Znamení Jednorožce přehled

Znamení Jednorožce
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331057/bmid_znameni-jednorozce-pSf-331057.jpg 4 244 244

Znamení Jednorožce série

1. díl >

Historie, dobrodružství, romantika, napětí. To všechno nabízí nový román Hany Marie Körnerové odehrávající se v polovině osmnáctého století ve Francii. Zavede nás na dvůr Ludvíka XV. i na ponurý strážní hrad, kde se v časech sedmileté války shromažduje vojsko. Hlavní roli v něm hrají dvojčata ze starého rodu. Od raného dětství jsou na sobě silně závislá, mají vlastní svět s tajnou řečí a tajným znamením – jednorožcem. Jejich úspěšná budoucnost je naplánována dlouho dopředu, ale všechno se dramaticky změní po smrti rodičů. Mladík vstupuje do tajné služby Jeho Veličenstva, dívku král provdá za jednoho ze svých věrných. Na dlouhá léta se jejich cesty rozdělí. Když se uprostřed války opět sejdou, pomůže jim v nebezpečí nejen vzájemná podoba, ale i prsten sloužící jako poznávací znamení…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Znamení Jednorožce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (72)

Havrnka
02.09.2024 5 z 5

Opět krásný příběh z historie. Je napínavý i romantický.

Hradčiatko
05.08.2024 4 z 5

V zásade veľmi dobre vystavané dielo, ktoré zaujme už len tým, že hlavná hrdinka nie je nevinná, naivná panna, ale bola vydatou ženou, takže sa dokáže životu aj v spoločnosti tej doby postaviť trochu priamejšie, to ma bavilo. Vlastne neviem presne určiť, čo mi chýbalo, aby bol zážitok z čítania dokonalý, azda to bude chcieť druhý diel a nájdem sa v tom úplne ;)


Han-nah
02.07.2024 4 z 5

Čtivá historicko romantická kniha z 18. století. Z doby vlády Ludvíka XV, neustálé boje mezi Francií a Anglií. Příběh dvojčat ze starého rodu, Celine a Brian, které pojí od narození zvláštní, tajemné pouto, podoba a prsten s jednorožcem.
Krutý osud je na nějakou dobu rozdělí. Brian, o kterém si všichni myslí, že je mrtev, je v tajných službách Jeho Veličenstva. Celine její poručníci provdají na Sarnaux markýzi De Borbollovi, který tam žije se třemi dcerami. Je to pro ni těžká zkoužka, jediná spřízněná duše je její věrná služebná Marie. Je ale velká bojovnice.
V této knize , která je protkaná intrikami nechybí ovšem ani láska. Je toho hodně, s čím se musí osudově spjatá dvojčata poprat.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Znamení Jednorožce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených342x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených16x
v Knihotéce172x
v Chystám se číst164x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech3x