Mishak Mishak komentáře u knih

My ostatní tu prostě žijem My ostatní tu prostě žijem Patrick Ness

Patrick Ness mě opět nezklamal! Naprosto originální příběh s originálním jazykem, námětem a prostě vším, co by měl dobrý příběh obsahovat!

30.05.2017 4 z 5

Bestie je zvíře Bestie je zvíře Peternelle van Arsdale

Když to vezmeme na závěr pěkně popořadě, tak máme skvělou anotaci, která naladí čtenáře. Po otevření knihy začnete litovat, že jste se do ní pouštěli. Příběh vás sem tam nudí a sem tam se nedá odložit. Potenciál obrovský, ale nevyužitý na maximum. Zápletku předvídáte. Celá kniha vygraduje velmi rychle, že si to ani nedokážete užít. Nakonec ji zavřete velmi rozpačití, protože nevíte, zda vám dala to, co jste od ní očekávali. Grafická úprava knihy je krásná, ale nedokáže zlepšit pokulhávající příběh.
Není bohužel knihou kterou bych někdy četla znovu...

22.05.2017 2 z 5

Něco víc Něco víc Patrick Ness

Pokud jste někdy četli některou z knih od tohoto autora, tak vám musí být jasné, že má tolik fantazie, že si to ani nedokážeme představit! Každá z knih na mě působí tak moc, že o ni musím několik dní po jejím dočtení přemýšlet. A musím říct, že mě autor ani v této knize nedokázal zklamat! Svou myšlenku dovedl do konce a stejně vám tu zásadní otázku nezodpověděl! ... Co přesně bylo v příběhu doopravdy skutečné? A co víc je za ním ještě schované?

30.04.2017 5 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Pro mě je tento díl i přes své klady slabší než jeho předchůdce hlavně z toho důvodu, že jsem se těšila na nové životy naší psí dušičky, ale sledovali jsme prakticky jenom život Clarity. V téhle knize šlo bohužel hlavně o ni a to se samozřejmě zrcadlí v mém hodnocení.

05.04.2017 3 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Knihy jsem se nemohla dočkat a i přes počáteční strach jsem si její čtení velmi užívala a otáčela stránku za stránkou (dokonce jsem si i stanovila denní limit, abych v příběhu mohla zůstat déle a nezhltla ho hned). Příběh je propracovaný a až na pár much (kterých ale opravdu není mnoho a jsou vcelku zanedbatelné alespoň z mého pohledu) vytváří neskutečně nádhernou sérii knih, které si jistě někdy přečtu znovu!

27.01.2017 5 z 5

Nová planeta Nová planeta Martin Vopěnka

Pokud kniha o 600ti stránkách nabídne čtenáři pouze necelých 150 stránek z příběhu, kdy se něco pořádného děje a čtenář je tažen ke knize, je to zoufale málo... :(
Bohužel pro mě kniha nebyla vůbec zajímavá! Do čtení jsem se musela nutit a dočetla jsem ji nejspíš jenom proto, abych splnila čtenářskou výzvu a pro můj dobrý pocit, že jsem se překonala! Pro mě je kniha absolutním zklamáním... :( Bohužel...

22.12.2016 1 z 5

Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

První díl v Říši divů, druhý v lidském světě a třetí v Kdekolijinde!!! Nevím, kam autorka chodí na tolik fantazie, ale je až neskutečné, co vytvořila!!!! Její dílo je opravdu skvostné!!!
I když musím se přiznat, že ať jsem vzala do ruky kterýkoli díl, měla jsem ze začátku problémy se začíst – může za to asi ta obrovská dávka fantazie, kterou já tak nějak ve své hlavě postrádám. Ale jakmile jsem se začetla, nemohla jsem se odtrhnout. Autorka mi opět dokázala, že vše, co přečtete, ještě nemusí být pravda!

