mishulda mishulda komentáře u knih

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Povedené příběhy. Navíc dle mého názoru obdivuhodné spojení tři autorů, přičemž celek tvoří tak přirozeně, že se člověku ani nezdá, že by kniha byla napsána třemi lidmi.

14.02.2020 5 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Klobouk dolů za perfektní popis emočně nestabilní poruchy!!! Nic nebylo přehnané. Tak to prostě je! Střídání časových rovin navíc ještě přidalo na čtivosti románu. Děkuji! A doporučuji!

28.01.2019 4 z 5

Rok v lese Rok v lese Petra Bartíková

Milujeme vtipné a veselé ilustrace Anety Žabkové :)
úžasná kniha! Pětiletý syn ji strašně rád prohlíží :)

22.03.2018 5 z 5

3 pohádky - Červená Karkulka, Jeníček a Mařenka, Zlatuška a 3 medvědi 3 pohádky - Červená Karkulka, Jeníček a Mařenka, Zlatuška a 3 medvědi neznámý - neuveden

Vtipne ilustrace, text ok az na některé pasaze typu: "Honem nanos vodu! At je Jenicek tlusty, nebo tenky, rano ho zabiju a uvarim!" Slovo zabiju pri cteni detem vynechavam. Jinak se nam opravdu moc libi! Nejvetsi uspech ma babicka v brise vlka a Zlatuska :)

14.03.2017 5 z 5

Jiná modernita Jiná modernita František Mikš

Jedna z nejctivejsich publikaci naucne literatury. (Nemusite byt zrovna kunsthistorik abyste knihu pochopili, coz je velky plus) Autor velmi ctivou formou upresnuje dejiny vytvarneho umeni, vyvraci myty a jeste se pritom dozvite spoustu dalsiho zajimaveho ze zivota techto ctyr "jinych" umelcu.. proste nadhera!!

31.12.2016 5 z 5

To je Mnichov To je Mnichov Miroslav Šašek

Moc mila zalezitost. Vlastne zadne z cele edice "To je.." neni co vytknout. Proste paradni pruvodce pro deti (i ty nejmensi)..

29.12.2016 5 z 5

Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Prvni kniha od Viewegha a vlastne jsem celkem mile prekvapena. Jedine vyhrady mam k zanru.. v anotaci na prebalu knihy pise, ze je to roman. Podle me tohle roman teda neni, ale napsane je to vyborne. Zcela fascinujici (mozna az desive) mi prijde jak presvedcive se dokaze autor vcitit do zeny (tedy vypravet jako zena) a nadavat pritom na muze.. vlastne nadavat uplne stejne jako nadavam i ja.. no vlastne mi bylo najednou (na chvili) muzu dokonce lito..

29.12.2016 4 z 5

Letní dům s bazénem Letní dům s bazénem Herman Koch

Kniha, kterou jsem hltala od prvni az do posledni stranky. Zajimave asociace pana doktora :D
Tesim se na dalsi autorovu knihu.

27.03.2016 5 z 5

Opiju tě rohlíkem Opiju tě rohlíkem Simona Monyová (p)

Netvrdim, ze knihy S.M.patri do kdovijak narocne literatury, ale rozhodne nikdo nemuze autorce upirat ze umela psat barvite, napinave a s humorem (ironickym, casto sarkastickym) sobe vlastnim a v nektere z jejich knih se musi najit kazda zena. A ja se nasla prave v teto..

24.01.2016 5 z 5

Život bez lepku – kuchařka pro pevné zdraví Život bez lepku – kuchařka pro pevné zdraví Annalise G. Roberts

Zajimava publikace, nezajimava kucharka. Co se tyce odborne casti, ta obsahuje zajimavou myslenku jak neutralizovat prilis kysele nebo prilis zasadite. Az na nektera nesmyslna doporuceni (jist nizkotucne mlecne vyrobky a margarin) je to opravdu zajimave cteni. Co se kucharky tyce: ani jeden obrazek nebo fotka.. takova "kucharka" mne moc nebavi..

17.06.2015 3 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Tato kniha me vylozene zklamala. Jako by to ani nepsala Simona. Nevim jestli mi nesedlo tema nebo proste jakasi neverohodnost cele situace..?

11.03.2015 3 z 5

Manželky na odpis Manželky na odpis Simona Monyová (p)

Roman je zajimave delen a i to dela pribeh velice ctivym. Samozrejme provazanost jednotlivych postav a pointa je jako vzdy u Simony skvela. Mimochodem obdivuji jeji slovni zasobu a skvela prirovnani, ironii a sarkasmus. Ale to uz tu taky padlo.

08.03.2015 5 z 5

Poslední extáze Poslední extáze Simona Monyová (p)

Zatim nejlepsi kniha od autorky. Skvele popsany problem mnoha paru - vzajemne mijeni se. (nejen) z teto knihy je citit opravdovost a vlastni zkusenosti deprimovane spisovatelky..

08.03.2015 5 z 5

Mozart Mozart Paul Johnson

Pro naprosté lajky asi dost nezáživné. Kdo čeká nějaké pikantnosti ze života, moc se toho nedočká. Je to seriozní kniha zaměřená hlavně na Mozartovo skládání. Ale přesto je čtivá a čtenář se i tak dozví mnoho zajímavého.

20.10.2014 4 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Velmi ctiva kniha.
Zajimave zpracovany pribeh nestastne lasky.. to, ze se uz na zacatku knihy ctenar dozvi, jak pribeh dopadne, neztraci nic na poutavosti pribehu, spis naopak. Pribeh je velmi napinavy.

09.10.2014 5 z 5

Historička Historička Elizabeth Kostova

Skvělá kniha s poutavým příběhem, který musí vtáhnout snad každého. Navíc se čtenář (díky pátrání po Drakulovi po takřka celé Evropě) dozví mnoho o historii jednotlivých evropských zemí.

30.09.2014 5 z 5

Krtek a zajíček Krtek a zajíček Zdeněk Miler

Opět jen dodám: škoda, že není veršovaný. Jinak krásný příběh až na několik chyb, kdy maminka zaječice vyjmenuje víc dětí, než je na obrázku a tak..

29.07.2014 4 z 5

Krtek a potopa Krtek a potopa Zdeněk Miler

Asi nejlepší krtkův příběh. O kamarádech, pomoci, když jsou kamarádi v nouzi a přitom je to tak roztomilé.

29.07.2014 5 z 5

Krtek a medvědi Krtek a medvědi Zdeněk Miler

Krásné obrázky a celkový příběh, akorát ten text by mohl být veršovaný.. škoda.

29.07.2014 4 z 5

Jak Krtek cestoval Jak Krtek cestoval Josef Brukner