milan.krimsky milan.krimsky komentáře u knih

Pokušení českých doktorů Pokušení českých doktorů Pavel Jansa

Kriminální případy se odehrávají v různých biochemických laboratoři výzkumných ústavů

08.03.2020 4 z 5

Suchej tam, mokrej ven Suchej tam, mokrej ven Tony Fenelly

Kdysi jsem tuhle knihu četl a vím, že jako krimi román z prostředí gay komunity se mi líbila, jen škoda, že jí knihovna vyřadila z fondu, rád bych si jí znovu přečetl

06.02.2020 4 z 5

Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's Truman Capote

Něco jako deník v době válečných let mladého muže, který se zamiluje do tajemné ženy, jež sdílí dům ve kterém bydlí

02.02.2020 4 z 5

Můj život s Reinhardem Můj život s Reinhardem Lina Heydrich

Český národ chtěl podrobit nejtěžším zkouškám v dělnické profesi či ho úplně vyhladit a přesto byla o něm napsaná chvála od jeho manželky a syna. Při čtení mi chvilkama mrazilo v zádech, brrr

17.01.2020 3 z 5

Večeře v Paříži Večeře v Paříži Elizabeth Bard

Americká autorka se snaží pochopit francouzskou kuchyni prostřednictvím rodiny svého chotě, své postřehy se snažila popsat do téhle knihy

15.01.2020 5 z 5

Ve stínu trojzubce Ve stínu trojzubce Stanislaw Myslinski

Autor popisuje první poválečné roky na území Polska, sovětské Ukrajiny a československa v době nepokojů ohledně Banderovců, kteří se snaží začlenit část polského vojvodství k nově utvořené ukrajině a snaží se zmanipulovat volby v československu, aby lid nevolil komunisty, ale demokratické strany. Autor nezapoměl na hrůzy tehdejších sotní Banderovců prováděné na obyvatelích.

15.01.2020 4 z 5

Tenkrát za totáče Tenkrát za totáče * antologie

První povídka zcela doplňuje téma knihy, ostatní povídky jsou spíše o tom, jak autoři psali bez cenzury

10.01.2020 2 z 5

Někdo mě vede za ruku Někdo mě vede za ruku Lenka Teremová

Dvě kamarádky, které se do sebe zamilují a následně si vyzkouší jedna z nich, jaké je to milovat se se ženou, autorka zde doplnila téma ohledně drog a drogově závislých

10.01.2020 4 z 5

Chrpy a města Chrpy a města Vítězslav Nezval

Autor popisuje v knize své zážitky z dětství, život před válkou, v protektorátě i poválečném čs.

12.11.2019 5 z 5

Hirošima Hirošima František Hrubín

válečná i poválečná próza

15.10.2019 3 z 5

VideoSvět VideoSvět Pavel D. Kolář

Přehled dnes už nostalgických filmů na videokazetách. Pamatuji si, že podle této knihy jsem si vybíral VHS v půjčovně.

28.08.2019 4 z 5

Café Robinson Café Robinson Jiří Žáček

Básně zachycující vzpomínky na pražské kavárny

28.08.2019 5 z 5

Kavárna nad Prahou Kavárna nad Prahou Lenka Reinerová

Autorka vzpomíná na své mládí při pobytu v Praze, na známé osobnosti z prostředí pražských kaváren ze 30. let 20. stol.

28.08.2019 5 z 5

Dívka s perlou Dívka s perlou Ruth Seydewitz

Vyprávění o ztracených a vrácených obrazů i některých zničených děl za doby okupace zemí nacisty za II. světové války

05.08.2019 5 z 5

Paci, paci, pacičky... Paci, paci, pacičky... Václav Bauman (p)

Co k tomu dodat!? Snad jen to, že to je příběh jednoho kluka na kluky od dětství po dospělého muže plný neobvyklých situací ze života a plná sexu ať pobuřujících či úsměvných.

23.07.2019 5 z 5

Nejkrutější zločiny v dějinách Nejkrutější zločiny v dějinách Brian Innes

Šokující knika o masových vrazích téměř z celého světa

17.06.2019 5 z 5

Lov motýlů Lov motýlů Pavel Kopta

Písňové texty slavných francouzských šansoniérů s jejich životopisem a trocha historie šansonu jako hudebního žánru

13.06.2019 4 z 5

Víkend v Londýně Víkend v Londýně Jan Folný (p)

Pozvání přátel z čech do Londýna; o tom vypravuje tento román, konec dost snutnej

08.06.2019 5 z 5

Kdyby Madona mohla mluvit Kdyby Madona mohla mluvit Ruth Seydewitz

Díla světoznámých malířů, která málem mohla být zničena a přesto se je podařilo zachránit a dodnes je každý obdivuje. Tak o tom je tato kniha

19.05.2019 5 z 5

Slovo o pluku Igorově Slovo o pluku Igorově neznámý - neuveden

Dodnes se neví kdo je autor, ale jinak dobrá kniha, která zachycuje průlet historií Ruska

11.05.2019 5 z 5