milena8281 milena8281 komentáře u knih

Útěk Útěk Peter May

Tak jako si člověk často "škatulkuje" herce, škatulkuje si i autory. Peter May - autor skvělých detektivek. Jenže tady ukazuje, že je hlavně vypravěč skvělých příběhů, realistických a napínavých. Hned na začátek umístí záhadu .... vraždu, aby vás pak další stovky stránek vedl příběhem, aniž by se k ní přibližoval. Pořád vás drží napjaté a v očekávání vývoje. Říkáte si, co se stalo? Kde se to najednou zvrtlo ke zločinu? Nutí vás soucítit s těmi kluky, kteří tvrdě narazili na skutečný život a během pár hodin přišli o všechny své sny a iluze. Příliš tvrdě. A drží vás napjaté až do samého závěru. Chvílemi vás až mrazí. Chvílemi vás baví.
May mě baví. Bylo to jiné, než knihy, které jsem od něj dosud četla. A ráda příště zase sáhnu po další .

25.01.2018 4 z 5

Špinavá hra Špinavá hra Sandra Brown

Velmi dobře napsaný příběh. Ze začátku jsem si myslela, že karty pro hrdiny a padouchy už jsou rozdané, a pak mi spadla brada, jak se děj najednou převrátil. Bavilo mě to. Určitě to nebyla poslední knížka od SB, kterou jsem četla.

14.01.2018 4 z 5

Entomologův odkaz Entomologův odkaz Peter May

Pravděpodobně nejlepší díl z této série. Ale jak už jsem uvedla u předchozích dílů, je to můj první May a proto neporovnávám s jinými jeho sériemi, a nejsem proto zklamaná jako někteří jiní čtenáři. Mě Peter May neuvěřitelně baví .
Příběh je jak vždycky velmi čtivý, má spád a nepostrádá napětí. Někde v půlce knížky jsem si tipla padoucha. A fakt jsem si až do konce myslela, že ho mám .... ale chyba lávky. Těsně vedle. Prostě pro mě napínavé až do konce. Škoda, že další díly ještě nejsou.

12.01.2018 5 z 5

Hledá se Romeo Hledá se Romeo Alexandra Potter

Velmi realistické vyprávění o životě a hledání štěstí. Bože je to tak skutečné, až to bolí.

04.01.2018 3 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Dlouho jsem se nemohla začít, kniha mě nebavila, závěr to trochu vylepšil. Pointa příběhu je zajímavá, ze začátku ale napsáno dost nudně.

27.12.2017 3 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Když jsem brala knihu do ruky, vůbec jsem nevěděla, co mám čekat, nic jsem o ní nevěděla. Na malém prostoru je zde poměrně dost informací a děje. Od začátku jsem tušila, že dojde k nějakému maléru, ale že se bude jednat o tak velký malér, mě nenapadlo. Když o tom zpětně přemýšlím, asi to bylo nevyhnutelné, a stejně tak i závěr. Překvapivý, nicméně asi pochopitelný. Pokud by George nevyřešil situaci tímto způsobem, mohlo to pro Lennieho skončit podstatně hůř. Možná si i George sám uvědomoval, že s tím, co udělal, se vyrovná snáz, než kdyby to nechal na jiných. Možná krátký příběh, ale s hlubokými myšlenkami. Doporučuji.

18.12.2017 5 z 5

Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Četla jsem e-verzi a asi byla nějaká osekaná, protože na nějaké náboženské pasáže jsem fakt nenarazila. Zato mi text přišel dost stručný, spíš popisný než výpravný. Jako dítě jsem četla Plevovu verzi a přišla mi taková stravitelnější. Nicméně podstata zůstala - krásný příběh o lidské touze přežít, schopnosti naučit se cokoliv je třeba a poprat se s přírodou. Určitě by si měly příběh přečíst i moje děti.

09.12.2017 3 z 5

Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

Kniha se mi líbila, námět byl jednoznačně velmi zajímavý. Závěr trochu překvapivý - Lydiina úloha a hlavně její chování mě docela překvapily. Závěr by si možná zasloužil trochu víc propracovat. Ale mají masoví vrazi motiv ke svému konání? Musí mít nějaký? Je pravda že pokud jeho obětí obvykle byly studentky, pak do toho Tessie zdánlivě nezapadá, ale podle mě se jí stala proto, že byla svědkyní Maryina únosu. Tak jsem to alespoň pochopila já.
Kniha určitě stojí za přečtení. Čte se dobře a já ji přečetla jedním dechem.

