Mi-šu-le Mi-šu-le komentáře u knih

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Opět skvělá Jane Marplová. Příběh byl jistě zajímavý a celkem zamotaný, na začátku jsem měla trochu zmatek ve jménech, ale to si rychle sedlo. Neřekla bych, že je to jedna z nejlepších se slečnou Marplovou, ale rozhodně stojí za přečtení. Přečetla jsem knihu jedním dechem.

06.09.2024 4 z 5

Třináct záhad Třináct záhad Agatha Christie

Příjemné čtení ve formě povídek. Některé byly lepší než jiné, ale to už tak bývá. Slečna Marplová mi je čím dál víc sympatičtější.

12.08.2024 5 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Poslouchala jsem jako audioknihu, byla moc hezky namluvená a bavila mě. Ze začátku jsem se trochu ztrácela v perspektivách vyprávění, ale pak si to sedlo a bylo to dobré. Některé části mě bavily víc než jiné, ale celkově hodnotím pozitivně. Bylo to mé první setkání s autorem a na knihu jsem se chystala roky, určitě jsem ale ráda, že jsem ji četla až nyní.

07.06.2024 4 z 5

Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Knihy od J. Probst prostě baví, jsou jednoduché, nenáročné, ale velice milé, lechtivé a nejsou přehnaně trapné. Četla jsem i dvě předchozí série, a ta první pro mě byla nejlepší, nicméně tato určitě stojí za přečtení. Knihu jsem přečetla za dva večery, bavila se u toho a dostala jsem to, co jsem očekávala.
Jakkoli jsou si knihy s touto tématikou podobné, tak Probst umí psát tak, že se kniha sama čte a baví vás. Dějové linie jsou téměř vždy stejné, ale prožitky s narůstající vzájemnou touhou nových postav je pokaždé skvělým zážitkem.

26.05.2024 5 z 5

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Příběh je opravdu neobvyklý, Hercula Poirota je zde málo, avšak stále zůstává ve své genialitě. Příběh mě bavil asi nejméně z těch, které jsem přečetla s H.P. Určitě však stojí za přečtení, i kdyby jen pro srovnání, že tohle není nejlepší dílo. Příběh je řekla bych takový těžký, zamotaný, no, není to klasické podání geniálního detektiva. I tak jsem si ale čtení užila.

14.02.2024 4 z 5

Poslední víkend Poslední víkend Agatha Christie

Nejdřív jsem viděla film, je to už celkem dávno, pointu jsem věděla, ale už jsem si úplně nebyla jistá těmi podrobnostmi a okolnostmi, tak jsem si řekla, že si to přečtu. Nevidět film, asi bych si nebyla úplně jistá, kdo byl vrahem. Každopádně stojí za přečtení, i když to není úplně klasický Poirot ve své geniálnosti. Teď si znovu pustím film pro porovnání. Nemohu napsat úžasný, skvělý, výborný, ale rozhodně byl příběh zajímavý a čtivý.

09.09.2023 5 z 5

Proč nepožádali Evanse? Proč nepožádali Evanse? Agatha Christie

Kniha přečtena jedním dechem. Hlavní postavy mi byly velice sympatické a příběh byl velice zajímavý. Trochu jsem tušila vraha, přeci jen jsem od A. Ch. už pár knih přečetla. :D Rozhodně stojí za přečtení.

02.12.2022 5 z 5

Hadí doupě Hadí doupě Agatha Christie

Skvělá kniha, četla jsem ji jedním dechem. Autorka má lepší knihy, ale tato je taky super.

28.11.2022 5 z 5

Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Další super kniha od A.CH. s Herculem Poirotem, ale četla jsem i lepší, prokoukla jsem vraha, poprvé, a některé další postavy, jiné mě naopak v závěru vyvedli z omylu. :) Není to její nejlepší kniha, ale i tak stojí za přečtení.

18.06.2017 4 z 5

Zlatovláska a jiné pohádky Zlatovláska a jiné pohádky Karel Jaromír Erben

Jeho pohádky jsou skvělé. Ráda vzpomínám, jak mi je rodiče četli před spaním. Ráda si v ní listuji i dnes.

26.03.2016 5 z 5

Manka Manka Václav Čtvrtek (p)

Jako malá jsem knihy od Václava Čtvrtka četla neustále.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Několikrát čtená kniha, patří mezi moje oblíbené, je to klasika, kdo nečetl, prohloupil. Nikdy nezklame.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Skvělá kniha, klasika. Ráda si ji jen tak přečtu, nikdy nezklame.

20.02.2015 5 z 5

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích Vítězslava Klimtová

Krásná kniha, jako dítě jsem ji milovala.

Milostná dvojhra Milostná dvojhra Luděk Stínil

Z těch, které jsem od autora četla, je tato kniha nejlepší.

20.02.2015 4 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Tento díl byl opravdu super, příběh i zápletka skvělá, velmi milé postavy, až jsem byla překvapená, že jsem pak už tušila, kdo je vrah. Určitě jedna z těch lepších od Agathy, a se slečnou Marplovou jedna z nejlepších. Doporučuji k přečtení, četlo se to samo.

04.11.2024 5 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Poslouchala jsem jako audioknihu. Kniha vyvolává spoustu pocitů a nutí přemýšlet víc do hloubky. Nicméně si nedovedu představit, že bych v ní přesně tohle nacházela v 18 letech v maturitním ročníku. Nemohu říct, že by mě kniha zrovna dvakrát bavila, spíš je to klasika, kterou je dobré znát.

29.10.2024 3 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Milé čtení, Mina i Luke byli oba super, a samozřejmě mám chuť vyrazit do Švýcarka. Caplin zkrátka píše romantické průvodce se vším všudy, ovšem mezi nejoblíbenější si tuto knihu nezařadím. Oproti jiným mi přišlo, že to nemá takový spád a říz, ale četlo se to pěkně. Hodnotím 4*.

26.10.2024 4 z 5

Karty na stole Karty na stole Agatha Christie

Skvělý příběh, kniha mě pohltila od první stránky. Karty na stole miluju ve filmovém zpracování, viděla jsem ho nesčetněkrát, ale stejně jsem byla zvědavá na originální verzi. Děj je do 2/3 stejný, pak už je to výrazně odlišné. Film má trochu větší šťávu a závěr je víc "pikantní". Doporučuji k přečtení, je to pecka!

25.09.2024 5 z 5

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Knihu jsem četla až na základě toho, že jsem přečetla sérii od L. Adrian, kde jsem se v komentářích dočetla o podrobnosti s Bratrstvem černé dýky. Kniha se mi líbila, určitá podobnost tam je, ale dost věcí se tam liší. Série BČD mi přijde propracovanější z pohledu upírů, jejích názvosloví, obřadů atd. Určitě přečtu i další díly, Warth byl super, ale osobně se nejvíc těším na Zsadista. Možná jsem měla velká očekávání kvůli chvále na tuto sérii, ale vypadá to, že s každým dílem to bude lepší a lepší. Doporučuji. Je to nenáročné čtení.

05.05.2024 5 z 5