Mishak

V první chvíli mě neskutečně zklamal začátek… Během 3 stránek bylo po výpravě do lesa pro čarověník, včetně setkání se třemi divnými postavami – no, anotace v první kapitole a šmitec… =( A já se těšila na pořádný vzrůšo… Inu, nekonalo se… Bohužel...
Naopak moc se mi líbí a je svým způsobem blízký styl mluvy hrdinů – bodeť by ne, český jazyk, české výrazy, je to hold něco jiného než překlady knih z angličtiny. Některé hlášky a humor v knize byly fajn, ale musím říct, že bylo i několik momentů, a nebylo jich zrovna málo, kdy bych zrovna humor do textu nezařadila – prostě se mi tam nehodil. Každopádně všechno je to takové moc rychlé, nedotažené… Když přijde zajímavá chvíle, přijdou také 2-3 věty, které jí rychle zaženou. Ach jo… Škoda, kniha má dobré téma, které mohlo být mnohem obsáhlejší a lépe zpracované (pak by kniha určitě mohla mít i pokračování, či více stránek).
Navíc, když už měla Jindřiška být se Štěpánem, tak bych je nechala být spolu už od začátku knihy a ne po prstenu, když ty city byly tak nucené a neskutečné – nikdo se takhle rychle přece nezamiluje, atd. Takhle to prostě nechodí.
Kapitoly ozdobené kouřem vůbec nevypadaly špatně =). Celkově vzhledově je kniha krásná, jen bohužel obsah trochu pokulhává…
A nejvíce úsměvné je, že jsem si po celou dobu myslela, že čarověníky jsou vymyšlené květiny, ale když jsem se na ně zaměřila více, zjistila jsem, že se normálně pěstují =) No, překvapilo mě to, protože jsem o nich nikdy neslyšela, až do teď.
Upřímně – docela ráda bych se do Jetřichovic zajela podívat. Zajímalo by mě, jak to skutečné místo vypadá. =)
Knihu jsem přečetla, možná si i její části užila. Ale na lepší hodnocení jak 3 hvězdičky to za mně bohužel není...

„Jdu hledat jedno velké možná… Jdu hledat Aljašku!"
MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY! OMLOUVÁM SE ZA NĚ...
Je to moje druhá kniha od Greena a musím říct, že je mnohem lepší než Papírová města.
Hodně jsem se nasmála =) Kniha je velmi čtivá, psaná dosti poutavě a vtipně =) Příběh má hloubku, moc se mi líbil. Aljaška byla nespoutaná, prostě živel, Milesovo velké Možná... Její osud se mě dotknul a padlo i dost slziček. Každopádně mě mrzí, že to s ní takhle skončilo. Konečně mi potom totiž došlo, proč ty dny předtím a potom. Jen jsem čekala, že POTOM bude následovat za něčím jiným, než za smrtí.
Každopádně kniha vás donutí se zamyslet nad jejím smyslem. Je plná úžasných citátů, které si prostě musíte zapsat =)
Za mě 5 hvězdiček, protože mě nedokázala zklamat a pustit od čtení... Měla bych se pustit do další knihy od tohoto autora a k téhle se jednou určitě vrátit =)

