MichellePixie komentáře u knih
Za mě srdcovka. Mám ráda oddechové čtení s romantikou. Příběh se nevleče, jen tak jemně pluje na vlnkách, přesto že je v knize mnoho napětí, hlavní postavy jsou hezky zpracované a zapadají do sebe.
Kniha je velmi zajímavá, příjemně se čte, postavy mají každá dobře vypracovaný charakter, rozhodně si mezi nimi najdete svého oblíbence, a ač John Green opět směřuje ke svému stereotypu hlavního hrdiny, stále mě jeho tvorba celkově velmi baví. Podle mě příjemné čtení pro každého, kdo má rád zajímavé příběhy s trochou romantiky a poťouchlosti tzv.
Asi mě tu lidi ukamenují, ale mě nenadchla. Musela jsem se nutit ji dočíst, celý ten nápad je zajímavý, ale nic pro mě.
Za mě správně a jedinečně napsaná středověká detektivka, je vidět, že autorka má ve věcech přehled. Příběh je zajímavý, postavy mají velmi dobře promyšlené charaktery. Navíc se dozvídáme více o životě před námi, jak věci vlastně fungovali, jaké postavení měli ženy ve společnosti, a jak těžké bylo se lišit od ostatních. Ani chvíli jsem se nenudila, knihou jsem příjemně proplouvala, ale přesto jsem chtěla číst dál a dál. Navíc se s Adélií naprosto ztotožňuji, jak v názorech, tak v reakcích na situace. Určitě doporučuji.
Zamilovala jsem si hlavní postavu, a všechny situace prožívala s ní. Mám ráda příběhy se zvraty a silnými charaktery, a tohle byl jeden z nich. Jsem nadmíru spokojená, kniha se mi četla moc příjemně a nenudila jsem se. Jemné detaily mi dělali radost stejně jako vztah mezi Robem a Suze. Odpočinková četba a náhled do světa silné, emancipované a praktické ženy po čtyřictýtce, která je zároveň velmi citlivá.
Další úžasná detektivka od vzdělané autorky. Ráda čtu kvalitní četbu, při které se i něco naučím, proto jsem s tuto knihou naprosto spokojená. Fakt, že tentokrát autorka zvolila jako dějovou linku vrahovu pomstu, mi přijde jako přirozený vývoj událostí celé série, a zároveň také jemná tečka na konec. Doporučuji, přečetla bych znova.