Mistylady

Přečteno za jeden den a bylo to úžasné. Nemůžu se dočkat druhého dílu.

Poslední díl série byl zase trošku jiný než ty předchozí. Tentokrát se řeší hodně silné téma depresí a pokusu o sebevraždu.
Celá kniha je neuvěřitelně napěchovaná pocity.
Hope miluje psaní a proto se vydává do Vancouveru, aby ho mohla studovat. Jaké je její překvapení, když na večírku u přátel potkává svého idola, zpěváka PLY, který se sice při koncertech maskuje, ale ona zná každý jeho pohyb, stavbu těla i jeho hlas. Dřív o něm dokonce napsala fanfikci, která je hodně úspěšná.
A o to větší překvapení ji čeká, když ho potká i na semináři tvůrčího psaní. Dokonce jí je přidělen jako partner pro studijní projekt. To by se z něj ovšem nesměl vyklubat naprostý idiot :D
Scott se snaží chránit se, myslí si, že Hope je jen poblázněná fanynka. Postupně zjišťuje, že je v ní víc a stejné zjištění probíhá i u ní. Pomalu se sbližují, když v tom velké nakladatelství projeví zájem o Hopinu fanfikci. Hope stojí před velkou volbou... chránit Scotta nebo svou rodinu, které by peníze za knihu moc pomohly?
Bylo to zase super. Víc temnější, hlubší a víc citovější než předchozí knihy. Téma depresí, vyhoření, pocit nedostatečnosti se táhne celým příběhem. Autorka nám dá nakouknout do rozervané duše zpěváka a do šíleného světa celebrit stíhaných paparazii.

Moje náctileté srdíčko, které mi v hrudi bije už hodně, hodně let, zaplesalo.
Tohle byl přesně ten sladkobolný příběh, nad kterým se vám svírá srdíčko a tají dech. Tohle je přesně kniha pro toho, kdo vyrůstal na románech Lenky Lanczové. Sice téma bylo trochu klišé, příběh chudé studentky, která se ve škole drží ve stínu a na druhé straně bohatého synka, krále školy, který si prostě dělá co chce, ale bylo to moc hezky napsané.
Líbila se mi Ruby, jak byla vyzrálá, v některých situacích se zachovala jako dospělá, kde já bych si dupla nožkou a poslala ho do háje, tam ona situaci rozebírala a řešila :D Vlastně více méně všechny postavy v knize mi přijdou dospělejší a zralejší než běžní puberťáci.
I když to je slabší než série Znovu, líbilo se mi to. Je to takové mile naivní. A ten konec? Jako panebože, díky, díky, že mám všechny díly a nemusím čekat půl roku na vydání.

