milena8281 milena8281 komentáře u knih

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Tenhle díl mě bavil asi nejvíc ze všech 3. Neuvěřitelně mě pobavila pasáž, kde Marie líčí otcovu vyjížďku na koni. Doslova jsem brečela smíchy. Některá přirovnání jsou fakt velmi nápaditá.

23.08.2017 5 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Další dílek série za mnou. Moc jsem se na knihu těšila, dobře se mi tato série čte. Začátek tentokrát trochu komplikovanější, v celé knize se střídají kapitoly ze současnosti, kterou vyšetřuje Enzo a z minulosti, která se týkala vraha. Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Trochu jsem se i ztrácela. Pak se to všechno začalo skládat do sebe a strhlo mě to. Už se těším na pokračování.

22.08.2017 5 z 5

Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Dominik Landsman

První díl jsem nečetla, rovnou dvojku a asi jsem divná, ale nic vtipného jsem neobjevila. Dokonce jsem se hodně přemlouvala, abych dočetla. Vadilo mi, jak trpělivě označuje všechny děti za fakany, cizí i vlastní. Naprosto nemá nic pod kontrolou, jen se nechává malým diblikem vláčet od jedné lumpárny ke druhé. Nelíbilo se mi to. Už nikdy více.

03.08.2017 1 z 5

Čarodějka na pražském hradě Čarodějka na pražském hradě Dana Chamblee Carpenter

Mysteriózní příběh situovaný do období nástupu Přemysla Otakara II. na český trůn. Místy až strašidelné vyprávění, které se ale docela pěkně četlo. Epilog mě překvapil.

29.07.2017 4 z 5

Francouzské hedvábí Francouzské hedvábí Sandra Brown

První kniha od autorky. Celé roky jsem si myslela, že se jedná o červenou knihovnu a ignorovala ji. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ji otevřela a zjistila, že se jedná o detektivku. A není vůbec špatná. Ani já jsem netipla správně padoucha. Takže na závěr přišlo překvapení. A hlavním hrdinům jsem docela fandila, protože jsem romantická dušička a happy end nikdy nezklame

23.07.2017 3 z 5

Dcera někoho jiného Dcera někoho jiného Amy Gentry

Mně se líbila zápletka. Taky jsem v průběhu četby byla přesvědčená, že se jedná o podvodnici, taky jsem pochybovala, a s napětím čekala na závěr, abych se dočkala odpovědi. Styl není úplně dechberoucí, občas je to takové moc zauzlované, že jsem se v tom ztrácela, ale pointa dobrá.

14.07.2017 3 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Opět pobavila. Možná to nebylo takové, jako u prvního dílu, protože už mě humor tolik nepřekvapoval. Ale některé situace opět úžasně popsané. Skvělý humor. Krásné jsem se odreagovala.

03.07.2017 4 z 5

Kritik Kritik Peter May

Tenhle autor mě fakt baví! Skvělé napsaný příběh, do poslední stránky napínavý. Určitě chci číst další díl.

23.06.2017 5 z 5

Muži a jiné katastrofy Muži a jiné katastrofy Kerstin Gier

Příběhy prý vypráví autorka velice vtipně, duchaplně,poutavě a čtivě. No já asi četla nějakou jinou knihu, protože poutavé ani duchaplné to rozhodně nebylo, čtivé možná, protože je dobrá vypravěčka, ale vtip aby pohledal :(

24.05.2017 1 z 5

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

První kniha od autora. Viděla jsem sice film Chlapec v pruhovaném pyžamu, ale knihu jsem nečetla. Stejně jako v případě prvního příběhu, i tentokrát jsem vnímala neuvěřitelnou absurditu války a ničivý vliv na dětské "hrdiny". Malý Pierrot, velmi zranitelný a osamělý, si bohužel jako mužský vzor vybral špatně. Jeho volba v jeho situaci ale byla pochopitelná. Ostatně nebyl jediný, kdo tomu autoritativnímu a charismatickému muži podlehl, a nebyli to vždy jen nevinné dětské duše, ale hotoví dospělí lidé. Kniha se četla velmi pěkně, netrvalo mi to víc než jeden den, než jsem knihu přečetla. Konec jsem obrečela. Bylo mi Pierrota hrozně líto.

