Mikky01 Mikky01 komentáře u knih

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Příjemný romantický příběh v němž se Ashley potřebuje dostavit na vlastní svatbu a Ben má závazky ke svým pacientům. Jenže příroda je nepředvídatelná : kvůli bouři budou mít letadla zpoždění a oba hlavní hrdinové si najmou soukromé letadlo. Letadlo ztroskotá potom, co pilot dostane mrtvici. Po smrti Pilota musí oba hlavní hrdinové překonat spoustu překážek, které se jim staví do cesty. Tato výprava změní Ashley a Benovi celý život a mezi hlavními hrdiny vznikne nezaměnitelné poutu. Dle mého názoru je příběh Krásně napsaný, plný emocí a přesto to není přehnané. Celý příběh je popisovaný z pohledu muže.

17.12.2017 4 z 5

Chutná těla Chutná těla Isaac Marion

Zajímavý příběh na motivy Romea a Julie po nákaze, která zasáhla svět a kde začíná zombie romance. Četlo se to velice snadno a velmi rychle.
Celý děj je napínavý, kde není zas tak šťastný konce, jako ve filmu.

17.12.2017 4 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Kniha je sondou do duše člověka, který hledá odpovědi na vlastní životní otázky. Autorka sama přiznává, že cesta po Pacific Crest Trail ji poskytla hledání odpovědí. Díky této cestě mohla udělat tlustou čáru za vším, co v životě ztratila, zkazila a sama poničila. Za vším stála smrt její matky, která do té doby byla vším, co autorka měla a pro co žila. V důsledku toho Cheryl pohřbila své manželství, stala se promiskuitní a začala lítat v návykových látkách. Při každém bolestivém kroku si čtenář uvědomuje, že cestu absolvuje vlastně sama se sebou a cítí nutnost projít vše popořádku a narovnat vše pošramocené. Dle mě neskutečně dobře napsaná kniha, která dobíjí energii a poskytuje prožitek, ale především nabízí možnost zabloudit do svých vlastních „kalných vod“. Čtenář si musí položit otázku jak by se asi v podobné situaci zachoval on sám? Pro mě nádherně obohacující čtení.

11.12.2017 5 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Většina lidí píše že "Hvězdy nám nepřály" je mnohem lepší kniha, než tato. Četl jsem obě dvě, sice je mezi nimi rozdíl ale i tak se mi obě dvě moc líbily. John Green je můj velmi oblíbený autor, který dokáže psát o smrti, radosti a lásce. Líbila se mi, bavila mě a prožíval jsem jí s hlavními hrdiny. Rozhodně mohu jen a jen doporučit.

29.06.2017 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

John green prostě umí. Příběh je propletený metaforami a narážkami, které jsou ozvláštněny Greenovým typickým humorem. Kniha Vás rozhodně nenechá chladnými - v jednu chvíli jste "napnutí jako špagát" a skoro nedýcháte a o pár stránek dál se smějete "na celé kolo".

19.06.2017 4 z 5