(SPOILER) O co víc jsem se těšila zrovna na knihu o Vaughnovi, o to víc rozčarovaná jsem byla. Ono se říká, moc se netěš, ať pak nejsi zklamaná.
Ačkoliv autorku mám moc ráda, tak pro mě osobně mohla skončit serií o otcích a tuhle o dětech už nepsat. První díl mě zklamal, druhý o Knightovi a Luně byl trochu lepší a tohle to byl teda porod.
Vůbec jsem nechápala ani jednoho z nich. Beru, Vaughn byl naštvaný na celý svět, dobrý, ale chování Lenory? Kde ta holka nechala svou hrdost? To jí nevadilo jak o ní mluví, jak se k ní chová, jak jí ponižuje? Po tom všem na něho s radostí hupsne, když jí on na chvili chce? Chápu, že v 18ti ještě některé holky jsou telátka, ale tohle byla přímo kráva. Kdyby to udělala jednou, beru, ale opakovaně dokola? Holka, seber svou důstojnost ze špíny pod svýma nohama a jednu si liskni.
Knížek o rozzlobených násilnických chlapcích nebo mužích jsem přečetla už dost a tak vím, že se to dá napsat uplně jinak. Tady nebylo žádné vzrušení, necítíte mezi nimi žádné pouto, jen nenávist, nenávist...plesk, láska :D Dva sociopati na cestě za pomstou a zářivou budoucností.
Tohle bylo jako by se autorka rozhodla prostě narvat co nejvíc věcí do jedné knihy. Násilí, ochutnávání krve, sexuální pomsta a následná odplata, šikana, ubližování. A nic z toho nemělo náboj, nic nebylo, že bych si řekla typické americké Wooooow.
Chápu, že se snaží vyrovnat jiným autorkám dark romancí, ale tohle fakt ne. Viciouse jsem zbožňovala, i jeho část v této knize, ale jeho syn byl hovado, co si zaslouží zavřít do léčebny.
Celá kniha byla chaotická, občas jsem přemýšlela, kde se tam vzala tahle věta, co to s tím předtím má společného. Nebo dřív řečené věci byly později brány jako novinka.
53% - „Spím s tvým tátou.“
Stála jsem tam jako tvrdé Y a cítila, jak se mi rozšiřuje chřípí. Pohltil mě příval sebelítosti a hlavou mi bleskla ta nejhloupější myšlenka: On s ní chrápe na moje narozeniny?
68% - Nebo snad chodila s mým tátou? Kristepane, ani jsem na to nechtěla pomyslet.
70% - já byla naprosto stupidně zamilovaná do kluka, kterého jsem nenáviděla.
92% - A pak mi to konečně došlo a to uvědomění mě úplně přemohlo.
Byla jsem do něj zamilovaná, že ano?
Tak jako wtf? To za tu chvili zapomněla co psala? Prostě za mě ne a ne a ne. Milionkrát Hra s ohněm, Ukradený polibek, série Hříšníci, ale tomuhle se vyhněte obloukem :D

Poslední díl série After Hours.
AJ se celý život snaží být hodný chlapec, dělat vše, jak se má, aby ostatní okolo něj měli radost. Jediný, kdo moc radost nemá, je on sám.
Po tragické nehodě v rodině se uzavře do sebe a snaží se rodičům vynahradit to, co si myslí, že byla jeho vina. Takže si naplánuje, že najde hodnou, slušnou ženu a dá rodičům vnoučata, po kterých touží.
To by však do jeho života nesměla vlítnout jako uragán právě Brett.
Brett je malá, divoká, potetovaná, a hlavně neuvěřitelně sexy. A protože jí v životě provázel jeden malér za druhým, rozhodne se s AJem?Ajejem? prostě s A. uzavřít dohodu. (Skloňování jména AJ mi moc nejde)
On jako slušný chlapec bude před její rodinou hrát jejího přítele, aby otec pochopil, že se polepšila a může jí svěřit pobočku rodinného tetovacího salónu. A AJ si s ní v noci smí dělat co chce.
Protože on je slušný jen navenek, pod povrchem v něm bouří touha, divokost a nespoutanost. A právě s Brett si dovolí tohle všechno vypustit ven a ukázat jí své pravé já.
Tenhle díl se mi líbil nejvíc. Brett byla boží, malé divoké torpédo. Sice na sobě měla vytetovaného andílka, ale přidala bych mu i rohy :D Přesto byla neuvěřitelně citlivá, dokázala proniknout k A. Pochopit jeho nejistoty a vcítit se do jeho strachu. Určitě si to přečtěte, stojí to za to.

Poslední díl série After Hours.
To by však do jeho života nesměla vlítnout jako uragán právě Brett.

Ach, tohle byla tak nádherná knížka, plna citu, něžnosti, lásky, vřelosti.
Nečekejte žádnou velkou zápletku, od začátku do konce je to celé o velké lásce. Tohle jsem potřebovala po těch příšernostech, co jsem poslední dobou četla.
Říká se, nesuď knihu podle obalu (za připomenutí děkuji Klárce)a tady to platí stonásobně. Obálka se teda hodně nepovedla, ten muž na ni mně osobně přijde spíš slizký než vzrušující, ovšem hlavní hrdina v této knize se tomu na obálce vůbec nepodobá. Logan splňuje vše, co bych od muže chtěla. Je chytrý, něžný, vtipný, nepodléhá názorům svého okolí, svou lásku projevuje hned a nic nezatajuje, ovšem v soukromí ložnice dokáže tohle vše odhodit a je vášnivý, drsný, posedlý touhou. Jako muzikant hraje v metru pro jednu smutnou dívku, která kolem něj každý den prochází. Snaží se jí svou hudbou zpříjemnit den. A Charlott, která celý život zasvětila touze učinit své rodiče šťastné, se každý den těší, až po dlouhém dni v práci přijde do metra a bude naslouchat hudbě, která dělá zase šťastnou ji.

