michaelaaa5 michaelaaa5 komentáře u knih

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Úžasně propracovaná a promyšlená detektivka, na jejímž konci do sebe zapadají i nejmenší detaily. Harry Hole jde tentokrát v patách sériovému vrahovi, jenž mu po svých činech zanechává sněhuláky. Nebo je sněhulák v patách Harrymu? Doporučuji.

04.02.2020 5 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Kniha velmi podobná thrillerům S.Lapeny. Kniha mě bavila, konec nepředvídatelný, přestože jsem dlouho dumala nad tím, kdo to může být, autorka dokonale vodí za nos až do konce.

23.03.2020 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Z knihy mám tentokrát smíšené pocity. Děj příliš monotónní, neustálé nacházení matrjošek a úvahy co by, kdyby..Závěr to ale zachránil, ten byl překvapivý a naprosto šokující.

19.01.2020 4 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Příběh čtyř kamarádů, kteří si díky výzvě převrátí své životy vzhůru nohama.. Kniha psána s nadsázkou a vtipem, tak jak jsme u Hartla zvyklí. Těším se na film.

19.01.2020 5 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Čtivé, pohodové, Příběh tří kamarádek v nejlepších letech, jejichž životy jsou sice rozdílné, ale každá v něm zažívá svoje problémy a starosti.
Ananas! A na nás!

09.08.2024 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Ze začátku mi děj knihy nepřišel ničím zajímavý, klasický romantický příběh. Ovšem pak se příběh odvíjel směrem domácího násilí a protože je kniha velmi čtivá, napnutě jsem čekala jak příběh dopadne, "protože nic takovýho jako špatní lidi neexistuje. Všichni jsme prostě lidi, co někdy dělají špatný věci."
Těším se na pokračování Námi to začíná.

14.10.2023 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Námět knihy zněl docela zajímavě, ale jedná se o klasickou oddechovou romantickou knihu..

08.11.2021 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Přečetla jsem všechny dosud vydané knihy Roberta Bryndzy a myslím, že přestože je nová postava Kate Marshallová úplně jiná než Erika Fosterová, bude tato série stejně tak dobrá jako ta předchozí. Erika přišla během policejní razie o manžela a Kate má dítě se sériovým vrahem. Každá má svou minulost a každá je tedy úplně jiná, přesto doufám, že autor jejich životy někdy spojí..
Ačkoliv je kniha opět napsána velmi čtivě, měla jsem ji rozečtenou opravdu hodně dlouho. Těch brutálních a nechutných detailů bylo totiž až moc a připadá mi, že autor každou novou knihou přitvrzuje.

07.07.2021 4 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Krátký a jednoduše napsaný příběh. Kniha se mi líbila.

08.04.2021 5 z 5

Ve víru Ve víru Rachel Caine (p)

Třetí díl ze série od jezera Stillhouse jak už tady zaznělo byl asi nejslabším z celé série. Hlavní dějová linka byla totiž uzavřena už v druhém díle a tak se děj této knihy motá již okolo jiného případu, do kterého se bývalá manželka sériového vraha zamotá i s celou její rodinou. Kniha se sice dobře čte, je akční i napínavá, ale předchozí díly jsou lepší.

24.01.2021 4 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Zajímavý a napínavý příběh z pohledu manželky odsouzeného vraha. Doporučuji tento psychothriller přečíst.

03.11.2020 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

První díl a seznámení s detektivem šéfinspektorem Erikou Fosterovou, která se zdá být na první pohled možná namyšlená, ale je to pouze maska zraněné ženy, neboť se po smrti svého manžela opět vrací k tomu, co umí nejlépe a to je vyšetřování vražd.
I přes rozkazy svých nadřízených si vždy stojí za svým názorem a nezalekne se ani vysoko postavených a vlivných lidí, což sice ne pokaždé přinese dobré výsledky, ale rozhodně přivede na dobrou cestu..

11.03.2020 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Druhý případ detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové, který je opět plný vražd. Noční lovec po sobě tentokrát zanechává mrtvé muže, které si rozhodně nevybírá náhodou..I když vraha známe již v půlce knihy, napínavá je kniha až do konce..protože pokud tě někdo sleduje, jsi mrtvý..

02.03.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Kniha byla opravdu chladnokrevná až příliš. Vraha jsme znali již od začátku, což pro mě nebylo až tak napínavé, ale jinak super detektivka.

19.01.2020 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Napínavý thriller od začátku do konce. Příběh z pohledu alkoholičky, která řeší problémy lidí, které nezná a nadělá tím více škody než užitku jak sobě, tak ostatním. Příběh, kdy nevíte co jsou skutečné vzpomínky a co pouze vymyšlené sny.

11.05.2019 5 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Chvíli trvalo než se příběh pořádně rozjel, asi do poloviny knihy se opakovaly stále stejné myšlenky postav. Konec knihy byl však překvapivý a závěrečný epilog nečekaný.

02.08.2024 4 z 5

Není úniku Není úniku Cara Hunter

Famózní. Nejlepší díl z celé série. Těžko byste odhalili viníka, kniha je velmi dobře promyšlená a napsaná. Naprosto nepředvídatelné.

08.10.2020 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Tuhle knihu jsem si záměrně nechávala ke čtení v letních měsících, abych si užila atmosféru ze slunečného Chorvatska. Je to příjemná oddychovka, kterou jsem mezi thrillery uvítala. Kniha je romantická a dost předvídatelná, přesto se těším i na ostatní díly z autorčiny tvorby.

12.07.2020 3 z 5

Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Pomalý rozjezd, velmi zdlouhavé popisy krajiny i rodinné historie a jen těžko uvěřitelný příběh o lásce, která skončila po pár dnech, ale přežila desetiletí..

07.03.2020 3 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Vzhledem k vysokému hodnocení všech knih Roberta Bryndzy jsem čekala opravdovou thrillerovou pecku. Ale za mne teda obrovské zklamání. Příběh mě vůbec nebavil, nesmrtelná hrdinka, nereálné. Většinu knihy tvoří popisy prostředí než děj samotný.

20.08.2024 1 z 5