milena8281
![Ztracený symbol Ztracený symbol](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29963/ztraceny-symbol-z16-29963.jpg?v=1523206346)
Další zajímavý román, který jsem si užila. Je neuvěřitelné, kolik informací a zajímavostí dokáže Brown do svého příběhu dostat. Neumím si ani představit, jak dlouho mu musí trvat, než knihu připraví. To je skutečně obdivuhodná práce. A to mě na tom strašně baví. Pokaždé, když ho čtu, říkám si, jaký má rozhled a znalosti. Pro mě je Brown Pan Mistr.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Žena tří mužů Žena tří mužů](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457124/zena-tri-muzu-Xlc-457124.jpg?v=1604155845)
Příběh silné a trpělivé ženy. Dle rčení KDO SI POČKÁ,TEN SE DOČKÁ. Jitka se skutečně dočkala okamžiku, kdy se jako právoplatná paní vrátila na rodný Buben. Zato muži ....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kráska a netvor Kráska a netvor](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449973/kraska-a-netvor-MC7-449973.jpg?v=1597139313)
Tak to byla krásná historická romance, přesně v duchu harlequinských knížek. A jako správná milovnice tohoto žánru jsem si opravdu chrochtala blahem. Moc krásný příběh. V půlce si říkáte "AHA .. " a pak najednou lup a ... překvapení.
A třešnička na závěr - český autor - a muž. No, nečekaná kombinace.
Jdu se pídit po dalších knihách, protože přesně u takovýchhle knih já relaxuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454358/vanocni-prazdniny-cuw-454358.jpg?v=1601399296)
Krásná a milá knížka. Uvědomila jsem si, že pokud si chci splnit svůj sen, je třeba za ním jít a uhájit si ho, protože je to můj sen. Člověk by se neměl nikdy pro nikoho a kvůli nikomu měnit.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Stín noci Stín noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402356/stin-noci-rRN-402356.jpg?v=1552994805)
Líbilo se mi to. Je tu hodně historických postav i reálií, které si autorka musela nastudovat, a to podle mě zvládla velmi dobře. Matthewův vliv na historii a stopy jeho počinů (ať na poli politickém, stavebním a uměleckém) mi přišly vcelku vtipné. Ferda mravenec - práce všeho druhu - tesař, stavitel, básník, všechno v jednom. To mě velmi bavilo. Seriál byl v téhle části trochu zajímavější díky tomu, že historická a současná linka se odvíjely souběžně, kdežto v knize je většina knihy situována v minulosti, a co prožívají ostatní postavy v současnosti tu trochu chybí. A už se moc těším na pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dáma Měsíčního svitu Dáma Měsíčního svitu](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417071/dama-mesicniho-svitu-KO9-417071.jpg?v=1567792505)
Příběh se mi líbil, hezky se četl.
Zajímavé téma - celkem přelomová doba. Po skočení 1.SV se společnost radikálně změnila, doba přála připraveným a podnikavým, bohužel i těm na "špatné" straně. A prohibice byl nepodařený experiment, který ovlivnil život celé tehdejší generace. Totéž platí o následném krachu burzy. Lusknutím prstu mohl člověk pohádkově zbohatnout nebo naopak přijít úplně o všechno. Mallory tím proplula zdánlivě bez pohrom. A spousta lidí by jí nejspíš měla co závidět ... z chudého děvčete, které muselo tvrdě dřít na rodinné farmě, se stala bohatou dámou, žijící v luxusu. Ale to bylo jen pozlátko, tvrdě zaplacené jejími sny a touhami.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sága rodu Reissových Sága rodu Reissových](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424159/saga-rodu-reissovych-PT0-424159.jpg?v=1572259279)
Velmi zajímavý náhled na české národní obrození z pohledu žen z jedné rodiny. V příběhu se setkáváme se známými a zvučnými jmény české historie. Díky tomuto románu jsou nám nyní bližší a získávají lidštější tvář, už to nejsou jen jména z učebnice. Myslím, že kniha by byla velmi zajímavá pro maturanty. S takovýmhle materiálem pak souvislosti a fakta líp zůstávají v paměti. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a doporučuji všem, které zajímá česká historie.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Znamení hada Znamení hada](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398908/znameni-hada-An4-398908.jpg?v=1546627428)
Opět skvělé vyprávění, děj má spád a je dostatečně napínavý, takže jsem nemohla knihu odložit. Autorka se tak řadí k mým oblíbeným spisovatelům.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3658/muzi-kteri-nenavidi-zeny-sHh-3658.jpg?v=1573558384)
Vůbec jsem nevěděla, co od knihy očekávat, a nejspíš proto jsem byla příjemně překvapená. Velmi čtivé a v podstatě přečteno na jeden zátah.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Neználek na Měsíci Neználek na Měsíci](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31836/neznalek-na-mesici-6D0-31836.jpg?v=1514580788)
Tentokrát se Neználek vydal opravdu daleko. A nebyl to stejně veselý svět jako Sluneční město. Paralela s "prohnilým kapitalismem" byla tak do očí bijící, až jsem se musela smát. Četli jsme se synem a ne všechno se mu líbilo, podle mě ale opět skvěle napsaný příběh. A ta jména - neuvěřitelně vtipná.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303766/tmave-steny-willardu-kc9-303766.jpg?v=1472035480)
Velmi emotivně napsaný příběh. Za téměř každou kapitolou jsem si říkala "Ježíši Kriste" ... Četla jsem samozřejmě o tom, jak se dřív chovali k chovancům podobných ústavů, přesto to čtení byla silná káva. Přečetla jsem jedním dechem, nedalo se odtrhnout.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11902/deti-z-bullerbynu-6EP-11902.jpg?v=1450555563)
Příjemná klasika pro děti o dětech a radostech dětství.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540139/tajemstvi-kosi-kavarny.jpg?v=1718843179)
Kouzelný příběh o kosích a koláčích, které přinášejí lidem krásné sny. V poslední době neustále narážím na příběhy, ve kterých někdo něco peče - koláče, zákusky, chleba. Zdá se, že samotné pečení je druh magie, a já si říkám, proč ke mně tyhle příběhy pořád přicházejí. Říkám jim koláčové příběhy. A tenhle nebyl vůbec špatný. Četlo se mi to moc pěkně, mělo to spád a bylo to tajemné. Mělo to vtip a inspiraci.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pařížská knihovna Pařížská knihovna](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468555/parizska-knihovna-PkG-468555.jpg?v=1621502332)
Dvě časové roviny příběhu, ze kterého mě bavila víc ta historická část. Závěr knihy mě překvapil a je mi trochu líto, že jsme se nedozvěděli, jestli se Odile nakonec odhodlala spojit se svou přítelkyní Margaret a svou rodinou.
