miskamsk komentáře u knih
Musím přiznat, že trochu zklamání. Hodně děje na pevnině, zamilovanost, jakoby chyběl příběh. Snad to spraví třetí díl :-)
Úžasná kniha. Věrně popisující život na lodi, pravda vetšinou musel být příšerný, ale reálně pravdivý. Některé odborné části - popisy stěžňů, ráhen, atd. jsem musel číst vícekrát a malovat si v duchu loď :-) Bohužel se v naší knihovně nedá sehnat, ale již mám druhý díl, a tak snad při této rychlosti do důchodu snad stihnu přečíst všechny :-)
Musím, bohužel přiznat zklamání z posledního dílu. Příběh už je neúměrně natahován a některé pasáže jsou dosti nudné. Nicméně povinost dočít trilogii do konce ve mě zvítězila :-)
Zajímavý nápad, použít Dantovu Božskou komedii jako návod ke splnění zkoušek ke vstupu do zvláštního společenství. Bohužel slabší rozjezd a závěr jak ze sci-fi mi poněkud kazí dojem z této knihy.
Slabší než první kniha, ale stále dobré. Realistické vykreslení šílených poměrů v komunistickém Sovětském svazu. Udávání příbuzných, strach se na někoho podívat a hrůza z životních podmínek formovala celý ruský národ. Doufám, že autor bude pokračovat :-)
Popravdě, moc jsem nečekal. Koupil jsem si tuto knihu v Levných knihách, protože byla levná a potřeboval jsem čtení do autobusu :) Nicméně hezký popis Istanbulu a svižný děj mě mile překvapil. Doporučuju
Neskutečně silná kniha. Člověka až fascinuje, co vše je možné. I filmové zpracovaní bylo skvělé a v podstatě i klip ONE od skupiny METALLICA, který používá záběry filmu (v dlouhé verzi klipu) svou naléhavou hudbou podporuje dojem z knihy. Doporučuji :-)
Líbila se mi. Děj na pozadí křížáckých událostí, pěkně popsané reálie, jen občas jsem se musel vracet o několik stránek zpět, aby jsem zkontroloval datum, který občas poskočil o několik měsíců či let.
Skvělá kniha, i kdyby člověka nezaujal hlavní motiv, tak už jen vylíčení života v Rusku bylo úžasné. Úžasně hrozné.
Dlouho byl jediným zářezem od Jack Londona Bílý tesák :-)), ale po přečtení Matina Edena a Tuláka po hvězdách jsem autora posunul úplně do jiných polic knihovny v mé hlavě. Přepočítávání slov na centy... krásný román.
Nikdy jsem netušil, jak moc mě může kniha, od které jsem nic nečekal zasáhnout. Prostě úžasná. Složená nenápadně z jednotlivých povídek a přesto držící pohromadě. Doporučuji
Bohužel rozdíl mezi Velrybí cestou a Vlčím mořem je znatelný, jakoby autor psal druhý díl narychlo a není tak kompaktní jako první. Stále to však je kniha, která mě velmi bavila.
Slabší než první díl, celkově dle mého názoru má série sestupnou kvalitu, ale i tak poutavé a příjemné čtivo.