Je tu ale jedna věc, která mě neskutečně mrzí! Jak se mohl Zach skamarádit s Morfeem? Vždyť to postrádá veškerý smysl! Ano, více se mi líbilo, když byli spíše proti sobě.

Epilog byl důstojným zakončením celé série =) I když ano, čekala jsem, že Zach díky svému kouzlu, které získal (a kterého se samozřejmě vzdal) se stane také napůl podsvětníkem. Ale, škoda... Měla jsem ho raději jak proradného Morfea a tak nějak jsem mu Alyssu přála víc. Jsem ráda, že mám jasno, jak to všechno dopadlo, i když stále si nedokážu představit mutanty ze světa Kdekolijinde… =)

10.04.2016 5 z 5

Nekonečné moře Nekonečné moře Rick Yancey

Trvalo mi delší dobu, než jsem se začetla. První díl jsem četla hned po jeho vydání, což je už nějaký čas, a měla jsem obrovský problém si vzpomenout, co se tam stalo, kdo je která postava a co má v příběhu za úděl. Každopádně po 100 stránkách plných nesnází a mého neustálého váhání a vzpomínání, jsem se začetla a nemohla přestat.
Těšila jsem se na Cassie, které na můj vkus bylo v tomhle díle pomálu, naopak přibyly kapitoly s Esem, kde jsem si velmi oblíbila Břitvu. Možná toho Esa tady mohlo být méně.

V prvním díle se toho stalo mnohem víc, více napětí, akce, příběhu. V tomhle díle se toho stalo pomálu (třeba je to příprava na díl třetí, ale nevím). Trochu jsem z téhle knihy momentálně rozpačitá.

Po přečtení druhého dílu jsem pochopila, že romantický vztah mezi Cassie a Evanem nebyl tak násilný, jak to v prvním díle vypadalo. Konečně se dozvíme, jak to s Jinými je!

Ano, baví mě! Ano, chci další díl! Ano, jsem opravdu zvědavá, jak to dopadne! Ano, mám ráda hlavní postavy! Ne, pořád mám v ději náznaky nevědomosti – vážně jsem si měla nejprve přečíst díl první a připomenout si ho. Každopádně miluju knihy s postapokalyptickou tématikou, takže se mi líbila – nebyla jsem z ní však v úplné extázi, takže za mě dostane 4 hvězdičky.
A ano, musím si to někdy přečíst všechno znovu hned za sebou, určitě to bude stát za to =).

28.02.2016 4 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Miluju Vánoce, miluju sníh o Vánocích (po něm už tolik ne) a miluju Vánoční příběhy a zázraky!!!

Mám ráda styl psaní, humor a postavy Johna Greena, tak jsem tuhle knihu prostě musela mít (kord když nevím, kdy jeho další knihy vyjdou). A musím přiznat, že mě nezklamaly ani zbylé dvě povídky od dalších dvou autorek, které se na knize podílely.

Dost mě mrzí, že jsem se ke knize dostala až po Vánocích, ale i tak mě zahřála u srdíčka a potěšil venku padající sníh (konečně!!!). Povídky se krásně, ale nenásilně prolínají, jsou svátečně laděné, úžasně humorné a ta spousta sněhu? WAU!!! Určitě si ji ještě přečtu někdy před Vánocemi, protože tahle kniha na ně musí krásně naladit.. =)

Nemůžu hodnotit jinak než 5 hvězdičkami... =)

Můžete mi, prosím, někdo říct, co je to ten alobal??? No, nepřišla jsem na to a leží mi to v hlavě... =D

