MonaLisa42 MonaLisa42 komentáře u knih

Bestie Bestie J. R. Ward (p)

Krása, krása, krása... prostě úžasné! Nejspíš se mi tento díl líbil nejvíc z celé série.
Rhage i jeho bestii prostě zbožňuju a Bitty teď už taky :-D Při čtení jsem neměla čas se nudit, děj mě vtáhl do sebe a nemohla jsem rozečtenou knihu ani na moment odložit. Začáteční bitva byla pořádně akční, pokračování bylo zábavné, napínavé, dojemné a okouzlující. Líbily se mi vtípky a šprýmy bratrstva, dokonale jsem si je představila jako puberťáky. Z Layly mám obrovskou radost a poprvé se Assail zachoval jako kladný hrdina. Při čtení jsem přemýšlela: či příbuzná je Jo? (musím přiznat, že jsem měla trochu jiný tip).
Není vůbec nic, co bych knize mohla vytknout. Moc děkuji!!!

23.07.2020 5 z 5

Král Král J. R. Ward (p)

Na tuto knihu jsem byla moc zvědavá, ale nakonec se ve mě zmítají rozporuplné pocity.
Tento díl byl odlišný od ostatních, protože hlavní pár už měl jeden příběh za sebou a zde bylo jeho pokračování. Začátek byl trochu nudný a nezáživný. Také mi opět vadilo mnoho dějových linií (Assail&Sola, Xcor&Layla, Trez&Selena, Wrathovy rodiče,...), které pletly čtenáře a někdy spolu ani nesouvisely. Musím ale přiznat, že i tyto linie jsou zábavné a napínavé (občas až příliš krvavé). Wrath a Beth mám ráda a jejich osud je krásný i když trochu smutný. Konec knihy byl velikým překvapením a už se nemůžu dočkat pokračování.
Kniha byla jako vždy velice čtivá. Děkuji!!!

20.07.2020 3 z 5

Vytoužený milenec Vytoužený milenec J. R. Ward (p)

Velice pěkná, čtivá, napínavá a strhující kniha.
Na tento díl jsem se už hodně dlouho těšila. Qhuinna i Blaye mám od začátku moc ráda. Obdivuji autorku, že se nezalekla námětu homosexuality, která není zrovna oblíbená. O mnoho postav jsem se při čtení skutečně bála (Zsadist, Layla, dítě,...), Haverse bych nejraději nakopala do zadku. Už dlouho mě zajímalo, co se stalo s Qhuinnovým bratrem... konečně to vím. Moc se mi líbí, že se postupně zaplňuje dům bratrstva. Také musím přiznat, že mi snad poprvé nevadilo mnoho vedlejších dějových linií (zajímá mě, jak to bude pokračovat) - jen bych podotkla, že nemusely končit tak napínavě, protože jsem prostě nemohla čtení přerušit :-P Také konec by mohl být víc rozvitý a ne rychle ukončený.
Rozhodně bych tuto knihu přidala mezi ty lepší díly. Moc děkuji!!!

19.07.2020 5 z 5

Živly noci Živly noci Sherrilyn Kenyon

Opět pěkná a čtivě napsaná kniha, bohužel s méně humoru, než jsem od autorky zvyklá.
Spisovatelka si v této sérii vytvořila svůj vlastní svět, ve kterém žije mnoho postav s vlastním příběhem. Nikdy nevíme, co od které postavy můžeme očekávat... Medvědí máma mi v minulém díle přišla úžasná, ale nyní bych ji nejraději zaškrtila. Ráda zde potkávám postavy, které už znám z předešlých příběhů, ale začíná se objevovat příliš nových, které se mi pletou. Už vím, že v tomto světě je možné úplně cokoliv. Někdy už mě šílený děj nebaví, ale nedokážu přestat číst. Cestování časem nemám ráda, ale zde se mi to líbilo. Wren a Meggie my byli celkem sympatičtí. S knihou jsem strávila příjemný čas.
Je škoda, že celá série není vydána v češtině. Děkujii!!!

