcová) uvláčeny koňmi, jsou v arménských poslány pracovat.

08.01.2017 5 z 5

Psáno v kóji Psáno v kóji Zuzana Maléřová

Bohužel někdy i jízda na úkor ostatních - netušící veřejnosti. Humor, který zesměšňuje... některé pasáže mě nepříjemně zaskočily.

08.01.2017 3 z 5