Mishak komentáře u knih
Pane jo! Tak tohle tedy byla jízda! Za mě je tohle naprosto skvělé zakončení celé série a její kompletní přečtení jsem si neskutečně užila!
Každá postava je velmi originální a má nádherně promyšlený a propracovaný charakter. Záporáky nenávidíte, klaďase naopak zbožňujete a Gasz je pro vás stále neskutečně oblíbenou postavou – ano, ani teď se to pro mě nezměnilo, i když je to šílený psychopat.
Prostředí nádherně popsané, takže jsem měla neustále pocit, že jsem přímo ve víru dění. Vyprávění opět skákalo z linky na linku a mezi časovými obdobími, ale to mě právě na téhle sérii tak moc baví, jak všechno nakonec krásně do sebe zapadne. I když mám pocit, že si stejně budu muset tenhle díl přečíst znovu, abych našla i ty skryté indicie, které jsem při prvním čtení přehlédla.
A ten konec? Pro někoho možná šťastný, pro někoho smutný. Pro někoho nedostatečný, pro někoho přijatelný. Za mě je to opravdu velmi promyšlený a ucelený příběh, který lepší konec ani nemohl mít.
POZOR SPOILER: A zakončení Luca s předáním spisů? Hned jsem měla chuť si je všechny přečíst odznovu – nacházejí se přece na začátku každé kapitoly, no ne? :)
Byla to jízda! A já se těším, až se k ní jednou znovu vrátím! Sérii řadím k mým nejoblíbenějším.
Tak dobře! Myslím, že mám opravdu nového oblíbeného autora! Po Spřízněných duších a Když jsi odešel jsem si tuhle knihu nemohla nechat ujít a dobře jsem udělala!!!
Páni! Byla to jízda! A to doslova! Nemohla jsem se odtrhnout a neskutečně si to užívala. A zároveň se bála konce knihy, který přišel opravdu moc brzo. Vůbec bych se nezlobila za nějakou mnohem tlustší bichli!
Každopádně knihu doporučuji všemi deseti a čekám, zda v další knize tohoto autora nenajdeme zmínky o Pasažérech :) Stejně jako zde o Spřízněných duších. Bylo by fajn, kdyby měl knihy takhle krásně propojované...
Nadšení se nekonalo. Ne že by nebyla kniha čtivá, to byla! Ale tak nějak jsem očekávala mnohem víc. Bylo to jemné, nemastné, neslané. většinou až nelogické. A poslední kapitola? Jestli měla působit nějakým WAU dojmem, tak u mě neuspěla. Jsem už asi trochu náročnější čtenář... Ale jako oddechovka nenáročným čtenářům je asi fajn :)
Obvykle tenhle žánr knih nečtu, ale když jsem v kině viděla trailer na film, hned jsem po knize sáhla, abych si ji přečetla dřív, než uvidím film (naopak to prostě nesnáším =D). A vůbec toho nelituji!
Příběh je vyprávěn třemi ženami v několika časových rovinách. Autorka ho napsala velmi čtivě, takže vás nutí číst pořád dál a nepřestávat. Knihu jsem opravdu hltala jedním dechem a pořád se zamotávala do spletité pavučiny lží, charakterů postav, atd. Pro mě kniha měla vše, co by správná kniha mít měla! Nevím, jestli si jí někdy přečtu ještě jednou, protože už to nebude takové tajemné a nemohla bych už přemýšlet, kdo "to" udělal, ale každopádně jí patří jedno krásné místo v mé knihovničce =)
Takže za mě (jak jinak) jí patří 5 hvězdiček a těším se na ztvárnění filmové.
Celé mé hodnocení najdete zde:
Já prostě miluju Johna Greena!!! A když se k němu přidá David Levithan, tak to musí stát rozhodně za to!!!
Styl psaní kapitol s Willem, který trpí depresemi, k němu krásně seděl. Úplně jsem si připadala, jako že mě pustil do své hlavy. Bez jakýchkoli velkých písmen, vždyť na nich nezáleží – stejně se jimi nic nezmění. Tenhle Will byl hodně temný, zklamaný životem, všemi věcmi, které se mu staly.