06.01.2016 5 z 5

Útěk z teritoria smrti Útěk z teritoria smrti Tom Isbell

Musím říct, že kniha mi velmi připomínala (alespoň v náznacích) sérii Monument 14 a to je moje srdcovka, takže i tato kniha mne velmi zaujala. Děj byl velmi zajímavý, napínavý. Neustále jsem čekala na to, co všechno nám kniha odhalí a určitě to ještě nebylo všechno - doteďka nevíme, jak žijí lidé za oním závěrečným plotem a co jsou doopravdy zač.
Neskutečně jsem si oblíbila postavu Knihy a Kočky. A upřímně jsem moc ráda za konec, kdy jsme se dozvěděli, že Kniha nemyslí jen na sebe, což mě strašně moc potěšilo =) A navíc se k němu připojili o ostatní.
Knihu hodnotím 3 hvězdičkami a moc se těším na další díl, protože konec k němu přímo vybízí ;)

27.12.2015 3 z 5

Nekonečnost Nekonečnost Rachel Ward

Nu, musím říct, že tenhle díl nebyl vůbec špatný. Začetla jsem se a stejně jako u předchozího jsem nechtěla knihu odložit. Nějak mi v knize ale pořád neseděl Miin věk… =/ Buď to byly autorčiny překlepy, nebo měla v hlavě nějak moc myšlenek a pomotaly se jí.. Nevím.. Každopádně bych tomu nepřikládala nějaký větší význam. V knize hlavně vůbec nejde o Miin věk.
Díl byl hodně akční, chvílemi i hodně napínavý a přes všechny nesnáze nakonec skončil dobře =) Musím říct, že si autorka pěkně vyhrála s myšlenou vidění čísel smrti a pěkně ji v posledním dílu celé trilogie rozvedla. Určitě se najde někdo, kdo řekne, že by se to dalo napsat líp. Nebudu to vyvracet, dalo! Ale i s tímhle jsem spokojená. Stejně se mi ale nejvíce líbil druhý díl.
Za mě tedy 4 hvězdičky...

29.11.2015 4 z 5

Na útěku Na útěku Rachel Ward

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!

Nemůžu si pomoct, ale příběh mě opravdu hodně zaujal... Vcelku drsné téma... Jaké by to bylo vědět, kdy lidé kolem Vás zemřou? Už jen samotná představa je otřená a Jem v tom žila skoro 16 let... Hrozné...

Kniha se četla velmi lehce, příběh byl super, jazyk dosti vulgární, ale ke knize se vyloženě hodil, takže si nestěžuju.
No, každopádně konec mě dostal, co Vám budu povídat. Brečela jsem jako želva, ronila krokodýlí slzy, ale nic jsem samozřejmě změnit nemohla. Konec jsem tak trochu předvídala, ale když jsem TO viděla černé na bílém, dostalo mě to a já zírala s otevřenou pusou. No, aspoň vím, o kom bude druhý díl.

Kniha si ode mě zaslouží 3 hvězdičky už jenom proto, že jsem ji přečetla prakticky jedním dechem a měla chuť jí zavřít jen v jednom okamžiku! A to když jsem si utírala slzy, smrkala a čekala, že to všechno bude jinak. Bohužel nebylo... Prostě nápad skvělý, ale šlo by to napsat i líp...

09.11.2015 3 z 5

Skrytá Skrytá Marianne Curley

POZOR! MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!

Nu, vezmeme to asi hezky od obalu do hloubky. Obálka je nádherná! A desky knihy také. Kombinace černé a tyrkysové barvy? Paráda.
Rozvržení a vzhled kapitol - super. Moc se mi líbí nápad ozdobit kapitoly Ebony, ale za to Jordanovy nechat obyčejné.