11.05.2017 5 z 5

Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

První kniha od autora Petera Maye, žánr není úplně můj nejoblíbenější, přesto mě bavila. Napínavý příběh, ke konci už jsem sice tušila, kdo je pachatel, ale zajímal mě motiv. Možná proto, že jsem od autora nečetla ostrovní trilogii, tak hodnotím kladně. Určitě si přečtu pokračování i tolik opěvovanou trilogii.
Ke knize jsem se dostala náhodou, když ležela mezi časopisy v čekárně, ale nelituji, že jsem si ji přečetla. Zhltla jsem ji v průběhu jediného dne.

29.04.2017 4 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

úžasná kniha. Četla se velmi dobře, děj má spád a je velmi napínavý. Hrdinovi jsem fandila až do konce. Příběh o lidském odhodlání a vytrvalosti, hledání vlastní cesty a statečnosti. Film jsem neviděla, ale určitě se na něj podívám.

26.03.2017 5 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Mám rozečteno a je pro mě zatím dost inspirativní, protože mám pocit, že jsem "zahrabaná až po uši". Bohužel zatím jsem pouze ve fázi plánování .... až někdy. Doufám, že přejdu od slov k činům a aspoň s něčím se vypořádám. Souhlasím, že je kniha dost radikální. Každý si asi musí vybrat, co je pro něj opravdu to pravé. Ale doporučuji.

20.03.2017 4 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Příjemná klasika pro děti o dětech a radostech dětství.

06.03.2017 5 z 5

Krátké pohádky pro unavené rodiče Krátké pohádky pro unavené rodiče Michal Viewegh

První kniha od p. Viewegha, kterou jsem četla, respektive přečetla u kafe. Pobavila mě. Pohádky to opravdu nejsou, synovi bych ji nejspíš nečetla. Ale mně zpříjemnila odpoledne, a to mám u knih nejradši.

05.03.2017 4 z 5

Královna Kunhuta a Záviš Královna Kunhuta a Záviš Hana Parkánová-Whitton

Kniha patří do mého oblíbeného žánru, moc se mi líbila, i když je mi jasné, že ve skutečnosti byla spousta věcí jinak. Pěkně napsáno, dobře se čte. Nejspíš si od této autorky ještě něco přectu.

22.02.2017 4 z 5

Pohádky z blízka i dáli Pohádky z blízka i dáli kolektiv autorů

Pohádky jsou prostě pohádky a pro mě za plný počet hvězdiček. Překvapilo mě, jak mnoho pohádek z dalekých krajin má podobný námět jako pohádky české.

03.02.2017 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Přečetla jsem na jeden zátah. Po Aristokratce jsem čekala podobný humor, ale nedočkala jsem se, kniha není humorná ani trochu, místy bych řekla až truchlivá. Nejsem zklamaná, to ne, z komentářů jsem věděla, že bude jiná. Je HODNĚ jiná.

28.01.2017 3 z 5

Netrpělivost srdce Netrpělivost srdce Stefan Zweig

Na tuhle knihu asi nikdy nezapomenu. Jistě, je velmi dobře napsaná, postavy jsou mistrně vylíčeny. Mnou otřáslo to téma, protože se mě hluboce týká. Problém milostných trápení člověka na vozíku budu za pár let řešit se svým synem a už teď se velmi velmi bojím, jak to choulostivé období zvládneme. Vím, že knihu už asi nikdy číst nebudu - p. Zweig promine - ale je to pro mě velmi bolestivé.

27.01.2017 3 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

U knížky jsem se upřímně smála, byla to knížka z kategorie 1 MINUTA SMÍCHU PRODLUŽUJE ŽIVOT O 10 MINUT ...! je to jednoznačně oddychovka a kdo hledá něco k přemýšlení nebo zamyšlení, bude velmi zklamaný.

01.01.2017 4 z 5