Knihu jsem četla strašně dlouho, nebyl to takový ten strhující příběh, který nemůžete pustit z ruky, dokud ho nedočtete. Některé pasáže byly nekonečné.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Rudá galerie Rudá galerie](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442772/ruda-galerie-gWU-442772.jpg?v=1594379392)
Od knihy jsem dostala přesně to, co slibovala - spoustu erotického čtení. Místy je to až příliš oplzlé, ze začátku mi trochu vadily výrazy, ale nakonec jsem je vzala na milost, k příběhu totiž sedí. V závěru je tu i trochu tajemna. Ale celkově je to prostě jen pornografické čtení. Líbil se mi nápad s obrazy jako scénami k erotickým hrátkám.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Čekanka Čekanka](https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76034/bridgerton-cekanka-XaV-76034.jpg?v=1442156995)
Příběh Colina a Penelope se mi moc líbil. Colin byl v knize mnohem lepší postava než v seriálu, hlavně na konci, kdy se postavil za svou ženu. To bylo nádherné, romantické a v seriálu mi to chybělo. Penelope se konečně vyloupla ze své ulity a jako nádherný motýl předvedla svoji pravou tvář. Colin po boku své ženy taky dospěl. Jsou pro sebe jako stvoření, podporují a motivují jeden druhého, a to mi přijde sympatické.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pověz včelám, že se nevrátím Pověz včelám, že se nevrátím](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496899/povez-vcelam-ze-se-nevratim-Ewp-496899.jpg?v=1659031150)
S chutí jsem si přečetla další pokračování. Tentokrát jsme měli možnost strávit nějaký čas s každou větví rodiny, což bylo fajn. Celou dobu jsem čekala, jak se bude vyvíjet vztah Jamieho s lordem Johnem a Williamem. No nakonec jsem se dočkala.... Ale neskutečně mě namíchlo, že to byla jen jediná věta na konci! A čekání na pokračování bude setsakramentsky dlouhé.... Ach Diano!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Květ železného stromu Květ železného stromu](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445684/kvet-zelezneho-stromu-2TI-445684.jpg?v=1594286444)
Slibně rozjetý příběh pokračuje stejně dynamicky jako v prvním díle. Elloren mi tedy občas přišla trochu natvrdlá, až jsem ji kolikrát povzbuzovala a říkala "Ren, otevři oči a podívej se , co se kolem tebe děje. Už si proboha uvědom, že to ty máš tu sílu černé čarodějky."
A jestli jsem si po prvním díle říkala, že chci hned další díl, tak po druhém díle to platí dvojnásob. Jen doufám, že další díly u nás vyjdou brzy, protože tento příběh mě fakt strašně baví. A občas si představuji, jak by to vypadalo na plátně. Myslím, že film by se mohl skvěle vyřádit na tom obrovském množství různých a různobarevných bytostí. Kdyby ho pojali trochu jako 50% Harry Pottera a 50% Avatara, mohlo by to být famózní. Na to bych se ráda podívala. Připadám si při čtení jako malé dítě, které čte svou první pohádku. A moc si to užívám
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Černá čarodějka Černá čarodějka](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368607/cerna-carodejnice-T9w-368607.jpg?v=1560769393)
Tak tenhle příběh mě úplně pohltil. Nádherně napsané, čtivé, a napínavé. Po dočtení knihy jsem po dlouhé době měla pocit, že chci hned číst další díl. A to teda nejsem cílová skupina ani náhodou a fantasy rozhodně není můj nejoblíbenější žánr. Je to nádherná pohádka. Říkala jsem si, že by z toho byl nádherný film nebo seriál. Opravdu moc se mi to líbilo a dávám plný počet hvězdiček.