K samotnému obsahu: z počátku (asi až do 3/4 knihy) jsem byla nadšená, Jordanovy kapitoly jsem neskutečně hltala. Abony mi byla zpočátku i hodně sympatická. Bohužel jak jsem měla Jordana čím dál raději, Ebony jsem více a více nesnášela. Je velmi zajímavé, že nad Zavierem (který za ní přišel jako první v troskách jejího domu) a jeho nabídkou ani neuvažovala, i když jeho dům jí byl povědomý už zpočátku, ale přesto více věřila Nathanielovi. Nu, nevím. Možná mi chyběla ta myšlenková rozepře hl. hrdinky, kdy by uvažovala, na kterou stranu se postavit, nebo se snažila vytěžit z obou možností co nejvíce. Ke konci už Ebony vůbec nevěděla, co chce. Naopak Jordan byl neskutečně skvělý. Bylo mi ho líto - protože během prakticky chvíle několikrát skoro umřít? No, nepřála bych to nikomu.
Nevím proč, ale konec mi až moc připomínal Stmívání - až jsem měla chuť knihu zavřít. Ale dočetla jsem ji a i přes to všechno se mi líbila. Dávám jí 4 hvězdičky. Každopádně na konci mě velmi překvapil Adam. Uvidíme, jak tohle ještě dopadne, zda se dočkáme druhého dílu a co nám všechno přinese =).

06.11.2015 4 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Uběhl nějaký čas a já jsem si obstarala další knihu od Johna Greena! Nemůžu si pomoct, ale vryl se mi pod kůži a jeho knihy vyloženě hltám slovo od slova! Neustále vypisuji citáty a umlčuji záchvaty smíchu! =)
Tahle kniha byla obohacená o poznámky pod čarou a díky nim se mi moc líbila. Občas byly plné informací, ale většinou překladů, protože Colin byl přece jenom velmi chytrý a vzdělaný a dokázal se s kamarádem bavit různými jazyky. Takže o nějaké ty veselé situace, kdy si rozumějí jen oni dva, nebyla nouze =).
Kniha měla krásné téma. Moc pěkně do ní byla zapasována "genialita" hlavního hrdiny, jeho kamarád, který pocházel odjinud, ale i jiné prostředí, do kterého přijeli prakticky náhodou a ve kterém nějaký čas zůstali. Dokonce i Lindsay a její matka, které poznali až po ubytování se u nich, příběhu dodaly šťávu (a upřímně, Hollis opravdu obdivuju!) - a Lindsay jsem si moc oblíbila, snad kvůli její ... jak to říct? ... obyčejnosti, ale i neobyčejnosti =)
Kniha byla plná grafů a citátů a prostě všeho, co jsem od ní očekávala! Vůbec mě nezklamala! Ostatně jako žádná kniha od Greena!
Konec se mi neskutečně líbil! A dodatek, ve kterém se vysvětlují myšlenkové pochody Colina, když vymýšlel křivky vztahů, jejich grafy, vzorce, atd. jsem opravdu uvítala (množiny a jednoduché funkce ještě ujdou, ale Diferenciály? To vážně není nic pro mě) =D Hold žádný genius nejsem =D
Knize dávám 5 hvězdiček, ostatně nemohu jinak... A opravdu se už nemůžu dočkat nějaké další, po které se v knihkupectví ihned vrhnu, jen co ji uvidím!!! Tyhle knihy si to zaslouží!!!

15.07.2015 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

„Město je z papíru, ale vzpomínky ne.“

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY, ZA KTERÉ SE MOC OMLOUVÁM!

Kniha na mě působila velmi příjemnou atmosférou s trochou tajemna. Moc jsem si užívala poslední dny školy Quentina a jeho kamarádů. Jelikož kamarádím od mala spíše s klukama, tak jsem si čtení moc užívala =) Miluju klučičí hlášky a jejich humor v knize! Jsou dokonalý a připomínají mi moje kamarády =)
V knize je krásně ukázáno, jak se lidé berou navzájem a většinu ohledů mají jen k sobě samým. Vidí, kdo jaký je, ale ve skutečnosti ho vůbec neznají… A jediná možnost, jak s někým vyjít, je nehledat v něm sebe, ale pouze je samotné =) Moc pěkná myšlenka. Vzala jsem si z ní dost ponaučení.

Neskutečně moc se mi líbilo, jak vlastně Q začal pořádně prožívat život, až když se „ztratila“ Margo. Neseděl jenom doma. Najednou měl jiný cíl, než vysokou, budoucnost, rodinu, atd. Všechno šlo stranou jen kvůli tomu, aby našel Margo, což ovšem ona ve skutečnosti ani nechtěla. Krásná náhoda =) Upřímně z konce mi bylo dost smutno.