17.06.2020 4 z 5

Nočná hra Nočná hra Sherrilyn Kenyon

Zatím nejlepší díl série, je čtivý, zábavný, napínavý s rozkošným příběhem.
Vane mi příjde úžasný, asi jsem zamilovaná do vlků. Jeho rodina je zajímavá a sourozenci jsou vtipálci, rodičům jejich osud naprosto přeju :-D Bride, má hrozné jméno, ale jinak je skvělá, rozuměla jsem ji a ráda jsem se seznámila s její rodinou a domácí zoo. Líbí se mi, že příběh dával smysl a neztrácela jsem se v něm ani v postavách. Jsem ráda, že děj je propojen se zbylými díly a že se opět setkávám se známými postavami a těším se na Valeriův příběh. Útočiště je skvělé místo. Představa, jak démoni, upíři, vlci, medvědi a další zvířata tancují Macarenu je boží :-D
Nevím, co bych měla vytknout... jedině snad epilog, který mohl být trochu delší. Moc děkuji!!!

14.06.2020 5 z 5

Pirátova zajatkyně Pirátova zajatkyně Sherrilyn Kenyon

Další skvělá a čtivá kniha o pirátech. Každá kapitola končila tak napínavě, že jsem nemohla přestat číst.
Tato kniha byla ještě daleko lepší než předchozí díl. Častokrát mě pobavila a několikrát mi způsobila záchvat smíchu. Serenity byla úžasná, trochu mi připomínala mě samotnou. Není žádná velká krasavice, umí spřádat krásné sny, má mrštný jazyk, smysl pro humor a touhu v životě něco dokázat. Morgan si toho v životě už mnoho prožil a skrývá hrozná tajemství, ale i přes to všechno je prostě skvělý, jeho postava se mi líbila více než postava Jacka. Potěšilo mě, že Serenity vycházela dobře s posádkou, a díky tomu jsem se dozvěděla příběhy dalších členů posádky. Ráda jsem v příběhu narazila i na minulý pár.
Kniha mě velice potěšila. Moc děkuji!!!

05.06.2020 5 z 5

Mistr svádění Mistr svádění Sherrilyn Kenyon

Pěkná a čtivá kniha, přečtená během jednoho dne. Občas mě i rozesmála.
Líbí se mi, že se příběh doopravdy odehrával na moři a mezi piráty, o kterých si ráda čtu. Jack je nádherný, odvážný a velice egoistický chlap, který má rád poesii a básně recituje zpaměti... prostě dokonalý. Jeho sebestředností jsem se neskutečně bavila. Lorelei jsem si díky její odvaze a mrštnému jazyku oblíbila, nejvíc si mi na ní líbilo, že to Jackovi nedělala lehké a okamžitě mu nepodlehla. Začátek i střed byl skvělý, pouze bych více rozvedla a dokončila příběh (např. by mě zajímalo, díky čemu se Jack rozhodl vyznat ze své lásky, nebo jak to zkončilo s pirátem bez ruky...). Konec mě naopak zklamal, čekala jsem, že dojde k boji a pomstě, ale místo toho se všichni usmířili a žili šťastně až do smrti... Rychlý a nerealistický konec.
Časem stráveným nad touto knihou ale nelituji. Děkuji!!!
PS: Musí být strašné, když se domov a všechny osobní předměty změní v popel. Nikdy bych to nechtěla zažít.

04.06.2020 3 z 5

Cizí nevěsta Cizí nevěsta Kinley MacGregor (p)

Další skvělá kniha, která se čte jedním dechem.
Jsem nadšená, že si zarmoucený morous Ewan našel velice ukecanou a otevřenou Noru. Z předchozích dílů jsem měla pocit, že bratři mají mezi sebou skvělé vztahy, ale nic není jak se to na první pohled zdá... Putování s cikány příběh pořádně zpestřilo. Doufám, že se Cat objeví i v dalších dílech. Bratry MacKaidy jsem nepochopila - vždyť celou katastrofu způsobila jejich sestra a ne Ewan. Ani Nořina otce jsem příliš nepochopila, myslím si, že vše zbytečně komplikoval. Lysandera je mi moc líto, doufám, že bude pomstěn. Myslím si, že epilog by mohl být trochu zajímavější a čtivější.
Na příběh o Ewanovi jsem se moc těšila a nezklamal mě. Moc děkuji!!!

