Mikka_M komentáře u knih
Ačkoli se nepovažuji za úplného nováčka v oblasti mediální gramotnosti, i tak mi kniha rozhodně měla co říct. Zároveň je psaná velmi přístupným jazykem, žádné velké odbornosti a cizí termity, takže není čeho se bát! :-) Tedy vlastně je, ale... přečtení je právě proto nutné.
Tak trochu jiná Sofi Oksanen, avšak stále šokující, provokující a nepředvídatelné
Nevšední čtenářský zážitek! Kniha vyžaduje docela soustředění, tak pokud se pro ni rozhodnete, vyhraďte si na ni volnou chvilku! :-)
Sonda do myšlenek a příběhů těch, kteří hýbou světem českých sociálních sítí. Skvělý nápad, skvělé zpracování!
Příběh, který by neměl být zapomenut!
Povinnost ze současné české literatury. A nejen pro Brňáky.
Chtěla bych ohodnotit, ale nemůžu... nedočetla jsem... bohužel jsem to nevydržela číst dál než ke scéně se zubním kartáčkem...
Ačkoli to byla původně knížka pro mládež, dokáže své říci i dospělým! A čte se vlastně sama... mohu říct jen - ačiū Rūta! :)
Ačkoli se mi nepodařilo se do knihy pořádně začíst a k dokonalosti jí snad něco chybí (možná by se téma dalo popsat šířeji?), hodnotím Kallocain kladně, protože myšlenky, které autorka předkládá, rozhodně stojí za zamyšlení.
Neobvyklý pohled na christianizaci Estonska. Kromě samotného děje na knize oceňuji některé narážky, které lze vztáhnout i na (víceméně) současný svět.
Asi jsem to čekala nějaké jiné, ale pořád se nemohu rozhodnout, jestli je ta knížka vtipná nebo spíš depresivní...
Některé povídky jsou čtivější než jiné, i přesto stojí kniha za přečtení celá! :-)
Kniha cílená pro ty, kteří hledají recept, pěkně připravený, jen začít míchat ingredience a vařit. Jednoduchá, předvídatelná, chybí jí cosi hlubšího.
Velké pozitivum této knížky je její unikátnost v českém prostředí. Bohužel se v knize občas některé informace opakují, a tak není čtení až takový zážitek.
Trochu zklamání, i v rámci žánru by se z toho dalo vytěžit víc...
Trochu zklamání, že to jsou jen sebrané citáty z původních knih, doplněné pravda ilustracemi a tematicky setřízené. I tak jsem se ale při čtení docela nasmála.
Docela specifická kniha, asi to chce znát trošku soudobou situaci a reálie, aby to nebylo tak jednotvárné.
Nevěřila jsem, že i v tomto případě může být knížka lepší než film, ale je... uchvatná poetika dialogů, co víc dodat.. :)