MisakCZE komentáře u knih
Další pěkný krimi příběh, tentokrát z prostředí psychiatrické léčebny, mistrně vyřešen Jackem Cafferym. Velká část knihy je věnována nové postavě Joeovi, nedostatek prostoru určeného pro JC a BM je alespoň částečně kompenzován posunutím děje v případu MK.
Doporučuji přečíst fanouškům druhé série American horror story a těm, kterým nesedl "Chodící muž".
Nadstandartní počtení, detailní popisy prostředí, vypilované charaktery postav ... doporučuji milovníkům infiltrací, tajných agentů a irského venkova
Slabší než předchozí dvě knihy série, velmi zajímavé téma o zvycích na černém kontinentu, Jackova osobní linie mi po skonu Ivana přišla plochá a nezajímavá ... nicméně v sérii velmi rád pokračuji
Moje první knížka od autora a musím říct, že i poslední. Nudné, předvídatelné, dočetl jsem silou vůle
Kniha inspirovaná skutečnými postavami vypráví příběh o malém pohanském chlapci, který byl dán k výchově anglickému králi a křesťanským kněžím.
Jako již křesťanský teenager se pak vrací do severských zemí, aby dostál svého práva na trůn.
V obou zemích se cítí být cizincem, postupně si však získává respekt a nakonec dospěje k rozhodující bitvě o vikingský trůn proti svému bratrovi.
Historické příběhy mám v oblibě, zejména ty vikingské, obsahově se mi kniha líbila, ikdyž pravda mohla být drsnější. Nedovedu si však vysvětlit, proč se mi knížka tak špatně četla. O dalších příbězích postav mě láká si v budoucnu přečíst.
Zábavné, kniha se dobře čte. Robokat stále oplývá nenuceným vtipem, tentokrát se seznámí s další jednotkou, která mu pomůže se trochu polidštit.
Další díly jsou povinností ...
Velmi těžko se mi do knihy začítalo, na mě strašně pozvolný děj, ale vytrval jsem a konec knihy mi to vynahradil, byl strhující a napínavý.
Mám obrovské nutkání se vrhnout na díl další, což jsem si ještě za polovinou čtení nedokázal představit.
Solidní začátek velké ságy.
Kniha je příběh o muži, který tragicky přijde o manželku a až po její smrti zjistí, že ji vůbec neznal. Vedla dvojí život a on se nyní vydá po jeho objevování a snaží se dokončit to, co ona už nestihla.
Jako horor to na mě vůbec nezapůsobilo, jako rodinné drama s prvky krimi ano.
Zajímavá fantasy s mnoha kouzly a netradičním využíváním magie.
Ústředními postavami jsou mág a zlodějka, kteří putují skrz alternativní verze Londýna a napravují svou dřívější chybu. Nutno dodat, že se skvěle popichují.
Být tam více intrik a celkově více dark fantasy, budu nadmíru spokojen.
Další díl si přečtu.
Kniha je snad první plnohodnotné sci-fi, do kterého jsem se pustil.
A nutno dodat, že to bylo dobré počtení. Sice taková jednohubka na jedno zimní odpoledne, ale zato velmi chutná jednohubka.
Vypravěčem příběhu je robot, který hacknul sám sebe, oplývá skvělou sebeironií, miluje sledování seriálů a zároveň je tak trochu asociál. Zní to jako komedie roku, ale nenechte se zmást ... pro mě to bylo klasické meziplanetární sci-fi s občasnými úsměvnými momenty.
Další díl si nenechám ujít.
Povedená poctivá detektivka.
Pachatele jsem odhalil asi v polovině knížky, což mě ochudilo o závěrečný wow efekt, nicméně na zážitku z četby to nijak neubralo.
Jedná se o psychologický sci-fi román, který je z větší části psaný ve 2. osobě, což pro mě bylo velmi rušivé a čtení jsem si vůbec neužil.
Děj je ve zkratce o tom, jak si zazobané misogynní hovado chce přetvořit manželku k obrazu svému. Omluva za expresivní výraz, jiný mě při vzpomínce na Tima nenapadl.
Děkuji autorovi za zasvěcení do tématu robotiky, AI a autismu.
Veliké zklamání.
Po předchozích dvou skvělých knížkách mi tohle vůbec nesedlo, dočetl jsem silou vůle, táhlo se to jako nohy z medu.
Spíše než o krimi či thriller jde o rodinné drama, v knize není jediná sympatická postava, snad kromě devítileté holčičky.
Nečekejte žádné vyšetřování čehokoliv, zato si do sytosti užijete nekonečného rozjímání, vzpomínání a dohadování se s kdekým hlavní postavy.
Jako bonus na závěr nedostanete žádný konec ...
Momentálně nemám chuť se k Taně vracet, ale kdo ví ...
Pro fanoušky Cartera je toto povinná četba. V nechutnostech a brutalitách se mu Masterton téměř vyrovná.
Kniha má spád, perfektně se čte stejně jako díly předešlé.
Po nelehkém začtení, to nakonec byla dobrá oddechovka .. nechybí vtip, spousta různých fantasy prvků, polemizování všeho nad vším, mnoho postav.
Kladné postavy tu nenajdete žádné, to však neznamená, že si nejednu zamilujete.
Před čtením doporučuji oprášit si němčinu.
Těším se na druhý díl, pokud bude.
Nic moc ... mírně nudná fantasy, o 200 stran méně by jí prospělo.
Děj je zjednodušeně řečeno o mezikontinentální válce ve smyšleném světě doplněný o útoky draků na obyvatelstvo, obohacený o putování po stopách bájného bílého draka.
Knížka mě jako celek nezaujala, pár kapitol bylo povedených. Cením zajímavý nápad s využitím krve čtyř druhů draků k magii vybraných postav.
K sérii se vracet nebudu.
Šelma je politický krimiromán. Hlavní hrdinkou je nepříliš sympatická postava, vyšetřovatelka Laura Ara, sociopatka s nulovou empatií.
Spolu se svým týmem se snaží přijít na kloub vraždě investigativního novináře a jeho partnerky, jejíž smrt připomíná dávné vraždy nikdy nechyceného sériového vraha, zvaného Porodník.
V knize je opravdu hodně postav, orientace v nich není snadná a trochu to komplikuje prožitek. Děj je téměř úplně zaměřen na poctivé vyšetřování.
Tento kriminální příběh od pana Šmehlíka je moje první kniha od českého autora, nepočítaje povinnou četbu a dětské knihy:), kterou jsem četl a zároveň první s takto výhradně politickým námětem. Nemám proto příliš s čím porovnávat, ale rozhodně si přečtu i další pokračování z avizované trilogie.
Mrazivá kniha, bohužel ne svým obsahem, ale dokonale vykresleným grónským zimním podnebím. Při čtení vás i v létě budou zébst nohy.
Do čtení se určitě nepouštějte bez znalostí z předchozích dvou knih, i tak jsem se místy trochu ztrácel v ději.
Nicméně pokud jste přečetli předchozí dva díly, tento třetí je důstojným koncem série.
Nemastné, neslané, moc dobře se kniha nečetla, ani jedna z postav mi k srdci nepřirostla, některé otázky nezodpovězeny.
Tuctové krimi, když vás kniha mine, o nic určitě nepřijdete.