Mikik Mikik komentáře u knih

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Nádherná kniha, moje srdcovka. Krásná ukázka toho, že s láskou se dá dokázat všechno a při dobré vůli jde všechny předsudky a obavy změnit.

16.10.2014 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Naprosto dokonalá sbírka balad. Dědeček mi ji recitoval před spaním a do dnes se k ní ráda vracím. Balady jsou melodické, napínavé a celé dílo je nadčasové. Věřím, že se bude číst i za hodně dlouho :-) Erben většinou v hlavní roli uvádí ženu. Za zlé chování vždy přichází trest, někdy i nepřiměřený. Ale všechny básně pro mě tvoří nezapomenutelný celek.

16.10.2014

Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Pro někoho možná krutá kniha, ale pro mě věrohodný popis tehdejších poměrů, doby, ale taky mnohem vřelejších vztahů mezi lidmi. Rozhodně mě příběh oslovil a i když jsem z generace tzv. dnešní zkažené mládeže, tak oceňuji tuto knihu a ráda se k ní někdy zase vrátím.

15.10.2014 4 z 5

Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Asi se posune věková hranice čtenářů. Bridget ve 30 mi byla blízká, rozesmála mě, řešila stejné problémy jako já, i když jsem byla o nějaký ten rok mladší. Teď v padesáti je pro mě už dost vzdálená, a i když je to stále ta nejistá Bridget, kterou máme rádi takovou jaká je. Ale přiznejme si to, místy pokus o humor působí spíš trapně a Bridget bez Marka není to, co to bývalo. A nezachrání to ani Daniel jako kmotr dětí. Takže pro mě bohužel trochu zklamání.

15.10.2014 2 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Přes začátek knihy se musíte prolouskat a vydržet, ale zklamání rozhodně nepřinese, spíše naopak. Skvělé souvislosti, příběh, který vás vtáhne do děje a naprosto neskutečná Lisbeth:-) Nemohla jsem se dočkat, až přečtu další dva díly. A opravdu škoda takového spisovatele.

12.10.2014 5 z 5

Klub zlomených srdcí Klub zlomených srdcí Cathy Kelly

Potřebovala jsem si odpočinout a tento cíl mi kniha splnila a ještě navíc se mi děj opravdu líbil. Nevěra řešená z obou pohledů nutí člověka k zamyšlení. Konec napůl dobrý, ale nakonec všichni došli klidu, a to přece už stojí za to :-)

12.10.2014 4 z 5