Misa.K1 Online Misa.K1 komentáře u knih

Poslední manželka Poslední manželka Karen Hamilton

Knížka byla celkem zajímavá, ale nějak tomu chyběl spád, něco, co by mě nutilo číst dál a dál.

30.07.2021 3 z 5

Stará dobrá Anglie aneb Poslední vandr Stará dobrá Anglie aneb Poslední vandr Peggy Kýrová

Čtení téhle knížky mi vrátilo vzpomínky na Anglii i na staré dobré časy bez mobilů, 5*.

06.10.2020 5 z 5

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Bohuzel, tentokrat jsem se nejak nemohla zacist, navic mi hlavni hrdinka hodne lezla na nervy, prisla mi otravna. :)

13.09.2020 2 z 5

Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Stejne jako predchozi knizka od autorky me i tahle bavila od zacatku, ctivy pribeh v pripade vsech tri zen.

Co se mi v knizce hodne libilo - ukazky toho, jak lidi na FB predstiraji, jak se maji skvele a maji uzasny zivot, pritom ve skutecnosti je vsechno uplne jinak. :-)

04.06.2020 5 z 5

Šílená Šílená Chloe J. Esposito

Pokud dokážete knížku brát s nadsázkou a chcete si přečíst něco "ujetějšího", budete se při čtení bavit jako já (a rozhodně nebudete zklamaní). :)

03.01.2020 5 z 5

Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

I já se připojím ke chvále knížky. Skvělé čtení, sice jsem zvrat v ději čekala, takže mě to nešokovalo :) , ale stejně knížka nezklamala. Moc mě bavilo i prostředí velšské samoty a příběh vyšetřovatelů. Moc ráda si od autorky přečtu něco dalšího.

04.02.2018 4 z 5

Beze stopy Beze stopy Mary Torjussen

Knížka se mi trefila do nálady, sedla mi, četla se dobře. Rozuzlení celkem překvapivé.

Úplně souhlasím s Leny.Wood ohledně slova "horečnatě" - neustále se opakuje a ke všemu ho překladatelka používá špatně, patrně měla na mysli slovo "horečně".
Bohužel špatný překlad dost kazil cekový dojem z knížky, za to ale autorka nemůže.

01.02.2018 4 z 5

Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Na me moc prekombinovana zapletka, nebavilo me. Trochu moc jako hollywoodska telenovela. :)

31.12.2017 1 z 5

Veronika v Dubaji Veronika v Dubaji Veronika Klesnilová

Moc dobre se mi cetlo, blog jsem predtim neznala, takze pro me uplna novinka. Cetla jsem pri cestovani, takze asi o to vic bavilo, dobre popsane zakulisi prace, ktera i me jednu dobu lakala. Moc me pobavila kapitola o letech do Ciny. :)

10.12.2017 4 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Knizka se cetla moc dobre (cetla jsem anglicky, takze cesky preklad hodnotit nemuzu), hlavni hrdinka obcas lezla na nervy, ale to byl asi ucel. :-)

V zaveru knizky jsem nemohla prestat cist, takze za to davam 4*.

Poznamka:
Omlouvam se za psani bez diakritiky, nemam ceskou klavesnici. :)

16.10.2017 4 z 5

Čtyři roční období: Rok v Římě Čtyři roční období: Rok v Římě Stefan Ulrich

Spravna oddechovka a dozvite se i neco o zivote v Rime. Za me fajn knizka.

31.05.2017 4 z 5

Mrtvá z golfového hřiště Mrtvá z golfového hřiště Daniela Kovářová

Knížka se četla příjemně, musím ale říct, že do děje mě za celou dobu nevtáhla.
Zajímavé bylo golfové prostředí a vysvětlení golfových pojmů.

11.02.2016 3 z 5

Pro rodinu vše Pro rodinu vše Phoebe Morgan

(SPOILER) Bohužel, konec to zazdil - překombinovaný, nereálný, až trapný.

18.08.2024 2 z 5

Míň než kopnout si do psa: Z Asie na vlnách Radiožurnálu Míň než kopnout si do psa: Z Asie na vlnách Radiožurnálu David Jakš

Název knížky mě málem odradil, při čtení kapitoly o údělu Rohingů jsem pochopila.
Celkově velmi zajímavé čtení.

17.08.2022 5 z 5

Vypůjčený život Vypůjčený život Ashley Farley

Příjemná oddechovka mezi čtením thrillerů.

30.07.2022 3 z 5

Bez motoru do Peru Bez motoru do Peru Petr Macourek

Parádní čtení o dobrodružné cestě Jižní Amerikou.
Pro mě to krásně shrnul následující odstavec v jedné z prvních kapitol:
"Přes všechna uvedená nebezpečí je však pro mě pobyt v Latinské Americe balzámem na duši. Drtivou většinu obyvatel totiž tvoří přímí, upřímní a otevření lidé. Jejich pozitivní pohled na svět a neustálý úsměv na tváři je až nakažlivý. Často jsem se vracíval do Česka takto nakažen, pozitivně naladěn a s úsměvem na tváři. Ten mi však na ksichtě rychle zkysnul po uvědomění si tvrdé reality a duše se nenávratně ubírala k depresím. Jedinou léčbou byl návrat. Nezbývalo, než se vydat znovu na cestu. Někteří lidé to nazývali útěkem. Já si to nemyslím. Je to cesta. Každý si musí vybrat tu svou ".

08.01.2022 5 z 5

Tajomstvo domu v dobrej štvrti Tajomstvo domu v dobrej štvrti Adriana Krištofíková

Moc pěkné čtení.

05.11.2021 5 z 5

Pseudonym Pseudonym Alexandra Andrews

Dojem z knížky mi bohužel místy kazil překlad; neustále opakované "hádám, že..." (kdo tohle spojení používá??), nebo perlička "Florence si absurdně uvědomila, že její city jsou raněné".
Jinak celkem fajn thriller.

01.10.2021 4 z 5

Třetí světadíl Třetí světadíl Jan Pospíšil

Bohužel musím souhlasit s předchozím hodnocením / komentářem. Knížka mi přišla hrozně "negativní", cestování si má člověk užívat, tady mi přišlo, jak když je to za trest, autor si dost často na něco stěžuje, místy opravdu až hanlivě.

29.10.2020 1 z 5

Dneska půjdu spát až zítra Dneska půjdu spát až zítra Markéta Plechšmídová

Precteno za jeden den, to se mi dlouho nestalo. Hodne zajimavy pribeh.

23.08.2020 5 z 5