Mikik Mikik komentáře u knih

Láska jako z filmu Láska jako z filmu Victoria Van Tiem

Byla jsem z knihy opravdu nadšená. Je to sice klasický román, klasická zápletka, ale přesto mě to opravdu bavilo. Je to krásná kniha na odpoledne, když si člověk chce užít trochu té romantiky a nemyslet na starosti. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a opravdu jsem jí fandila, aby tu svou lásku jako z filmu našla v tom pravém:-) Doplňování děje vtipně dosazenými scénami filmů se mi moc líbilo:-)

24.06.2015 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Příběh je opravdu zajímavý a postava vypravěče jako smrt je opravdu ojedinělá. Celkově mi ale chyběl větší spád knihy. I když konec to asi vyrovnal. Autor píše ale neskutečně. Jeho slovní obraty mě vážně hladily po duši.

15.06.2015 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha se mi docela líbila, ale postava hlavního detektiva mi moc sympatická nebyla. A když bylo asi po desáté zdůrazněno, že mluví finskou švédštinou, tak už mi to trochu lezlo na nervy. Jinak příběh byl dobrý, ale je trochu neuvěřitelné, co by dokázal patnáctiletý chlapec.

10.06.2015 3 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Je to Nesbo, takže kniha se vám prostě nemůže nelíbit :-D I když bych ocenila mnohem propracovanější příběh a trochu více stran. No asi jsme namlsaní z jeho předešlých knih :-D Ale i tak to stojí za to si příběh přečíst.

05.06.2015 4 z 5

Když je láska slepá Když je láska slepá Luisa Buresch

Jako oddechová kniha proč ne. Bylo to místy docela zábavné, ale toho manžela bych na milost už teda nevzala:-)

01.06.2015 4 z 5

Zrzka všem učaruje Zrzka všem učaruje Alice Clayton

Líbil se mi víc než předchozí díl a bylo to pěkné zakončení celé série:-) A konec holt romantika:-) Celkově tam byol méně sexu než v dvou předchozích dílech:-)

22.05.2015 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Krásně popsané postavy a život lidí. Líbil se mi i celý průřez dobou od druhé světové války až po současnost. Kniha sice nemá nějakou velkou zápletku nebo příběh, ale vyprávění o osudech dané rodiny a hlavní postavě je tak krásně popsané a svižné, že stojí za to si knihu přečíst.:-)

22.05.2015 4 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Jedna z nejkrásnějších knih pro děti. Ale možná i dospělé. Já se k ní i teď vracím a ráda si s ní zavzpomínám na dětství:-)

19.05.2015

Zpátky ve hře Zpátky ve hře Michal Viewegh

Není to přesně šálek mého čaje. Povídky se čtou lehce, i když stojí za hlubší zamyšlení. Nicméně se neubráním pocitu, že jsou na mě někdy až moc vulgární, jen aby něčím zaujaly. Ale poslední povídka doufám, že vypovídá o tom, že autor je zase zpátky. Až vyjde další kniha, ráda si ji přečtu a snad se mi bude líbit zase o trochu víc:-)

18.05.2015 3 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Já ji zatím čtu a vypadá to nadějne, jen bych ráda poprosila (upozornila) komentující např. Julliette, aby aspoň v komentáři upozornili, že hodlají prozradit konec. Dobrým zvykem je to tu označovat slovem SPOILER. Pak lidé, kteří knížku ještě nečetli budou mít motivaci knihu dočíst. Já ji dočtu, protože mám Kinga ráda, ale vědět dopředu konec není úplně super:-) Díky:-)

10.05.2015 5 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Osobitý příběh popisující chorobnou posedlost. Možná se při čtení budete bát. Možná začnete přemýšlet nad různými náhodami ve vašem životě. Nepotkáváte některé lidi až moc často?:-):-) Doporučuju si přečíst. :-)

08.05.2015 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Pro mě nejlepší díl. Autor čtenáře udržuje v nejistotě až do poslední chvíle. Jak to teda je? Kde je Harry? Pak si myslíme, že to víme a ono je to zase jinak. Klobouk dolů. Příběh nás vtáhne do děje, dokáže nás přesvědčit o nemožném a ten konec. Paráda:-). Snad někdy v budoucnu bude série pokračovat. Bude mi bez Harryho smutno...

04.05.2015 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Perfektní. Skoro nemám slov. Jedna z mála knih u kterých jsem se opravdu bála. Četla jsem ji večer a v noci a neusínalo se mi úplně lehce. Prostě mistr hororu pan King.

25.04.2015 5 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Rozhodně má knížka vtip a humor jí opravdu nechybí, ale není to přesně můj šálek čaje. Po čase se vtip opakuje a člověk má z knihy dojem, že dítě je to nejhorší, co se Vám může stát. Chápu, že je to s nadsázkou, ale nějak mě to opravdu neoslovilo.

28.03.2015 2 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Četla jsem v češtině a docela se mi líbila, ale úplně nadšená jsem z ní nebyla. Ano je vtipná, popisuje krásně postavy, ale chyběla mi tam nějaká větší zápletka a hlavní postava Colin mi moc sympatický teda nebyl. Ale jako oddychovka dobré.:-)

23.03.2015 3 z 5

Osamělý králíček Osamělý králíček Jill Hucklesby

Pro děti nádherný příběh, celá tahle série příběhů se šťastným koncem je moc krásná. Líbí se mi i zasazení do dnešní doby, kdy se děti dozvědí, že různé informace, jako třeba číslo záchranné stanice pro zvířata, si můžou najít přes internet, což dnešní děti jistě potěší. Důležité je, že příběh končí dobře, naučí dítě se starat o zvířátka a na konci přidá pár zajímavostí.

19.03.2015 5 z 5

Našlo se koťátko! Našlo se koťátko! Sue Mongredien

19.03.2015 5 z 5

Zlaté náměstí Zlaté náměstí Cathy Kelly

Já mám styl téhle spisovatelky prostě opravdu ráda. Krásně propletených více příběhů, zajímavě popsané osoby a na závěr konec, kde všichni najdou klid a štěstí:-) A někdy dokonce i tu lásku.:-) Knihu doporučuji při deštivém dni, kdy člověk přemýšlí, co dělat a rád se na dlouhou chvíli začte..

18.03.2015 5 z 5

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Pokud bych měla hodnotit styl psaní, tak určitě jen kladně. Jasně a stručně napsané, ale přesto to dá člověku prostor k zamyšlení. Přeji všem zúčastněným, aby vytrvali, ale je to jen o vůli. Nikdo je pít nenutí.

10.03.2015 3 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Krásná kniha, která člověka opravdu donutí se nad sebou zamyslet. A říct si, co kdyby se mi stalo totéž, jaká asi budu za deset let a vydrží mi snad ideály, které dnes mám? A už jen kvůli tomu stojí za to si tenhle příběh přečíst. Nehledě na to, že autorka píše opravdu velmi dobře.

09.03.2015 5 z 5