milan.krimsky

Kriminální případy se odehrávají v různých biochemických laboratoři výzkumných ústavů

Kdysi jsem tuhle knihu četl a vím, že jako krimi román z prostředí gay komunity se mi líbila, jen škoda, že jí knihovna vyřadila z fondu, rád bych si jí znovu přečetl

Něco jako deník v době válečných let mladého muže, který se zamiluje do tajemné ženy, jež sdílí dům ve kterém bydlí

Český národ chtěl podrobit nejtěžším zkouškám v dělnické profesi či ho úplně vyhladit a přesto byla o něm napsaná chvála od jeho manželky a syna. Při čtení mi chvilkama mrazilo v zádech, brrr

Americká autorka se snaží pochopit francouzskou kuchyni prostřednictvím rodiny svého chotě, své postřehy se snažila popsat do téhle knihy

Autor popisuje první poválečné roky na území Polska, sovětské Ukrajiny a československa v době nepokojů ohledně Banderovců, kteří se snaží začlenit část polského vojvodství k nově utvořené ukrajině a snaží se zmanipulovat volby v československu, aby lid nevolil komunisty, ale demokratické strany. Autor nezapoměl na hrůzy tehdejších sotní Banderovců prováděné na obyvatelích.

První povídka zcela doplňuje téma knihy, ostatní povídky jsou spíše o tom, jak autoři psali bez cenzury

Dvě kamarádky, které se do sebe zamilují a následně si vyzkouší jedna z nich, jaké je to milovat se se ženou, autorka zde doplnila téma ohledně drog a drogově závislých

Autor popisuje v knize své zážitky z dětství, život před válkou, v protektorátě i poválečném čs.

Přehled dnes už nostalgických filmů na videokazetách. Pamatuji si, že podle této knihy jsem si vybíral VHS v půjčovně.

Autorka vzpomíná na své mládí při pobytu v Praze, na známé osobnosti z prostředí pražských kaváren ze 30. let 20. stol.

Vyprávění o ztracených a vrácených obrazů i některých zničených děl za doby okupace zemí nacisty za II. světové války

Co k tomu dodat!? Snad jen to, že to je příběh jednoho kluka na kluky od dětství po dospělého muže plný neobvyklých situací ze života a plná sexu ať pobuřujících či úsměvných.

Šokující knika o masových vrazích téměř z celého světa

Písňové texty slavných francouzských šansoniérů s jejich životopisem a trocha historie šansonu jako hudebního žánru

Pozvání přátel z čech do Londýna; o tom vypravuje tento román, konec dost snutnej

Díla světoznámých malířů, která málem mohla být zničena a přesto se je podařilo zachránit a dodnes je každý obdivuje. Tak o tom je tato kniha

Dodnes se neví kdo je autor, ale jinak dobrá kniha, která zachycuje průlet historií Ruska