miczoken miczoken komentáře u knih

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Jsem ráda, že jsem si tuto knížku pořídila. Už první kniha "Žena v kleci" se mi četla velice dobře, tuto novou jsem vyloženě hltala. Doufám, že Jussi Adler-Olsen bude pokračovat v psaní a že naši vydavatelé budou jeho knihy vydávat.

24.05.2012 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Řekla bych, že z knih o Harry Holleovi je tato nejlepší. Četla jsem ji jedním dechem, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

24.05.2012 5 z 5

Opičí král Opičí král Wu Čcheng-en

Naposledy jsem tuto knihu četla v dětství, od té doby jsem ji nikde nemohla sehnat. Před pár týdny jsem ji konečně získala a hned se do ní začetla. Byla jsem až překvapená, jak mě zase příběh od začátku chytil a nechtěl pustit. Určitě bude patřit mezi mé klenoty.

07.05.2012

Dům na pobřeží Dům na pobřeží Daphne du Maurier

Zezačátku jsem měla problém se orientovat ve skocích mezi přítomností a minulostí, ale nakonec jsem si zvykla a tuto knihu považuji za jeden z pokladů mé knihovny. Už jsem se k ní několikrát vrátila a určitě to brzy zase udělám.

06.04.2012

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Četla jsem jedním dechem, až jsem byla naštvaná, že je půlnoc a já musím knihu odložit, jinak bych ráno nevstala.

04.04.2012 5 z 5

Jak funguje lidské tělo Jak funguje lidské tělo Katie Daynes

Krásné leporelo pro děti, začínající si uvědomovat nejen své tělo, ale také rozdíly mezi pohlavími. V knize jsou zobrazeny nejen části těla na povrchu, ale pod záložkami také vnitřní orgány (plíce, nervy, hlemýžď..).

01.04.2012

Na Věrnosti Na Věrnosti Tana French

Kniha se mi celkem líbila, četla jsem ji při každé volné chvilce. Jen jsem trošku rozčarovaná z konce, bylo tam pár drobností, které mně osobně přišly celkem nedořešené..

31.03.2012 4 z 5

Katova dcera a král žebráků Katova dcera a král žebráků Oliver Pötzsch

Další příběh kata Jacoba, jeho dcery Magdaleny a jejího milého Simona, který hned na začátku chytne a až do konce nepustí. Knihu jsem opět přečetla jedním dechem a na jejím konci jsem litovala, že ještě dál nepokračuje. Líbí se mi, že spisovatel příběh zasadil do prostředí, které opravdu existuje (existovalo).

24.03.2012 5 z 5

Katova dcera a černý mnich Katova dcera a černý mnich Oliver Pötzsch

Výborné pokračování prvního dílu. Opět napínavě psaný příběh, od kterého jsem se nemohla odtrhnout, s hodně zajímavým koncem. Těším se, až vyjde třetí část této trilogie.

08.02.2012 5 z 5

Katova dcera Katova dcera Oliver Pötzsch

Skvěle napsaná detektivka ze středověku, která mne hned prvními stránkami vtáhla do děje a nepustila, dokud jsem knihu nedočetla. Bylo těžké se od ní odtrhnout, byť jen na pár hodin spánku. Už se těším na její pokračování.

30.01.2012 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Knihu jsem četla (na můj zvyk) celkem dlouho, často jsem ji odkládala a věnovala se něčemu jinému. Když už jsem se konečně ponořila do děje, přišel nějaký zlom, který mě opět zpomalil. Ovšem asi posledních 20 stránek jsem přečetla jedním dechem. Přesto jsem trochu zklamaná.

27.01.2012 3 z 5

Hazard Hazard Felix Francis

Felix Francis skvěle navazuje na tvorbu svého otce Dicka Francise. Tento detektivní příběh z dostihového prostředí je poutavý, napínavý, dychtivě jsem ho četla od začátku až do konce. Určitě bude patřit mezi mé oblíbené knihy, ke kterým se stále budu vracet.

11.01.2012 5 z 5

Tajný denník Adriana Mola Tajný denník Adriana Mola Sue Townsend

Knihu jsem četla v originále a je to "my cup of tea". :-)

02.11.2011 5 z 5