Opravdu styl psaní těchto kapitol je skvělý. Ani vám po několika stránkách nepřijde, že je tam absolutní absence velkých písmen, protože to skvěle do psychiky Willa zapadá. Ale neříkám, že jsem se zpočátku nad tím nepozastavila: „Cože? Bez velkých písmen? No dobře.“
Na druhou stranu Will číslo 2 od Johna Greena byl typický kluk, který „drží hubu a krok“. Neříká své názory nahlas, na ničem mu nesmí záležet. Má dvě pravidla, kterých se drží, až nakonec zjistí, že o tom přece život není. A to je dobře =).
Ale co je na knize to nejlepší? … Není vlastně vůbec o nich! Je o přátelství a lásce. Dá se v ní najít tolik hezkého, ale i temného.
„JSEM, CO JSEM, A TO JE SKVĚLÝ!“
V závěru se mi líbil rozhovor Johna s Davidem o knize =). Bylo to krásné zpestření.
Za mě je to určitě 5 hvězdiček, protože jsem si čtení maximálně užila, zasmála jsem se a hodně jsem vzpomínala na své hlášky ze střední a kamarády. Je skvělý kolem sebe mít ty nejlepší lidi =).
Velmi silná kniha, která všem krásně ukazuje, jak těžké je žít s bipolární poruchou, kterou trpěl Finch. Pobrečela jsem si, nebudu lhát. Kniha ve mně zanechala spoustu věcí, pocitů, myšlenek, ale na papír je dát nedokážu… Držela jsem všechny palce, které mám, aby kniha skončila dobře, ale………
Knihu oživovaly vložené ilustrace = lístečky z poznámkových bločků. Doplňovalo to tu nádhernou atmosféru, kterou kniha měla, když si Finch s Violet hráli se slovy. Bylo nádherné být chvíli součástí jejich světa.
Kniha si zaslouží 5 hvězdiček… A myslím, že by mohla pomoci spoustě lidí, kteří se o svých problémech stydí, či z nějakého důvodu bojí mluvit.
To je jako konec????!!! No, to mi budete muset vysvětlit, paní Howardová!!
První díl jsem hltala slovo po slově s nadšením - byl to takový úžasný úvod do Říše divů... Ale druhý díl s Říší divů v lidském světě? WAU!!!! Nemůžu říct nic jiného,než že jsem naprosto učarovaná autorčiným stylem psaní, její fantazií, jejími skvělými postavami, minulostí všech postav a hlavně... hlavně její Říší divů!
Kniha se četla naprosto sama, lehounce jako pírka ze křídel Alysson a Morfea. Úžasné popisy nenechají spát ani kousíček Vaší fantazie, neustále se budete snažit si představit tu krásu/ošklivost popsanou tím nádherným a originálním fialovým písmem. Dokonce se Vám o ní může i zdát - což se mně několikrát již stalo =). Budete doufat, plakat, držet všechny palce (nebo možná, jako v mém případě, okusovat všechny nehty na rukou), nadávat, vztekat se, nervovat se a očekávat velký konec, který je v tomhle případě opravdu NESKUTEČNĚ NEUVĚŘITELNÝ! A opravdu ho od začátku knihy nečekáte - všechno se totiž obrátí naruby!
Naprosto upřímně říkám, že jsem knihou naprosto unesená a nemůžu se dočkat posledního dílu, po kterým sáhnu hned, jakmile se mi dostane do mého zorného úhlu. Ode mě si rozhodně zaslouží 5 hvězdiček...
VZKAZ PRO AUTORKU - doufám, že když jste si na nás vymyslela takovýhle konec, že nás nenecháte dlouho čekat na třetí díl... Protože mám pocit, že to čekání bude hoooodně dlouhé...
Tahle kniha má hooodně pomalý rozjezd. Špatně se mi začítalo do příběhu (stejně jako do Pekelných strojů), asi mi vadí hlavně ta doba, do které je příběh zasazený. Trvalo mi celkem dlouho, než jsem se začetla, ale nakonec se rozjela zase skvělým tempem jako každá kniha o Lovcích stínů.
Ze začátku na vás autorka vychrlí hromadu jmen, ve kterých se prostě ztrácíte. Používala jsem sice knihu Kdo je kdo ve světě stínů, ale na narovinu říkám, že vám prd pomůže a prd řekne. Obrázek o rodokmenech a vztazích mezi všemi postavami jsem si musela udělat sama. Ale když se zorientujete, jde všechno jak po másle a vy prostě víte, kdo ke komu patří a kdo koho nesnáší, atd.