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY! MOC SE ZA NĚ OMLOUVÁM!!!
Stejně jako první díl „Čistý“, tak i tenhle druhý byl velmi… jak to jen říct… nacpaný informacemi, akcí a dalšími věcmi. Další velmi složitá, ale skvělá kniha, která v každým musí probudit cit, slzy, občas bohužel i zhnusení a přemýšlení nad tím, co se světem v budoucnu můžeme udělat a kam až své životy můžeme dovést… Možná dokonce i ke katastrofě, která postihne celý svět. Jen za tuhle katastrofu, jak jsem pochopila a doufám, že správně, může pouze jedna jediná osoba sedící (no, sedící…) pěkně v Dómu s pomalou degenerací buněk ve svém mozku. Je dost smutné, že by zlo jedné osoby dokázalo takto zničit svět…
Je pravda, že jsem po druhém dílu sáhla po delším čase po přečtení toho prvního. Chtěla jsem ho vstřebat a proložit jinou knihou. Teď si říkám, že jsem měla začít ihned s druhým dílem, protože se mi hodně informací z hlavy vypařilo a trvá mi déle, než si vše spojím do souvislostí a než si vzpomenu na děj prvního dílu. V těchto knihách je hold spousta informací, které můj mozek nedokáže udržet dlouho uvnitř… A když už si myslím, že to začínám chápat a že vím, co mají v plánu, vždy mě něco přesvědčí o opaku – že nevím vůbec nic a všechno je vlastně úplně jinak a kolikrát za tohle může jen jedna nová informace… DOKONALÉ!!!! =)
Musím uznat, že druhý díl se mi líbil mnohem víc než první… Třeba je to tím, že jsem si nemusela lámat hlavu s představou splynutí a rozbořeného světa… Vzala jsem knihu a začetla se bez problémů, protože už jsem jednou tuhle cestu podstoupila, tak už mi nepřišla tak nová =) Za mě určitě 5 hvězdiček!!!!!
Nějak nemůžu pořádně ani popsat svoje pocity z knihy, protože jsem se z ní ještě nedokázala vzpamatovat… Musí stačit to, co jsem již napsala =) PROTOŽE TEN KONEC JE PROSTĚ NEUVĚŘITELNÝ!!!! A série je pro mě prostě DOKONALÁ!!!

Tak dlouho jsem knihu odkládala, až jsem po ní nakonec sáhla. A nedokážu pochopit, proč jsem to neudělala dřív! Naprosto mě pohltila! A to nejenom svou nádhernou obálkou.
No, začátek byl pro mě jaksi méně zajímavý – vždyť kdo by byl nadšenej z lezení kanálama se zatuchlým vzduchem, kdy se hlavní hrdinka těší na jedinečnou událost v životě – Kouzlobraní. Z počátku vůbec nevíte, jak město funguje, o co v knize vlastně jde a možná se i budete ztrácet, jako já, ale po několika stránkách už budete začtení do krásného příběhu, který opravdu není obyčejný.
Kniha je i přes dlouhé popisy, které spíše nevyhledávám, ale zde knize propůjčují neuvěřitelnou krásu, velmi čtivá. Zápletky jsou opravdu úžasné a musím říct, že veškerá pravda, kterou Vám odhalí autorka na začátku knihy, se v průběhu příběhu úplně změní – a věřte mi, že v momentech, kdy to vůbec nečekáte! Neměla jsem sílu zamáčknout slzy, nevykřikovat „NE, CO MI TO SAKRA, MEAGAN, DĚLÁTE?“ na celou vesnici, či se vůbec odtrhnout od čtení. Kniha Vám ukazuje neobyčejný příběh, který opravdu stojí za přečtení.
U mě zabodovala na 100%! Mrzí mě, že jsem ji tak dlouho odkládala! Opravdu se těším, až vezmu do ruky její druhý díl!

Po takové dlouhé době pokračování.... No, upřímně, dost jsem se v tom ztrácela.... Hlavně mi úplně unikaly souvislosti v ději a nepamatovala jsem si absolutně postavy - kromě Rena samozřejmě, to byl můj hrdina už ve Smečce =) Ten se nezapomíná...
Děj se pohyboval strašně rychle, než jsem se nadála, byla jsem na konci knihy. Ale musím uznat, že i přes motanice na začátku se i vlastně líbila a těším se na pokračování =) Hlavně jsem ráda, že se kniha konečně netočí kolem Shay a Cally, ptž Shaye jsem upřímně nenáviděla... A Callu za její rozhodnutí být s ním taky...
Knize dávám 3 hvězdičky a čekám na pokračování =)

No, na to, že jsem čtvrtý díl vychválila až do nebe, tak mne tenhle dost zklamal. Kniha mě bohužel moc nebavila, rozjela se na můj vkus dobře až v poslední čtvrtině... Nevím, jestli je to jen můj pocit, ptž jsem knihu četla, aniž bych na ni měla náladu, nebo jí hodně křivdím... Každopádně mi díly předtím přišly lepší.
Nehodnotím více, jak 3 hvězdičkami, ale čekám na poslední díl. Docela mě zajímá, jak to všechno dopadne =)

