modranka komentáře u knih
Poviedka s nie veľmi originálnym námetom, veľa rozpracovaných tém spracovaných rýchlo a povrchne.
Pri čítaní knihy som sa nevedela zbaviť pocitu, že sledujem film Krotitelia duchov. Téma ma veľmi nenadchla, navyše dej zostal nedokončený, je potrebné prečítať aj ďalšie dve pokračovania. Romantika podľa mňa bola prvoplánová, rýchla a predvídateľná. Ani neviem, či sa mi chce čítať pokračovanie.
Rozkošný romantický príbeh, syna Brandona a Heather z prvej časti série Birmingham - Plamen a květ. Je lepšie ak čítate všetky časti po sebe, ale nemusí to byť. Autorka dosť dôkladne pripomína predchádzajúci dej. Záver ma však zarazil. Chvíľu som si myslela, že čítam scénu z filmu "Sám doma". Za to som stiahla jednu hviezdičku. Vôbec sa to do príbehu nehodilo a úplne obrátilo charakter hlavnej hrdinky. Napriek tomu je to pekná kniha a oplatí sa prečítať.
tak dievčatá, fakt neviem, ale nikomu nevadia, nelogické scény? Nechcem veľmi prezrádzať z deja, ale krivé obvinenie markízovej snúbenice by len tak neprešlo, tss tss... nezmyseľný presun hlavných aktérov príbehu na vysťahovalecký ostrov. Vražda Vikktórie a nikto to nevyšetruje? Ani jej manžel? A nakoniec, autorka sa zbavila všetkých záporných postáv tak, že ich nechala pozabíjať. U mňa len 2 hviezdičky.
Obetavá matka, mlčanlivý syn, príťažlivý hasič a zaujímavý príbeh. To sú hlavné atribúty rozkošného, ku koncu srdcervúceho príbehu.
Komu vyhovuje mystická téma, odporúčam prečítať. Pre mňa je to už asi neoriginálne. Preto sťahujem 2 hviezdičky. Inak sa kniha čítala veľmi dobre.
Nádherný román o žene, ktorá počas jedného roku príde o otca, matku, dvoch súrodencov (!) a navyše jej snúbenec je prinútený oženiť sa za dcéru svojho zamestnávateľa. Holt za chyby sa platí, Joei. Fiona odchádza do Ameriky, kde ju čaká ďalšie nemilé prekvapenie. Ale nezlomí ju. Začne si plniť svoj "americký sen". Škoda, že vydavateľ Alpress nevydal pokračovanie (The Winter Rose), v ktorom sa Fionin príbeh rozvíja ďalej spolu s príbehom jej staršieho brata, ktorý napokon predsa len prežil, ale zostal opustený v Anglicku, kým ona zabezpečovala živobytie pre rodinu v Amerike. Príbeh mladšieho brata Seamusa ukrýva román The Wild Rose, ktorý do češtine tiež nebol preložený.
Tak toto bola sila! Príbeh, kde manžel po 40-ročnom manželstve potrestal manželku za jej obetavosť voči rodine tým, že si našiel milenku, ktorú presviedčal, že ju miluje viac než vlastné deti. Môže byť láska naozaj taká slepá? Aj dospelé deti zabudli, čo pre nich urobila matka, že obetovala vlastnú kariéru, len aby mali detstvo také aké v skutočnosti má byť. Fakt sa mi chcelo plakať. Nevesta, drzá a egocentrická potvora navrieska na svokru, len preto, že jej muž sa iba na chvíľu postavil na matkinu stranu, a snažil sa uľahčiť situáciu keď zostala opustená, ponížená a zlomená. Jeden zo silných príbehov.
Zaujímavý príbeh manželského spolunažívania. Ben je vykreslený ako násilník a neverník. V anotácii sa píše, že bol tyran, ale nie je to tak úplne pravda. S prihliadnutím k tejto charakteristike, záver knihy bol akoby o inom človeku. Trochu mi vadil socialistické politické vsuvky, ktoré s dejom vlastne nemali nič spoločné, tak som ich jednoducho preskočila. Čo však bolo zaujímavé a poučné, bol architektonický vývoj tej doby. Vo veľkej miere vás osloví aj dnes, kedy zbohatlíci si budujú veľké gýčové paláce. Inak je dej jednoduchý, dobre sa číta a zanechá vo vás dobrý pocit.