Stále nepřestávám žasnout nad autorčinou fantazií. Myslím, že zdaleka ještě nevyčerpala všechny možnosti ze světa Lovců stínů. Závěr knihy byl skvělý a moc se těším na další díl z téhle série.
Celkem mě mrzí, že některé postavy mají v příběhu velmi málo prostoru. Z chlapeckého čtyřlístku si prakticky Christophera nemůžete dostatečně užít, i když zrovna ten je mi dost sympatický. Thomas je fajn a Matthew je na můj vkus až moc opilec – podle mě skrývá hodně zlý tajemství. Ohledně dívčích hrdinek: Lucie a Kordélie jsou skvělé! Ovšem Grace na mě působí jako manipulativní mrcha, nemůžu si pomoct. Uvidíme, jak se osudy všech rozvinou v další knize.
Jsem nadále přesvědčená o tom, že musím mít doma každou autorčinu knihu a nemohu jinak :D. Snad nejsem jediná…
Kniha se četla skoro sama, pro mě je úžasnou oddechovkou :) Moc jsem si ji užila, i když konec je tak trochu jak vystřižený z filmu, Louise jsem ho vlastně od srdce přála. A navíc - dostala jsem chuť znovu si přečíst první díl :D
Postavy v knize jsou opět všehochutí, ale své oblíbence si jistě každý najde. A dá se říct, že záměry většiny z nich odhadnete docela brzy – ten, kdo mi byl nesympatický už zpočátku, mě v mém přesvědčení i utvrdil ke konci příběhu a naopak.
Jsem moc ráda, že už je Louisa zase sama sebou! Ukecaná, obětavá, otevřená, spolehlivá a tak lidská! V druhém díle to nebylo úplně ono. Rozhodně ale nemohu dát plný počet hvězd, protože první díl je pro mě stále naprostou TOPKOU.
Kniha je zařazena do pohádek pro děti a mládež. Předně musím říct, že jsou v ní zpracovaná velmi náročná témata a je jich tam docela dost. Navíc je pohádka opravdu temná a plná intrik a vražd, o kterých si nemyslím, že by bylo vhodné číst malým dětem. Na druhou stranu s těmi staršími dětmi už by se o příběhu daly vést rozmluvy, které by určitě byly poučné a velmi hluboké.
Mně osobně velmi trvalo se příběhu začíst (až nějakých 150 stran, což je poměrně dost) a četbu jsem prokládala ještě jinou knihou. Konec je však velmi pěkně zpracovaný a obsahuje hodně krásných myšlenek.
Ilustrace českých dětí jsou opravdu nádherné! Jsou to malí umělci! :)
Kniha má rozhodně něco do sebe, i když je podle mě na děti moc náročná.
Pořád nevím, co si mám myslet. Styl vyprávění mi vůbec nesedl. Neustálé přeskakování z osoby na osobu bez logického důvodu, mě strašně vytáčelo. Dialogy působí prázdně a nezajímavě. A bojové scény? Zívačka :D Alespoň já bych u nich usnula. Ano, krvák to rozhodně je, ale tak špatně a nevěrohodně napsaný, až jsem z téhle knihy zklamaná. A to velmi. Nejlepší kapitolou byl za mě epilog! A to nemluvím o tom, že už v prologu se dozvíte celý průběh knihy :D Jako proč? Navíc zápletka je průhledná - nedalo mi vůbec problém ji prokouknout. A vůbec proč se tohle všechno vlastně děje? Kdo k tomu dal souhlas? Nic! Absolutně nic se nezodpoví.
Celé to na mě působilo moc... obyčejně? Každopádně nechápu, proč mě kniha nutila číst pořád dál a dál, když jsem s ní nespokojená. Inu, alespoň za to jí dávám 2 hvězdičky a znovu už jí určitě nikdy číst nebudu.
Pozor spoiler!!!!!
Vysvětlete mi, prosím, někdo, jak je možný, že kanibaly absolutně nezajímaly mini kamerky :D :D To je tak neskutečně nelogický!
Po knize Spřízněné duše, jsem nemohla minout ani tuhle. Sice nebyla tak dobrá, jako ta před ní, ale vyvolala ve mně neskutečně moc emocí. Přes lítost, soucit, zhnusení, zlobu, až k pochopení a odsouzení. Ano! Je hodně čtivá, i když Simonovy kapitoly mě přiváděly k šílenství a občas mě tak moc nebavily, tak ty Catherininy to zase vyvážily.