Jako všechny knihy od Keeland i tahle byla velmi čtivá, obracela jsem jednu stránku za druhou a brzo jsem byla na konci. Líbilo se mi prolínání minulosti se současnosti, na můj vkus ta minulost mohla být kratší, ono bylo celkem jasné, co se stalo. Hlavní hrdinka je drzá, sebevědomá, jde si za svým snem. Trochu mi tam chybělo víc chemie mezi hlavními hrdiny, ale tak zase každá kniha nemusí být úplně prošpikovaná sexem :D Báječný byl dědeček.

Ačkoliv asi půjdu proti proudu, neboť z této knihy jsou všichni nadšení, mě se teda líbila ze všech knih autorské dvojce nejmíň. Něco tomu prostě chybělo. Jasný, byly tam chvíle, kdy to trochu brnkalo na citlivou strunu, dojemné dopisy malé holčičky Santovi a bláznivý pes, ale víceméně celá knížka byla bez napětí, bez vzrušení, prostě něco jako když líná řeka pomalu teče. Nějak jsem necítila ani vášeň mezi Sadie a Sebastianem.

Daria mě štvala. Rozmazlená, bohatá dcerunka, která si všechny problémy vytvářela ve své hlavě, šlapala po druhých lidech, aby se nikdo nemohl dotknout ji. Útočila dřív, než by mohla přijít rána.
O jejím vztahu k matce vůbec nebudu mluvit, za to bych ji propleskla.
Polovinu knihy jsem si říkala, proč to čtu, že něco tak špatného přece musím zavřít a vykašlat se na to. Až poslední čtvrtina tu knihu celkem zachránila. Ale ani tak to není něco, co bych dobrovolně četla znovu.
Všichni v té knížce byli úplně jak z jiného světa. Pošahaný ředitel, pošahaná Daria, pošahaný Penn, jeho sestra, všichni kolem nich.
Celkově mi to vůbec nesedělo, neměla jsem tam jedinou postavu, co by se mi líbila, snad kromě Jamieho, ten ještě ušel.
Všechny předchozí knihy Hříšníků jsme milovala, ale tohle mě teda vůbec nechytlo.

Druhá knížka od Kristen Callihan a zase naprosto parádní.
Od začátku to mezi hlavními hrdiny jiskří, už v letadle je cítit ta chemie. Scottie sluníčko je naprosto úžasný, jak se snaží držet zpátky, nedat najevo jak moc by jí chtěl a jak moc mu právě takový živel jako je Sofie chybí v životě. Ona mu do života vnáší jiskru, teplo a něhu a on je ten, který ji trochu drží při zemi a v bezpečí. Celé se to čte lehce, děj plyne a najednou je konec knížky. Miluji tuhle autorku a už se nemůžu dočkat knih o dalších členech kapely. Jediné, co mi trochu vadilo, je to, že úplně nevyzní příjmení Sofie jako v anglickém originále. Darling je v překladu miláček, čili když jí Gabriel oslovuje Darling, dá se to brát dvojznačně.

Co k této knize napsat a moc z ní neprozradit? Jde o pozvolnou romanci dvou lidí, která začne naprosto nevinně, spíš vznikne z nesnášenlivosti. Hlavni hrdinka Mia nemůže Sebastiánovi odpustit, že nechce přiznat svou chybu na svahu. A přitom u ní pomaličku začne klíčit náklonost. Neustále nečekané setkání je svedou dohromady a jak už to tak bývá, nenávist přeroste v lásku. Akorát si ji Mia nechce přiznat.
A konec mě naprosto rozsekal. Po dlouhé době kniha, u které jsem zase bulela, srdíčko mě bolelo, ale tak nějak krásně. Vidím veliký potenciál této české autorky, opravdu umí psát svižně a lehce a celkem i překvapit. Tak do půlky knížky jsem si říkala, že je to takový normální románek, nic nového nebo nějak překvapujícího, ale pak se to rozjelo a byl to fičák.