Doba anglo-saská so všetkým, čo k nej patrí. U mňa priemer, ktorý vyplýva z toho, že príbeh je len poviedka, ktorá nemala priestor dej poriadne rozvinúť. Ako román by to bolo super. Autorka píše zaujímavo, nepoužíva zbytočné opisy ani charakteristiky postáv. Tie vyplývajú zo samotného deja.
Romantika, dobrodružstvo, medziľudské vzťahy so silným emotívnym nábojom, tak by sa dal charakterizovať dej románu.
Tak teda neviem ako vy, ale nechápem o čo sa táto autorka pokúšala. Pripadá mi to ako vykradnuté hrozienka z koláča iných autorov. Jacka Rozparovača od Patrície Cronwellovej, chvíľami som mala pocit, že čítam turistického sprievodcu o Londýne, príliš veľa nič nehovoriacich nudných monológov. Knihu by som zaradila medzi diela pre adolescentov.
Ďalšia fantasy (OoO). Už je toho akosi priveľa!!! Príbeh ma nebavil. Po pár kapitolách som začala preskakovať vety, potom stránky, a nakoniec som knihu odložila. Ale čítajte, možno budete mať lepší deň na fantasy než ja.
Ak ste čítali autorkinu knihu Ruže (Poselství ruži) nájdete v tejto knihe podobný príbeh. Trúfam si povedať, že námet je totožný. Dvaja muži, medzi nimi žena a dieťa. Anotácia je vcelku výstižná. Príbeh je poučný a dramatický.
Príbeh dvoch mužov, jednej ženy a medzi nimi dieťa. Klasický príbeh keď zapracuje tvrdohlavosť a zlyhá komunikácia. Spočiatku som sa hnevala na Mary, že sa rozhodla tak ako sa rozhodla, no postupom času som ju začínala chápať. Kvôli pôde obetovala všetko. Veľmi poučný príbeh aj pre dnešnú dobu. Ak máte rada silné príbehy, určite si prečítajte aj tento!
Bola to moja prvá kniha od tejto autorky a to aj ovplyvňuje moje hodnotenie lebo nemám s čím porovnávať. Žeby som bola spokojná, to nemôžem tvrdiť, ale nebolo to ani tá najhoršia kniha z historických romancí, čo som čítala. Hlavne to nebolo o plesoch a večierkoch.
tak toto je jediná kniha od Baloghovej, ktorá ma sklamala. Pripadalo mi veľmi naivné a nudné, pripomínalo mi to akési torzo pekného príbehu, ktorý bol skrátený na nutných 136 strán.
Z tejto knihy som bola trochu sklamaná. Prvá časť príbehu je taká akási nemastná neslaná, takmer nudná (hlúpe zoznámenie, nudný pobyt v Bath, bezduché večierky) ani len rozhovory neboli veľmi inteligentné. Posadiť hlavnej hrdinke na nos okuliare neznamená, že je aj inteligentná. Proste som sa utvrdila, a to sa teraz prosím na mňa nenahnevajte, že baby sú fakt SLEPICE. Možno to nám chcela autorka pripomenúť. Proste hlavná hrdinka nevedela čo chce, rozčuľovala ma od začiatku. Keď konečne príbeh začal mať myšlienku, príliš rýchlo skončil, a za to som stiahla jednu hviezdičku. Napriek tomu si rada prečítam pokračovanie o najstaršom bratovi Eduardovi.
Hmm... čo dodať ku komentárom? Asi bolo všetko povedané. Mimoriadne vydarený námet. Dalo by sa to zhrnúť do sloganu "pes a mačka, to je dobrá náháňačka". Láska, napätie, štipka humoru, to sú asi základné ingrediencie príbehu. Kto má rád príbeh lásky s ľahkou kriminálnou zápletkou, čítajte!