I když jsem si už už myslela, že tuším, o co v knize především jde a proč se vše tak s prominutím pos*alo, autor mě zase jako vždy dokázal přesvědčit o opaku. Kniha má opravdu co nabídnout a umí zaujmout!
Za mě 4,5 hvězdičky a už pomalu otevírám Pasažéry ;)
Na tuhle knihu budu mít krásné vzpomínky a jednou se k ní zaručeně vrátím. Možná by stálo za to, kdybyste jí dali šanci i vy.
Co myslíte? Nebylo by fajn vidět Ilan dospívat? :) Myslím, že prostor a možnosti má autorka velmi velké. Tak se necháme překvapit.
Ano, téma se knize určitě vytknout nedá. Ale proč se kniha více nepohybuje kolem rebelů? Proč se zasekneme jenom u dívek bojujících o princovu přízeň? Vždyť jsme se za celou četbu knihy neposunuli prakticky nikam...
Po neprodlené četbě druhého dílu absolutně neprahnu. Tahle série knih pro mě nejspíš nebude ten pravý šálek kávy... Bohužel...
Nemůžu si pomoct, ale mně se Cassandřiny knihy strašně líbí! A Mechanický princ byl v mnohém lepší než jeho první díl Mechanický anděl. Ale... Chyběla mi častější změna pohledů (vyprávění jiných osob), většinou vše bylo o Tesse, což mě dost mrzí, když je kolem ní tolik dalších zajímavých postav. Ne moc často jsem s Tessou měla dostatek trpělivosti, většinou jsem jí chtěla spíše praštit - hodně mě štvala... Naopak velmi jsem obdivovala Sophii - opravdu příjemná postava =).
Závěrem: Miluju Willovy hlášky a Jemovu rozvážnost =) A těším se na poslední díl!!!
Z knihy jsem nadšená! Všechno je psané tak… surově! Jednoduše! Přesně tak, jak to je. A přitom je celý příběh plný vět, nad kterými se prostě musíte zamyslet a pozastavit, i když nechcete. Kniha je plná smutku, lásky, porozumění, nevědomosti, doopravdy z ní neskutečně chvílemi mrazí… Je to dokonalé zobrazení duše, pocitů, vyrovnávání se s minulostí dospívajícího chlapce.
Díky knize jsem si uvědomila spoustu věcí - „tajný“ santa mě prostě dostal. Uvědomila jsem si, jak málo vím o svých kamarádech. Jak málo je vlastně poslouchám. A jak málo se dokážu „cítit nekonečně“.
Díky Charlie... Za vše =).
Nu a teď si jdu pustit film =)
Vezmeme to zase pěkně z vrchu – obal je nádherný, na dotek krásně sametový, ale ty růžové stránky? Nejsem zastáncem růžové a to jsem holka! Na mě jí tam je až moc… Kdyby byly všechny okraje stránek trochu jemnější, vypadalo by to pro mé oko lépe. Ale naštěstí se kniha nehodnotí podle obalu ;)
Když se mi dostala do rukou, tak jsem si řekla, že je zrovna 2.12. a že z téhle knihy budu mít nedokončený adventní kalendář – každý den jedna povídka (no, na ten čokoládový jsem už trochu stará) =) A stalo se… Povídky jako žánr zrovna moc nevyhledávám, ale před těmi vánoci jsem si řekla, proč to nezkusit a nezpříjemnit si to čekání příjemnými příběhy =).
Nejvíce jsem si oblíbila tyto příběhy: Najdeš mě podle Polárky, Andílci ve sněhu, Váš záskok za Santu, Kyblíky s pivem a Jezulátko; To je Yulský zázrak, Charlie Browne; Vítejte ve Vánocích, CA. Nemohu však říct, že by ostatní příběhy nebyly dobré, jen mne tolik nezaujaly, ať už obsahem, či stylem psaní.
Závěrem…
Asi se budu opakovat, ale proč sakryš nikdo ještě nevymyslel „24 povídek aneb adventní kalendář pro knihomoly“? Nebylo by to super? Každý den do Vánoc si najít čas na přečtení jedné povídky? Já jsem si to čekání na každodenní povídku z 12ti dní velmi užívala =) A neskutečně jsem se na další dny těšila =) Nemůžu hodnotit knihu jako celek, jako jeden ucelený příběh – bylo tam těch příběhů přece jen trochu víc. Jen vím, že některé byly hezčí, jiné se mi líbily méně, ale každý z nich měl své kouzlo, které k Vánocům prostě patří! Já jsem si čtení moc užila!! A kniha si zaslouží podle mého názoru 4 hvězdičky...