U ničeho jsem už dlouho nenudila tak jak u téhle knihy. Zbytečně zdlouhavé, málo přímé řeči, prostě nuda, nuda, nuda.

Ze začátku mě kniha moc neupoutala, ale později se to rozjelo a zhltla jsem ji za odpoledne. Výborná, výborná, výborná :)) Hned jdu na druhou knihu od autorky.

Knihy o mafiánech a mafiánském prostředí můžu číst kdykoliv. Tohle je prostě můj šálek kávy (jo já vím, říká se čaje, ale kafe mám radši :D )
Navíc dohodnutá svatba, postavy, co se nesnáší, může být něco lepšího?
Kniha se mi líbila, ale takové nadšení z ní, jako mají ostatní bookstagramerky, u mě nepanovalo. Možná tím, že jsem toho už z mafiánského prostředí přečetla dost, možná, že se mi to zdálo podobné knihám od Cory Reilly. Ale četlo se to skvěle, děj ubíhal a najednou jsem byla na konci.
Elisa je úžasná. Samostatná, tvrdohlavá, nebojí se říct svoje i mafiánskému bossovi. Nero se chová jako typické zhýčkané mafiánské princátko. Všichni ho musí poslouchat, všichni mu musí sloužit a když Elisa odmítne, je najednou vykolejený. Ale její vzpurnost mu imponuje až natolik, že místo domluvené svatby s její sestrou se rozhodne vzít si Elisu.
Nero byl tak trochu nervák, všechno a všichni ho štvali :D Elisa přijala svůj osud s tím, že sice mu patří ona, ale její tělo nikdy. Navíc si sebou nese určitý blok z minulosti. Co myslíte, povede se Nerovi ten blok překonat?
Na další díl se moc těším, uvidíme, co si pro nás autorka nachystá :)

Frannie neměla nejlepší start do života. Jako dítě podstoupila několik operací srdce. A srdce je to, co v dospělosti ztratila, když poznala Macka, otce tří holčiček, které sám vychovává. Frannie mu pomáhá holky hlídat a taky je shodou okolností dcerou jeho šéfa. Z tohoto důvodu a taky pro větší věkový rozdíl se Mack drží od Frannie dál. Jenže copak se jí dá odolat? Jediné, co naruší jejich vztah je "maličký problém". Frannie chce svatbu, děti a Mack už ani jedno neplánuje. Jak tohle vyřeší?
Knížka mě bavila. Přečetla jsem jí za jeden den, je to nenáročné, oddechové čtení. Sice už dopředu víte, jak to celé dopadne, trochu mi tam chyběl nějaký větší zvrat, přesto určitě doporučuji všem milovnicím romantiky.

Kapitán Hook z pohádky Petr Pan ve stylu mafiánské romance? Sem s tím.
Jsem ráda, že jsem nečetla recenze předtím, než jsem začala číst, protože bych se k téhle knize třeba ani nedostala, což by byla škoda. Tohle mě zase jednou po čase hodně bavilo. Vytrhlo mě to z čtenářské krize, za což jsem ráda.
Kniha byla čtivá, děj plynul lehce a četla se skoro sama. Nemám ráda dlouhé popisné pasáže a tady toho bylo naštěstí málo. Neustálý děj, rozhovory, zvraty, drsný mafián, nevinná dívka, to vše zabalené do úhledného balíčku dark romance.
Za začátku se Hook zdál jako vyšinutý magor, ale když se začnou rozkrývat události, které z něj udělaly to, co je, a na povrch se dostanou další stránky jeho povahy, zamilujete se do něj. I když má na rukou krev, i když je sadistický a nekompromisní, přesto jediné, co chcete udělat, je utěšit ho. A přesně to zvládne Wendy. Uklidní tu běsnící bestii v něm a z Hooka se stane James. James, který ač to popírá a nechce si to přiznat, pořád touží po troše lásky, které se mu po smrti rodičů nedostalo. Ten, kdo tuhle smrt zavinil je jeho hlavním cílem. Musí zemřít. A to i přesto, že je to otec Wendy.