Naprosto úžasná kniha!!!!
Ze začátku jsem měla strašný zmatek ve jménech, přece jen Glass a Clarke mi zněly dost podobně =D... Ale jakmile jsem se začetla, nešlo se odtrhnout...
Nejúžasnější bylo, jak od začátku pořádně nevíte, co vlastně udělali, že je odsoudili a proč systém na lodi funguje takhle "ujetě", ale prolínání minulosti s přítomností a vyprávění 4 postav mě udržovalo v dokonalém napětí...
Kniha má neuvěřitelný spád, akci a zvraty, při kterých jsem nedokázala zadržet slzy a mé výkřiky "NE!" musely být slyšet až do sousedního města - podotýkám, že 5 km daleko =)...
Jediný, co mě na knížce naštvalo, byl konec... Do prčic, jak někdo může takhle zakončit knihu a nechat nás čekat na další díl? Vždyť já dneska večer neusnu, jak nad ní budu přemýšlet!!!! Pořád se z toho nějak nemůžu vzpamatovat...
Za mě si tutově zaslouží 5 hvězdiček a okamžitě jdu hledat seriálové díly =)

Seriálovou Hru o trůny mám sakra moc ráda! A tak jsem se konečně (snad) dokopala k tomu, že si ji celou dočtu (mluvím o dílech, které jsou již vydané). Podotýkám, že tenhle díl jsem napoprvé nedočetla, takže poprvé budu psát o svých dojmech po prvním čtení.
Děj stále odsýpá krásně i přes další neskutečnou hromadu stran. Stále platí, že chvilka nepozornosti a jste ztraceni. Vedlejšími jmény postav se stále nezabývám a mnohem lépe se orientuji. Většina z nich je stále zmíněna jen párkrát a pak už ne, takže je pro mě snazší je vypouštět a soustředit se na ty hlavní. Tahák jsem si opět nevypisovala, nebyl po vypuštění právě zmíněných vedlejších postav potřeba. V závěru knihy opět najdete slovníček, kde je vysvětleno a popsáno spousta informací o rodech a jednotlivých postavách – samozřejmě jsem zase nelistovala, takže jsem si ho pročetla pouze po přečtení knihy.
Stále se střídají ve vyprávění postavy, to miluju! A ještě lepší je, když se s každým dalším dílem rozšíří, což se tady stále děje, takže za mě skvělý tah. Navíc přibývá stále více hlavních a skvělých postav – např. Briene. V tomhle díle jsem si velmi užívala kapitoly Jaimeho Lannistera, Jona Sněha, Aryi Starkové a Samwella Tarllyho. Kapitoly Daenerys jsem přečetla s velkým sebezapřením – zdaleka pro mě nedosahují takových kvalit jako v prvním díle série. Tyrion je pořád absolutně bezkonkurenční! Ke konci knihy jsem měla pocit, že mi velmi chybí kapitoly Brana Starka – bylo jich v téhle knize velmi málo. A nemohu se nezeptat – kam se ztratily kapitoly Theona? Ty mi také dost chyběly.
Nemohu jinak, než udělit plný počet hvězd. Těším se na další díl, i když teď potřebuji od tohohle universa chvíli pauzu.

Autorovy knihy mám velmi ráda a on sám patří mezi mé oblíbence. Ovšem u téhle knihy jsem měla zpočátku velký problém se začíst (možná to bylo mým psychickým rozpoložením, nebo prostě nebyl na knihu ten pravý čas). Pak se ale nádherně rozjela a nabrala skvělé tempo, jako všechny ostatní autorovy knihy a nešla odložit. Přesto jí však nedám plný počet hvězdiček.
Postavy v téhle knize mi byly dá se říct fuk. Nějak jsem si je nedokázala oblíbit. Jako by byly nedotažené, jak jich tam bylo víc. Navíc příběh nebyl zas tak moc zamotaný, jak jsem u autora zvyklá, což rozhodně není mínus, právě naopak.
Při čtení epilogu jsem se musela vrátit k prologu, protože teprve poté mi dával smysl (knihu jsem četla týden po menších částech a postava Doktora z prologu mi totálně vypadla z hlavy). Každopádně pokud o epilog nechcete přijít, přečtěte si autorovo poděkování a nemůžete ho minout (je totiž až na úplném konci knihy – zvláštní).
Co musím opět pochválit (a dělám tak u všech autorových knih) je obálka! Opět je nádherná a dokonalá!

