miczoken komentáře u knih
Nemám ráda, když se "něco" týká dětí. Nemám ráda, když se "něco" týká malých dětí. Takže jsem první polovinu knihy četla hodně na zapřenou a pak ji na měsíc odložila. Ale když už jsem se odhodlala ji vzít znovu do ruky, musela jsem číst, dokud jsem na to viděla, pak se celý den v práci těšila, až bude zase večer a já se znovu začtu. Téma trollů a skřítků je pro mne nové, ale o to poutavější. Co se týká mého hodnocení - dávám 4 * z 5.
Nebylo to špatné. Mám ráda detektivky z historie, líbí se mi, jak nakonec detektiv (nebo jako třeba v tomto případě financ) najde vraha bez všech těch databází DNA, počítačů a internetu. Jenomže mi pár pasáží vadilo, obzvláště se mi nelíbilo čtení v novinách. Knihu jsem nečetla jedním dechem, občas jsem ji odložila. Ale určitě bych neměla problém ji přečíst znovu.
Hrozně dobře se to četlo, i když jsem plavala v takových termínech jako " thén" nebo "jarl". :-) Na kvalitě knihy to však neubralo a já knihu nechtěla odložit. Hrozně se mi líbí detektivky z dřívějších dob, kdy "pátrači" používali pouze svůj mozek a neměli k dispozici žádné počítače, databáze a další vymoženosti dnešní doby. Zatím dávám 4* z 5, možná to časem přehodnotím na celých 5*.
Označit tuto knihu jako kultovní, tak jak se píše v obsahu, mi přijde poněkud přehnané. Ano, četlo se to dobře. Ano, chvilkami to bylo hodně napínavé. Ale už po pár kapitolách jsem si tipla, že "vrah je zahradník", a nemýlila jsem se. A především mě dost zklamal konec této knihy. Proto taky dávám pouze 3 z 5 *.
EDIT: Viděla jsem zfilmovanou verzi této knihy. A snad poprvé v životě můžu říct: film se mi líbil mnohem víc než jeho knižní předloha.
Na tuto knihu jsem se velice těšila, protože předešlá díla tohoto autora jsem vyloženě hltala. Téma Ludvíka II. Bavorského mi není úplně neznámé, už jsem si o něm v minulosti pár článků přečetla. Bohužel mě "Případ Ludvík" hodně zklamal. Hrozně se mi to chvílemi táhlo, musela jsem se nutit, abych přelouskala alespoň pár stránek. Nemám moc v oblibě přeskakování ze současnosti do minulosti, navíc mi tato "současnost" přišla dost přehnaná, kdy hlavním hrdinům lítají kulky kolem uší a oni zloduchům unikají přes celou zemi. Stylem mi to hodně připomínalo knihy Dana Browna. A myslím, že Oliver Pötzsch má na víc. Takže za mne 3 * z 5.
Těšila jsem se, že si zase přečtu detektivku z dřívějších dob. Je to napsáno poutavě, má to spád. Ale jak říká Jára Cimrman: "Člověče, vy tam máte figur jak na orloji." Prostě jsem měla hodně velký problém se (alespoň zezačátku) v těch postavách orientovat. Je možné, že když tuto knihu budu číst podruhé, že už si ji více vychutnám. Už se na to těším. Každopádně dávám 4 z 5 *.
Kniha se četla skoro sama, vraha jsem si tipla zhruba v polovině knihy, což se mi taky na konci potvrdilo. Příběh byl hodně napínavý, ale na můj vkus opravdu hodně brutální. Proto dávám 4 z 5 hvězdiček. Zatím mám dvě knihy této autorky, právě kvůli té přílišné brutalitě přemýšlím, jestli si pořídím ještě další do sbírky.
Knihu jsem přečetla rychle, děj měl spád. Přesto dávám jen 4 hvězdičky, čekala jsem od toho víc.
Další kniha s detektivem Harry Holem, od které se nedá jen tak odtrhnout.
Knihu jsem četla jedním dechem, nemohla jsem se od ní odpoutat. Zezačátku jsem sice nechápala přeskakování z minulosti do současnosti, proč to je a jaký to má smysl, ale když už jsem si na to zvykla a pochopila, bylo to milé zpestření děje. Velice se mi líbí, že jsem až do poslední chvíle netušila, kdo je vrahem.
Moc krásná knížka s básničkami a obrázky. A básnička "Líná Manka" mi úplně připomněla mé dětství. :-)
Vesele zveršovaný příběh o různých broučcích, jak by asi mohla vypadat jejich pouť na paloučku.
Krásná říkadla pro nejmenší s věčně nádhernými obrázky Heleny Zmatlíkové v jednom. :-)
Krásná kniha plná dětských říkadel a nádherných obrázků Adolfa Dudka.
Tuto knihu jsem četla poprvé, dost se mi líbila. Byl to napínavý příběh, tentokrát o krásných obrazech, které Fantomas krade z velmi dobře střežených míst. Celkem mi však u tohoto vydání vadilo to na můj vkus velké množství pravopisných chyb.
Tuto knihu vlastním již od dětství, teď jsem se k ní po letech vrátila. A nebyla jsem zklamaná - pan Auťák má stále pro mne své kouzlo, možná i právě kvůli té Praze (a to v ní nebydlím). :-)
Tuto knihu o panu Auťákovi jsem teď četla poprvé, bylo to pohodové čtení. Navíc se týkala Templářů, jejichž tajemství stále nepostrádá své kouzlo.
Historický román a detektivka v jednom - co dodat? Naprosto skvělá kombinace. Knihu jsem četla už podruhé a určitě ji ze své knihovny nevyřadím.