Je to má první kniha od Johna Greena. Přiznám se, že jsem po ní sáhla, abych si jí přečetla, než vyjde film. A musím říct, že stála za to a moc se mi líbila =) Zkusím určitě i více knih, snad nebudu muset své hodnocení potom stáhnout třeba dolů, to by mě mrzelo. Ode mě si zaslouží 4 hvězdičky a ani o jednu méně =)

11.05.2015 4 z 5

Dárce Dárce Lois Lowry

„Pokud mají lidé svobodu volby, vyberou si špatně…“ – zvrácená to společnost… Společnost se zajetým řádem, kde nikdo nemůže v ničem vynikat, být jiný… Strašný… Absolutně žádný prostor pro individualitu… Vždyť co je špatného na tom, rozhodnout se špatně? Chybami se člověk přece učí a utvářejí osobnost – znamená to tedy, že lidé v této společnosti se nedají považovat za osobnosti?
Hodně mi to připomíná knihy Dokonalý pár, Dokonalý svět a Dokonalý sen - byly psány na podobném principu (také „dokonalá“ společnost, přiřazování partnerů, obřady vyřazování, atd.).

Každopádně co mi v knize opravdu chybělo, bylo vysvětlení všeho, co předcházelo vzniku Společenství. Co se mohlo stát, že se svět rozpadl na takovéhle „kousky“ bez možností volby, prožití vlastních chyb a jiných věcí, které ke skutečnému životu prostě patří? Proč tak moc uznávají utlačování? Nemožnost jít vlastní cestou? Možná že za to mohla válka, ale kdo ví……

Je to velmi silná kniha, kterou bych doporučila každému, kdo pochybuje o svém životě… Vždyť máme ty nejdůležitější věci na světě… A měli bychom za ně být vděční…
Rozhodně bych knihu nedoporučila jen mladším čtenářům… K mladším opravdu nepatřím a vzala jsem si z ní opravdu hodně…

Proslov autorky na mě udělat opravdu dojem… Vysvětlila v něm prameny, které pomohly vzniku této knihy a musím říct, že jsou uvnitř příběhu dost vidět – bez problémů je v něm najdete. A neuzavřený konec jsem si hold upravila k obrazu svému =)

Kniha, jak jistě víme, byla zfilmovaná a musím se přiznat, že jsem nejprve viděla film a teprve potom četla knihu. Ale obojí se mi moc líbilo, kniha samozřejmě mnohem víc =)

14.04.2015 5 z 5

Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Knihu jsem si dokoupila hlavně jako doplněk celé ságy, kterou mám již dlouhou dobu přečtenou. Chtěla jsem znát hlavně pohled na upíry „z druhé strany“ – z pohledu Novorozených.
Kniha se četla velmi rychle, měla spád a spousty přímých řečí, což na knihách miluju =) Byla to taková skvělá oddychovka přečtená za pár hodin =)

POZOR!! MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY - OMLOUVÁM SE...

Po pravdě se musím přiznat, že kdyby byla celá sága Stmívání v takovémto duchu, užila bych si jí rozhodně víc, než ten přeslazený román (omlouvám se, ale tak na mě působila celá série). Bree byla hodně nespoutaná, nevěděla, co se od ní čeká, novorozená, lačnící po krvi a i přes to byla srdečná. Neměla jsem daleko k slzám, i když jsem věděla, jak to skončí - to víme samozřejmě všichni ;) Nejvíce mě mrzela Diegova smrt a Fredův odchod. Kdyby Bree tolik nezáleželo na Diegovi, dopadlo by to úplně jinak... Nu, co se dá dělat...

Za mě rozhodně 4 hvězdičky a škoda, že sága byla tak přeslazená - tohle jí rozhodně chybělo.

