MesLivres komentáře u knih
Kniha nepatří mezi moje nejoblíbenější od Agathy Christie, přeci jen mám raději Poirota. Ale opět velmi zajímavý případ s geniálním koncem.
Velmi čtivý krimi příběh, i když pro mě závěr nebyl příliš překvapující. Ideální čtení na dovolenou a tím nemyslím nic špatného:)
Byly doby, kdy jsem měla tolik času, že jsem zvládla překousat se i touhle knihou. Vyžadovalo to ovšek obklopení se mapou Středozemě, otevření několika dalších knih a neustálé hledání v poznámkách a dodatcích.
Přesto i takhle kniha přispěla k mojí fascinaci světem, který se povedl Tolkienovi vytvořit.
Už dlouho mě žádný příběh takhle nedostal...závěrečná gradace děje je neskutečná a nedovolila mi knihu odložit dokud jsem jí nedočetla.
Děj knihy pozvolna plyne, někomu by mohlo přijít, že až moc pozvolna...eskaluje ale do překvapivého závěru, kvůli kterému stojí za to knihu přečíst.
Jak je psáno v popisu knihy nejde o klasickou učebnici, autoři v knize polemizují o evropské identitě a historii našeho kontinentu popisují v souvislostech. Evropské dějiny jsou přehledně shrnuté, doplněné spoustou obrázků a mapek.
Doporučuji každému, kdo chce získat všeobecný přehled.