No, co na to říct.
Tak 70% knihy je jen sex. Jako jasný, co jiného můžu čekat od erotického románu. Ale tolik sexu je už i na mě moc.
West a Dillon přijedou na Maledivy každý z jiného důvodu. West utíká před skandálem a Dillon zase před nepovedenou svatbou.
Slovo dá slovo a domluví se, že si ty dva týdny, co tam budou, zpříjemní. No a pak už je to jen sex, sex, sex. Sex po snídani, před obědem, po obědě, před večeří, po večeři, před spaním, v noci během spánku. V pokoji, na pláži, ve vodě, na souši. A protože po 2 týdnech toho ještě nemají dost, jede ona k němu domů.
No a co myslíte, že následuje po příjezdu do USA? Anooo, opět sex.
Který teda prokládá ona psaním knihy a on chozením na tréning.
V těch 30% knihy je toho nacpaného tolik, že kdyby se to rozvrstvilo do celé knihy, mohla být mnohem lepší.

Poslední dobou mám fakt štěstí na dobré knihy. Sladký nepřítel sice oficiálně nepatří do žádné série, ale pro mě je to prostě druhý díl. Líbil se mi mnohem víc než předchozí kniha Drahý nepřítel.
I když s Maconem a Delilou se setkáme i zde, na jejich svatbě. To propojení knih je skvěle zpracované.
V Sladkém nepříteli se spojuje herecký a sportovní svět. Herečka, jejíž postava v seriálu umírá a ona najednou neví, co dál v životě a hokejista, který se ze zdravotních důvodů musel vzdát jediné věci, kterou miluje víc než cokoliv jiného. On se vrací k babičce na venkovskou usedlost a ona tam přijíždí načerpat síly.
Oba si v sobě nesou obrovskou osobní bolest, bolest, která jim rozvrací jejich svět. I když u ní jsem si říkala, že to trochu dramatizuje, ale je to herečka, tak je to jasné :))
Celou knihou se line vůně báječných cukrářských dobrot, které peče Lucián. Doporučuji nachystat si něco sladkého, protože se vám při čtení budou sbíhat sliny v puse.

Ze začátku se mi pletly trochu postavy, ale později už to bylo v pohodě. Knížka je napsaná čtivě, rychle to utíká, když má člověk čas, dá se přečíst za jeden den.
Do SČ jsem se přihlásila, aniž bych četla anotaci. Podle obálky kniha dle mého gusta, spousta bookstagrammerek ji vychvalovalo, tak jsem do toho šla.
No příště nebudu soudit podle obálky, ale přečtu si tu anotaci. Úplně můj šálek kávy (tu mám radši než čaj) to nebyl. Vím, že už kdysi jsem četla první díl Prokurátora a nijak mě neuchvátil, ale chtěla jsem té autorce dát šanci ještě jednou. Asi v první čtvrtině knížky jsem to chtěla vzdát, říkala jsem si, máš spoustu dalších knížek, na které se těšíš, ale pak jsem si řekla - Ne, dej tomu šanci, ještě kousek a uvidíš. Dočetla jsem ji v noci, z části proto, abych to už měla za sebou a taky protože jsem chtěla vědět, jak to dopadne. :D
Je to taková směs erotiky a krimi. Já třeba detektivky a thrillery nečtu vůbec, takže mě to až tak nenadchlo. Ale věřím, že spoustě lidem se to bude líbit. Od začátku jsem měla dva tipy na hlavního podezřelého, jeden z nich to byl. Asi by se mi víc líbil ten druhý člověk, bylo by to víc překvapivé. Nebylo tam nic, u čeho bych si řekla "Páni, tak tohle jsem teda nečekala."