Mergirus komentáře u knih
Velmi čtivá. Člověk začne a nemůže přestat, dokud nedojde na konec. Těším se na pokračování.
Moc jsem se na tenhle díl těšila, ale nečetl se mi tak dobře jako ty předešlé. Nevím, zda to mohlo být častým střídáním pohledů postav a časových období, ale některé pasáže mi připadaly zbytečně natáhlé. Líbila se mi postava babičky... (nebudu dodávat spoiler).
Jsem zvědavá, jak se to vyřeší s Bonaratou.
Ocenila bych lepší jazykovou korekturu (našla jsem tam pár překlepů a asi 3 pravopisné chyby), ale oproti jednomu z předešlých dílů (už si nepamatuji, který to byl, ale obsahoval opravdu dost jak pravopisných, tak překladatelských chyb) to je v podstatě zanedbatelné.
Odpočinková kniha. Sice jsem se nesmála od začátku do konce, ale rozhodně potěší a uklidní. Děkuji za to, že jste se podělil o své zážitky.
Chvíli jsem si myslela, že se příběh změní, že to všechno je jen hra a bude vše jinak. Nebylo to tak, ale kniha ani tak nebyla špatná. Líbila se mi inspirace Nemem.
Jednalo se o moje první setkání s tímto autorem, ale rozhodně ne o poslední. Byla jsem napnutá od začátku až do konce, čemuž napomáhalo střídání postav. Výborná knížka.
Mám takový pocit, že jsem od něj četla jednu knihu, ale moc mě neuchvátila. Zato tyhle povídky mě navnadily na to, abych si zkusila přečíst autorovu sérii. V knihovně bohužel neměly první díl, tak začnu druhým :) . Doufám, že mě nezklame.
Asi jsem čekala něco víc než jen tohle zpracování klasického tématu (nechci prozrazovat více).
Kniha je velmi zajímavá, ale ne všemu jsem rozuměla. Trochu mě také rozčilovaly překlepy a hrubky (doměnky, shoda podmětu s přísudkem, psaní čárek). Ale je zvláštní číst tuhle knížku vlastně na závěr všech autorových knih o Zeměploše. Jsem ráda, že nápady použité v téhle knize použil a rozvinul v Zeměploše.
Někteří autoři detektivek musí popsat spoustu stran, než je vrah dopaden. Urban to v jedné povídce zvládne skoro na pár stránkách. Knížka je velmi pěkná na čtení a některé povídky vás svým koncem překvapí. Přeji příjemné čtení.
Kniha jako taková by nebyla špatná, ale čekala jsem přímé odkazy citací (odkud autor čerpal). A bohužel jsem narazila na chybné letopočty (Beneš zemřel r. 1948) a jiné nepřesnosti.
Na můj vkus autor zpočátku hodně přeskakoval v čase, měla jsem problém se zorientovat, který příběh je právě který. Zhruba od půlky knihy už se naštěstí ustálil a příběhy se četly dobře.
Na téhle knížce byl nejlepší konec. Jednak proto, že už nebudu muset číst o Braňovi a nešťastné Lindě, nemluvě o skutcích hl.hrdinky.Ta byla občas značně nesympatická. Ale také proto, jak se to vyřešilo. Jednoznačně skvělé řešení.
Naprosto ve všem souhlasím s TeaPeter. Kniha obsahuje skvělé podrobnosti, které odhalují zákulisí husitských válek. Byla velmi čtivá, téměř jako detektivka. Bohužel výsledný dojem ničila špatná pádová spojení, hrubky, překlepy a další věci. Rozhodně by to chtělo pečlivější korekturu.
Neublíží, ale žádný bestseller to taky není. Taková jednohubka, plná krásných plzeňských slov. A s autorem plně souhlasím, ty fontány se na náměstí vyjímají jak pěst na oko. Děkuji za věnování plzeňské knihovně a zkusila bych i nějaké další dílo.
Mně se kniha líbila. Některé povídky byly vtipné, některé úsměvné, jiné smutné.
Nějak nemůžu přijít téhle autorce na chuť. Zkouším také Havraní bratrstvo a jsem stále na rozpacích. Nejvíce mě baví její knihy ke konci, tam to konečně dostává nějaký spád. Od Vlků jsem čekala něco víc, ale bohužel, fakt doporučuji jen ty konce. Téma je pořád dokola...v prvním díle je on vlk a ona holka, ve druhém jsou chvíli oba lidi a ve třetím je ona vlk a on člověk. No, nic moc.
Pattersona jsem si oblíbila, ale tahle kniha byla zvláštní. Zpočátku jsem se nemohla začíst. Řekla bych, že částečně ten příběh "zabil" i překlad. Byl takový neohrabaný, kostrbatý.
Bohužel jsem očekávala vtipnou příručku a dočkala jsem se vyprávění ubohého života žen tří generací. Zvládla jsem to tak do jedné třetiny, pak už ne. Nevím, jestli mi kniha nesedla třeba kvůli mému rozpoložení, ale stalo se a nemíním se k ní vrátit.