Mephi Mephi komentáře u knih

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Úžasná kniha. Takové puzzle myšlenkových pochodů. Film je pro širší publikum, kniha jde víc "dovnitř". Pro hledače odlišného dobrá volba. Z vše může Marla Singerová.... :)

Zeď Zeď Jean-Paul Sartre

Tato kniha se nejen dobře čte, ale ovlivnila mě i po tvůrčí stránce. Největší akční scény se zkrátka odehrávají v našem nitru.

Smrt Západu Smrt Západu Patrick Joseph Buchanan

Už je to pár let, co jsem ji četl, nicméně stále neztrácí na aktuálnosti. Nikomu nic nevnucuje, ale nabízí zajímavý pohled na témata, která se nás týkají, i když se nám to nemusí zrovna líbit. Dodnes některé poznatky z této knihy využívám v diskusích a dle reakcí vnímám, jak nelibě mnoho lidí přijímá tyto přímé a logické myšlenky. Zkrátka kousnout do kyselého nebývá příjemné :) A i proto stojí za přečtení.

14.01.2016 5 z 5

Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Kniha má rozhodně co nabídnout. Srozumitelně vysvětluje jak fungují peníze a proč by je ten, kdo je má měl točit. Zabývá se převážně peněžním tokem, tzv. cashflow.
Ne vše je zde uplatnitelné, ale pořád lepší, než kdyby něco chybělo. Rozhodně dokáže ne laikovi toto téma dobře podat a vysvětlit.

14.01.2016 4 z 5