05.12.2017 4 z 5

Tisíc východů slunce Tisíc východů slunce Sabina Zelená

Velmi emotivní příběh. Prostě jsem taky bulila jako želva. Závěr byl asi předvídatelný, ale jak já jim ho všem přála! Knihu rozhodně doporučuji k přečtení, je to moc hezky napsané, autorčin styl vyprávění se mi líbí.

22.11.2017 5 z 5

Heatová a žhavá odhalení Heatová a žhavá odhalení Richard Castle

Tento díl se mi líbil víc než první. Byl napínavější, čtivější a víc připomínal seriál. Konečně jsem tam zahlédla Castla. Bavilo mě to.

16.11.2017 4 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Neuvěřitelně dobře napsaný příběh, velmi napínavý, poutavý. Líbí se mi autorčin styl. Přečetla jsem jedním dechem.

09.11.2017 5 z 5

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Příběh začíná gradovat, pořád velmi čtivé, nemohla jsem se odtrhnout.

09.11.2017 5 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Kdybych věděla, že ji zhltnu skoro na jedno nadechnutí, pustila bych se do ní dřív. Přiznám se, že jsem taky uronila slzičku. Příběh je opravdu velmi reálný, žádná pohádka o Popelce, a celou dobu jsem oběma držela palce. Happy end potěšil.

06.11.2017 5 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

I když mi není náct, tak jsem si pokračování ságy ráda přečetla. Styl psaní se mi líbí, čte se velmi dobře, děj svižně plyne. Dokonce jsem konečně pochopila některé věci, které mi ve filmu moc nedávaly smysl.
Bella je prostě Bella. Je potřeba ji brát s nadhledem. Pamatuji si svoji pubertu - všechno bylo NAVŽDY, i naprosté banality byly nejdůležitější na světě, každý smutek byl to nejhorší v životě, každá láska byla až za hrob .... ona je navíc dost umanutá. Ale mě se to fakt líbilo.

03.11.2017 4 z 5

Prvorozený: Královský úděl budoucího císaře Karla IV. Prvorozený: Královský úděl budoucího císaře Karla IV. Melita Denková

Příjemné čtení. Celou dobu jsem ale v hlavě měla starý český film Slasti otce vlasti s Jaromírem Hanzlíkem v hlavní roli. Možná je to tím, že málo nového se dá o Karlu IV. ještě zjistit.

20.10.2017 4 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Dočteno. A jen za 2 dny. Nešlo to jinak, nedalo se odtrhnout, je to skvěle napsané a zatraceně čtivé. Zavírám knihu a čtu:
OHROMUJÍCÍ
ZNEPOKOJUJÍCÍ
MISTROVSKÉ
VÝJIMEČNÉ
DĚSIVÉ
SKVĚLÉ
Všechno tohle jsem cítila taky.

11.10.2017 5 z 5

Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Mně se kniha líbila. Četla se velmi pěkně, je to takový mix stylů
Možná tu cítím i trochu toho pověstného českého švejkovství? Za odpad bych ji neoznačila, sci-fi asi taky nee.

10.10.2017 3 z 5

Pavučina z hedvábí Pavučina z hedvábí Sandra Brown

Tak tohle je čistá romantika, a ještě navíc hodně ze života. Začátek mě moc nebavil, chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Pak ale děj nabral spád a už jsem jen čekala, kdy se ti dva znovu setkají a střetnou. Vývoj byl trochu předvídatelný. Na závěr sladký happyend. Nakonec to byla celkem milá knížka na smutné podzimní večery.

27.09.2017 4 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Znám celou sérii z filmového zpracování. Na knihy jsem se chystala dlouho. První díl mě jednoznačně nezklamal, film se knižní předlohy drží poměrně věrně. Kniha je dobře napsaná, pěkně se čte. Pro mě příjemný zážitek a už se těším na pokračování.

22.09.2017 5 z 5

Heatová a vlna žáru Heatová a vlna žáru Richard Castle

Miluji seriál. Knihu jsem si přečetla právě kvůli němu. Jasně, také jsem měla před očima Castla a Beckettovou, o to to bylo vtipnější. Ale souhlasím, že jinak průměrná detektivka. Četla se dobře a další díly už na mě čekají. Přečtu si je ráda.

06.09.2017 4 z 5