Jako všechny knihy tohoto autora se i tahle čte skoro sama. Jste udržováni v neustálém napětí, které vás nutí číst pořád dál a dál. Ale něco tomu chybělo…
Kniha má vskutku velmi originální téma, které mě velmi zaujalo. Zrození fénixů v podobě koní s hrstkou alchymie? Skvělé! Ale už jsem trochu nezvládala ty neustálé smrti fénixů – asi jsem moc přecitlivělá (?). I přes skvělý nápad příběh nevyužil všechen svůj potenciál. Ano, je to série a možná si autor schovává nějaké to překvapení na další díly, to mu samozřejmě nevyčítám, jen mohl jít příběh více do hloubky. Chybělo mi více informací z minulosti, více tajemství alchymie při míchání popela, atd.
Postavy byly příjemné a v jednu chvíli jsem nevěděla, komu držet palce. Závěr knihy mě velmi zklamal. Přišel mi hodně urychlený a nedotažený.
Inu, čekala jsem trochu víc. Ale ráda se do tohoto světa ještě znovu vrátím, třeba ještě dokáže překvapit. Hodnotím 3,5 hvězdičkami.

„Věříte na monstra, Jasone?“
„Ne, madam.“
„Ani moje dcera na ně nevěřila a podívejte, co se jí stalo.“
Po úžasných Zimních lidech jsem musela vlastnit i další knihu autorky, bohužel tahle je slabší. Ne že by kniha byla špatná, to ne! Ale Zimní lidé měli větší drive. Byla jsem napjatější a mnohem vyděšenější. To se zde tak úplně nekonalo… :( Přesto jsem si čtení užila…
Děj celé knihy se odehrával ve třech časových rovinách (v letech 1955, 1989 a 2013). Někdy mě tohle střídání mátlo, ale moc jsem si ho užívala – tenhle styl vyprávění se mi opravdu líbil! Jen jsem si musela klasicky vypsat nějaké orientační body, to bych jinak nebyla já. :D
Jsou dvě věci, které mě v téhle knize vyloženě štvaly: První je hromada chyb! Bohužel je i kolikrát oslovována dokonce i jiná osoba, než má. A tou druhou je, že jsem polovinu zápletky odhadla už na začátku knihy – to mě tedy hodně zklamalo.
Když to celé shrnu: příběh je slabší než v Zimních lidech, zápletku jsem z poloviny prokoukla a styl vyprávění mi sedl. Bohužel pořád to je za mě pouze průměr.

Tenhle komiks mě tak příjemně pohladil po duši. :) Miluju Měsíční kroniky a tuhle knihu do série jsem prostě musela mít! Navíc se v ní příběh trochu ještě rozvine a víme, jak to bylo s našimi hrdiny dál po svržení měsíční královny Levany. Postavy neztratily ani špetku ze svého charakteru, který známe z knih a našlo se i několik momentů, při kterých jsem se musela prostě smát. Navíc se mi tenhle díl líbil více než jeho předchůdce.
Skvělá odpočinková kniha k doplnění celé série. Jsem ráda, že jsem se do ní pustila.

Tohle je hodně povedená kniha! První kniha tohoto autora, která dokáže shodit knihu Pacient z prvního místa! Je promyšlená do puntíku, krásně všechno zapadne do sebe a má poselství (i když ne zrovna zabít manžela, který vás týrá). Čte se skvěle. Střídání dvou vypravěčů dokáže dokonale držet v napětí. Příběh je velmi drsný, některé části knihy jsem musela hodně rozdýchávat. Taková je to síla!
Já miluju zajímavé obálky a grafické úpravy knih a musím říct, že knihy pana Fitzeka jsou vždy naprosto dokonalé! Ladí s příběhem a dokážou i dokreslit atmosféru příběhu. Pan Fitzek je autor, u kterého jako u jednoho z mála čtu poděkování, protože jsou prostě skvělá!

