Miranda Miranda komentáře u knih

120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Přečíst tuhle knihu byla pro mě velká výzva. Byla to taková soutěž se sebou samotnou, co všechno vydržím. Zpočátku to ještě šlo, ale ke konci už to bylo hodně náročné. Nevím, jak mám knihu hodnotit. Psalo se to asi snadno, četlo však už mnohem hůř.

27.04.2012 3 z 5

Justina aneb Prokletí ctnosti Justina aneb Prokletí ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Kniha mě obsahově příliš nezaujala. Bylo to stále o tom samém a v té podobě, která mi nic nepovídá, ale četlo se to rozhodně lépe než jiná kniha pana Markýze, a to 120 dnů Sodomy.

27.04.2012 3 z 5

Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

Na tuhle knihu byla alergická má profesorka češtiny. Že je to brak a kdesi cosi. A co jsem udělala já? Ihned si jí sehnala a přečetla. Tušila jsem totiž, že bude stát za to. A taky že stála. Doporučuju, spoustu nového se dozvíte a nudit se rozhodně nebudete.

26.04.2012 5 z 5

Já + On Já + On Alberto Moravia (p)

Tahle kniha mě hodně bavila. Je o muži(Já) a o jeho ... napadá mě spoustu slov, ale vyberu z nich přirození (On). Chlapík se snaží žít vcelku poklidný, ničím nerušený život, ale On, jako asi každému muži, mu neustále našeptává, co by bylo lepší, a jak si věci více zpříjemnit. Dostává tak toho ubohého mužíčka do situací, do kterých by se jen s rozumem, bez "přítele" v kalhotách, nikdy nedostal.

Pavučina z hedvábí Pavučina z hedvábí Sandra Brown

Jedna z mých prvních "dospělých" knížek. Pamatuji si, že jsem si ji vymohla u táty k Vánocům, a ten ani nevěděl, že díky této knize odtajním do té doby zatím vcelku utajené. Je to jedna z nejlepších knih od Sandry Brown. Zkoušela jsem pak číst i jiné od ní, ale zapomněla jsem jejich názvy a témata velmi snadno, nestály totiž za to. Kniha má poutavý příběh, sympatické hlavní hrdiny, dokáže rozesmát a hlavně rozplakat, a pokud máte velkou představivost, přijdete si na své. Navíc na obalu knihy z roku 1994 je vyobrazena hlavní hrdinka právě tak, jak je popsána v knize, což mi tehdy k představivosti pomohlo maximálně. Není mi jasné, proč se v nových vydáních obaly knih neustále mění a většinou k horšímu, je to škoda. Příkladem budiž obal knihy Obraz Doriana Graye z roku 1999, to je snad sranda, ne?