(SPOILER) MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!!
Pániiii!!!!! Musím uznat, že po přečtení posledního dílu jsem jaksi rozpačitá... Prakticky jsme se pořádně nedozvěděli, co přesně se stalo, jak se vším souvisí Teresa a Thomas, co všechno měli ve ZLOSINU za úkol - upřímně, to mě dost mrzí... =( Naštěstí aspoň ke konci jsme se dozvěděli, že za Erupci může ZLOSIN a lékem se snaží situaci napravit.. Ale jak jsem pochytila z hodnocení jiných, tak snad můžeme čekat "pokračování" z minulosti, tak snad se dostane do ruky i mě ;)...
Každopádně neskutečně se mi na knize líbil popis prostředí Denveru - konečně jsme se tak nějak dozvěděli, jak se lidé pokoušeli i přes nákazu erupcí zvládat žít v uzavřeném prostoru (ale jak už je zvykem, nikdy to nemůže vyjít) a jak samozřejmě hrozbu odsouvali stranou do zapadlejších a hlídanějších míst. V knize proběhly úžasné zvraty a byla napínavá od začátku až do konce! Nemám jí co vytknout, až na pár věcí - Teresa a Newt! Nechápu, jak to James mohl udělat!!! Newt byl nejlepší postava celé série!!! Teresa mi k srdci zas tolik nepřirostla, bohužel... Každopádně Gally je asi neskutečný lucker - už několikrát jsem si říkala, že už se v příběhu neukáže, protože je mrtvý a ono ejhle! Opak je pravdou! =D
Když to shrnu - Labyrint byl dokonalý. Nečekala jsem, že by ho mohlo Spáleniště trumfnout (ostatně nebyl to už labyrint, rmuti, nebezpečí v uzavřeném prostoru - ale hrdinové = "subjekty" měli najednou před sebou zpuštošenou zemi), ale nemůžu říct, že by to nemělo něco do sebe - dokonce mě překvapila a moc se mi líbila... Ale přiznám se, že o třetím dílu jsem měla pochybnosti hlavně kvůli tomu, že jsem nevěděla, o čem chce autor prakticky pořádně psát... A musím říct, že tohle bylo opravdu příjemné překvapení!! Takže hodnotím 5 hvězdičkami a doufám, že se k nám dostane ještě nějaká, doufám že i neméně dobrá a napínavá série tohoto autora! Budu se na ní těšit a s nadšením ji vyhlížet, ať už v knihkupectví, nebo na internetu!
Co mi to sakra ten autor dělá???? ... Nemůže jim ty vzpomínky prostě rovnou vrátit????
Kniha super, zvraty nečekané a skvělé =) Byla jsem napnutá od začátku až do konce a kolikrát se i bála... Neustále jsem se kousala do ruky nervozitou a nejistotou a pořád čekala, že se snad už konečně dozvím trochu víc. Ano, něco málo tam bylo, ale pořád to není ono a třetí díl zatím není.... =( nu, myslím, že budu muset vydržet napnutá až do té doby, než vyjde... A neustále mě to bude nutit nad knihou přemýšlet =)
Každopádně postavy jsou skvělé (jen mě mrzí, že neměl tolik prostoru v knize Newt), děj rychlý, měl spád, byl napínavý... Za mě určitě 5 hvězdiček a opravdu se těším, až zjistím, jak to všechno je. Doufám, že to bude stát za to, abych se nestyděla za těch udělených 5 hvězdiček...
Ehm... Po přečtení Města ze skla jsem si říkala, co chce asi tak psát v dalším díle a proč to prostě neukončí? Vždyť by to byl krásný závěr série.... No, po pravdě jsem moc ráda, že to neudělala, protože Město padlých andělů je ještě lepší =) ... Nevím, kam na tu fantazii bez hranic chodí, protože kolik toho do tý knížky opět zahrnula, to je prostě úžasný =) ... Navíc tenhle díl je tak krásně temný a Simon dostal spoustu prostoru, za což jsem strašně ráda, protože miluju jeho hlášky =) A navíc ten konec??? Nedokážu si ani představit, jak se série bude vyvíjet dál...
Každopádně 5 hvězdiček je jistých a kdyby jich šlo víc, dám klidně i 10 =)