Kniha je primárně určená mladším čtenářům - dovolte, abych nesouhlasila, protože i mně se kolikrát z popisů dělalo špatně. Jsou psány velmi surově a "necenzurovaně". Ale z knihy jsem byla nadšená!
Rozdělení do tří částí je skvělé, krásně se oddělí časová období. Kniha je psána svižně, čtivě a některé pasáže i velmi jednoduše. Každopádně mě udržovala v příjemném napětí od začátku do konce (a to jsem ji četla už podruhé kvůli druhému dílu) a první část příběhu je neskutečně skvěle napsána!
Uvítala bych trochu více kapitol s doktorem Jonesem a Guptou, kdy by více zkoumali vir do hloubky, ale tuším, že už jsou po svých určených kapitolách mrtví...
Upřímně jsem velmi zvědavá na další díl, protože vir se teprve začíná opravdu pořádně rozjíždět!!!

„Otázka ´proč´odjakživa posouvá vědu kupředu.“
Děj knihy je fajn. Ovšem bylo by fajn trochu více proniknout do hloubky. Kniha je psaná velmi jednoduše, ale čte se pěkně a stránky mizí jedna za druhou rychlostí blesku. Každopádně úplně tak temná není! Na mě působí jako oddechovka, což mě docela mrzí.
Postavy v knize jsou vykreslené docela pěkně, jsou mi sympatické. Nejvíce Alice s Andrewem. Terry mi občas přišla trochu naivní.
Moc se mi líbí narážky na Pána prstenů a popkulturu období, ve kterém se kniha odehrává.
V pozadí knihy je hodně rozebírána válka ve Vietnamu, což mi přišlo mnohem drsnější než celý experiment.
Sečteno, podtrženo: kniha je fajn, jen mi úplně nepřinesla to, co jsem od ní očekávala. Každopádně pro fanoušky Stranger Things by mohla být nutností (řadím se mezi ně, ale kniha úplně mi k srdci nepřirostla).

(SPOILER) Už na začátku knihy jsem si říkala, že má krásně nastartováno k tomu, aby skončila špatně a docela bych to uvítala. Šílenství Juliána, zoufalství Emmy? Prostě cokoliv. A ono nic. Opět je každý nacpaný do nějakého vztahu, opět svatby. Sakra proč? V normálním životě jsou také lidi, kteří jsou nejšťastnější sami…
I přes menší nespokojenost s obsáhlými popisy pocitů (ano, někdy o nich byla i celá kapitola), jsem se u knihy bavila a musím říct, že je velmi povedená. Ovšem najdou se v ní věci, které mi přímo nesedly – například trojice Cristina, Mark, Kieran, bez toho bych se obešla. Ale jsou v ní i věci, které mě neustále dokážou překvapit – paralelní světy a jejich propojování? Bezva tah! Už delší dobu si říkám, že mě svět Lovců stínů už nemá čím překvapit, že už mi nemá co nabídnout, ale opak je pravdou. Myslím, že autorka má svět tak promyšlený a knihy tak krásně ukončené/neukončené, že přímo k dalším sériím vybízejí.
Na závěr se nevyhnu trochu srovnání: Voldemort a smrtijedi = Dearbornovi a Kohorta. „Čistota je síla.“ To určitě! (Podobnosti bychom mohli najít i v našich dějinách.)

Tahle kniha by se měla dostat do povědomí všech - hlavně mladých lidí. Věřte mi, nikdy na nic nejste sami!
Celá recenze na knihu v záložce recenze.

Po přečtení anotace si možná řeknete: "Cestování časem? Co se na tom dá zkazit?" Věřte mi - všechno! Vzít cestování skrz dimenze, okolo nasekat slátaninu naprosto o ničem a přebalit to nádherným obalem? Ano, to je má definice této knihy.

Hlavní zápletku celého příběhu jsem odhalila v polovině knihy, takže jsem byla velmi naštvaná, když se mi mé tvrzení ještě potvrdilo! A já toho čekala tolik! Rozhodně ale kniha stojí za pozornost vzhledem ke svému tématu a provedení - sledovat osudy čtyř teenagerů podezřelých z vraždy? To se jen tak nepoštěstí.

Toužíte po knize, která vás nenechá vypnout a nutí vás hledat tajemství a detaily mezi řádky a někdy dokonce ve své hlavě? Gemina je pro vás jasnou volbou!