22.03.2015 4 z 5

Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Po knize jsem sáhla až po vánocích. Chtěla jsem si prodloužit vánoční atmosféru a ještě si jí užít, než úplně odezní. Čekala jsem knihu plnou vánoční atmosféry, přání, hlubokých myšlenek a tak nějak všeho, co k vánocům podle mě patří. Davida Levithana jsem si oblíbila už po přečtení jeho knihy Den, co den, tak jsem se velmi těšila i na tento titul.

Je fajn, když se máte komu svěřit… A je skvělý, že to nemusíte kolikrát říkat nahlas. Nejlepší je asi pro každého se ze všeho vypsat, i když to nikdo nikdy číst třeba nebude. Jenže tady vždycky vše někdo čte a to je na tom to kouzelný a krásný =) Celou dobu se vlastně svěřujete papíru, ale přitom je to člověk… =)

Čekala jsem knihu plnou hlubokých myšlenek a spousty okamžiků, při kterých se člověk zamýšlí. Bohužel jich v knize moc nebylo… =( Neříkám, že jsem se nad ničím nezamyslela, to ne, ale bylo jich tam míň, než jsem očekávala… Hodně mě to zklamalo…

Kapitoly Dashe se mi líbily mnohem víc jak Lilyiny. Jeho kapitoly byly plné humoru, svižné, živé, kdežto ty její mi přišly spíše takové kolikrát i moc „dětské“, protože i přes to, že by hrdinům mělo být 16, Lily se chovala občas jako malé dítě a bohužel tak občas i smýšlela.

Jééé, jak mně by se líbilo najít nějaký takový zápisník v mém oblíbeném knihkupectví =) Moc se mi ta myšlenka líbí =) Kdybyste mi ho tam náhodou někdo schoval, tak mi dejte vědět, ať mi ho někdo nevyfoukne =) Musím tam co nejdříve zajít =)

Knize nakonec dávám 4 hvězdičky, protože mi v ní hodně chyběla vánoční atmosféra (která tam měla být, slibovali jí a on skutek utek...) a čekala jsem od ní trošičku víc. Ale nemůžu říct, že by se mi nelíbila, právě naopak… =)

07.01.2015 4 z 5

Samotáři Samotáři Lex Thomas

Může obsahovat spoilery – omlouvám se…

Nápad uvěznit středoškoláky v jejich škole z důvodu napadení virem je opravdu skvělý. Přežívat ve skupinách – jasně, proč ne, když vám to zajistí, že se dožijete toho, že budete moci odejít. Ale přežívat ve skupinách a nedokázat se ani domluvit? Bát se, že uděláte chybu a vlastní gang vás odsoudí k smrti? No, je pravda, že jsem se dost nad vším zamyslela. Jak by lidstvo jednalo v takovéhle situaci? Chovali by se lidé opravdu vážně takhle … Surově?? Nelidsky??

Moc se mi líbil styl knihy, oddělování kapitol. Docela mě zarazil jazyk, kterým je kniha psaná. Všechno ostře, bez obalu, prostě upřímně a tak, jak si hrdinové myslí nebo co se v tu chvíli právě děje. Ale určitě to není na škodu, ba naopak.
První polovina knihy byla spíše seznamovací – říkala nám, jak to na škole chodí, jak kdo zvládá přežívat, atd. Byla tudíž nudnější, ale na škodu to určitě nebylo. Druhá polovina knihy se rozjela jak o překot a nešlo přestat číst, dokud jste jí nedočetli a mám pocit, že kdyby byl po ruce ihned druhý díl, pustila bych se do něj!

Jsem ráda, že se v knize objevilo vyprávění nejen z pohledu Davida, ale i Willa, Lucy a Sama. Ze začátku mi Will lezl spíše na nervy a moc mi k srdci nepřirostl. Věčně vymýšlel něco, v čem by byl lepší, než jeho starší bratr. To ovšem chápu, každý by se chtěl někdy vyrovnat v něčem svému sourozenci, ať už mladšímu, nebo staršímu. Ale kolikrát to, co udělal, mě doslova naštvalo. Bylo mi jasný, že to vyvolá nepříjemnosti a tak, kolikrát jsem si říkala, jestli Will vůbec přemýšlí do důsledků nad svými činy. Nakonec jsem ho začala mít ráda, protože i přes to všechno Davida měl moc rád a chtěl ho zachránit.
Naopak kdo se nezměnil, byl Sam. Hnusný prevít, kterému šlo jenom o vládu nad školou zastrašováním, utiskováním a ubližováním ostatním.

A ten konec? Úplně čekám, že Sam se vrhne po té pistoli a bude se mstít, i když se dveře otevřely. Skončilo to strašně otevřeně, jsem strašně zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál… =)

Za mě určitě 4 hvězdičky a ta jedna dolů je hlavně za odpornou postavu Sama, kterého opravdu nemůžu vystát. Ostatně Hillary nebyla o nic lepší. Hold lidé jsou různí… Ostatně je mi jasné, že se najdou i tací, které kniha neosloví – znáte to, proti gustu…… =)

26.12.2014 4 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

POZOR!!! MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!!

Musím uznat, že autorce se vyplatilo vsadit na příběh zasazený a upravený do stylu pohádek.. Začalo to Popelkou, pokračovalo Červenou karkulkou a teď? Locika… =) Myslím, že opět skvělý tah a úžasný nápad =)
První, co mě zaujalo, bylo vyprávění z ještě více pohledů než bylo ve Scarlet ( Scarlet, Cinder, Cress, Thorne, Sybil, Kai, doktor Erland atd.).
Kai konečně začal vládnout – konečně se ujmul moci, kterou měl a začal jednat =) Super =) Na to jsem čekala =) Hodně jsem se bála, že nebude vědět, jak naložit s takovou mocí, která mu zůstala po otci. Nu, myslím, že to zvládá a snad i zvládne =)
Cress a Thorne? … Wau, moje nová oblíbená dvojice =) Cress je prostě tak … tak … jak to jenom říct … jako malý dítě =) V tom jak vidí svět, ve kterém je poprvé, jak se na něj dívá, jak je ze všeho nadšená, to je něco úžasnýho =) A Thorne? Ať už byl v minulosti jakýkoliv (ano, jeho krádeže peněz a předmětů a následné výmluvy byly geniální), nakonec myslel i na ostatní… Ať už sehnáním androidího těla pro Iko, nebo starostí o Cress, když ji unesli =) A dokonce myslel i na splnění slibu, který Cress dal =) Není tak špatný… možná je zločinec, ale ne nelidská stvůra =) A to jeho oslepnutí??? … =( No, bylo mi to strašně moc líto a pořád tak nějak doufám, že je jen dočasný… I když si myslím, že zrovna to Cress a Thorna tak moc sblížilo.
Iko je úžasnáááá =) Miluju její hlášky, vystupování, spontánnost, reakce =) Je skvělý, že má zase zpátky tělo =) Moc jsem si to přála =)
Moc mě mrzelo, že Scarlet moc v knize zmíněná nebyla – moc se děj kolem ní netočil, což mě dost mrzí… Pořád nevím, jak to s ní dopadne… =/
A zmínit na konci knihy něco málo o Winter????? =) Wauuu!!!! No, dost mě to překvapilo a vyvedlo z míry, ale nechci říkat co… =) Každému to dojde, až se v knize k tomu okamžiku dostane =)

Každou další knihu hltám s čím dál větším nadšením a očekáváním =) musím uznat, že mě Cress opravdu nezklamala =) Začala válka, kniha skončila a já vůbec nevím, co bude dál… Chci už další díl, prosíííííííííííííííííím…

Za mě rozhodně 5 hvězdiček… ;)

07.12.2014 5 z 5