27.05.2020 5 z 5

Před svatbou Před svatbou Julia Quinn

Knihu při jejímž čtení jsem se příjemně uvolnila.
Nevím, co jiného bych měla říct, než to, že se jedná o absurdní komedii nebo dokonce frašku. Bohužel to považuji za nejslabší díl. Hlavní hrdinové mi vůbec nepřirostli k srdci. O Lucy si myslím, že je to naivní a hloupé děvče bez trochy sebeúcty. Slova "Láska" a "Miluji tě" mě v této knize už přiváděly k zoufalství. Mrzí mě, že v posledním díle série Bridgerton neproběhlo nějaké rodinné shromáždění nebo rozloučení s celou rodinou. :-(
Na druhou stranu musím přiznat, že jsem se skutečně dlouho tak skvěle nepobavila - Gregoryho kousky a některé rozhovory a situace byly zábavné. Konec byl velice napínavý. Epilog...velice komický. Děkuji!!!

07.01.2020 3 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Opět další skvělá a čtivá kniha.
Líbí se mi, že v této knize bylo více dobrodružství a napětí než v minulých dílech, především při hledání šperků a tajemství Garethova narození. Hyacinth jsem milovala už z minulých knih a ani zde nezklamala, to samé můžu říci i o paní Danburyové, která byla příjemně vložena do děje. Gareth mi ze začátku nepřipadal úplně sympatický, ale ke konci se z něj vyklubal doopravdy sympaťák.
Jediné co musím vytknout je, že mi jednotlivé příběhy Bridgertonů začínají splývat dohromady a autorka se začíná opakovat :-(
Epilog byl úžasný :-D Konečně jsem se dozvěděla, jak to s některým párem v budoucnu dopadlo. Děkuji!!!

05.01.2020 4 z 5

Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Tento příběh se od ostatních trochu liší a přijde mi z celé série prozatím nejslabší.
Francesku jsem z minulých knih téměř neznala, a tak jsem na ni neměla názor. Pouze jsem věděla - a velmi mě to překvapilo -, že v knize Čekanka už byla vdaná. Nepřijde mi, že se od zbylých sourozenců povahově tolik lišila, jak to o sobě tvrdila... V příběhu mi bohužel chyběli sourozenci Bridgeronovi a jejich šarvátky. Kniha ke konci nabrala veliký a rychlý spád... až příliš rychlý. Zajímaly by mě reakce zbylých členů rodiny, běžný život páru a jejich budoucnost... to si čtenář může pouze domýšlet.
Musím pochválit, že na konci knihy bylo vysvětleno, proč John vlastně zemřel, a jak je to s Michaelovou malárií. Celkově se opět jedná o velmi čtivou knihu. Děkuji!!!

04.01.2020 3 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Tato romantická kniha je velice čtivá a má krásný příběh.
Líbila se mi od prologu až k epilogu. Daphne je prostě skvělá a její sourozenci mi přijdou ještě lepší :-D Jedná se o odpočinkovou knihu, která umí vtáhnout do děje i pobavit. Při nehodě u vody jsem se skutečně nasmála. :-D
Jediné, co bych změnila, je trochu více rozvinout dobu jejich manželství, neumím si ho úplně představit... Kniha měla velice rychlý spád a rychle skončila.
Myslím, že se ke knize opět v budoucnu ráda vrátím a přečtu si ji znovu. Děkuji!!!

30.12.2019 4 z 5

S tebou až navěky S tebou až navěky Judith McNaught

Pěkná a velice čtivá kniha.
Tento díl byl lepší než ten předchozí, ale prvnímu dílu se stále nemůže vyrovnat. Příběhy, ve kterých velikou roli hraje ztráta paměti, nemám příliš v lásce. Ale musím uznat, že zde mi tento námět ani nevadil, protože to bylo podáno velice napínavou a zábavnou formou. Moc se mi líbil okamžik, kdy se ze služebnictva stal pěvecký sbor :-D a epilog byl taky dojemný :-D
Jediné, co musím knize vytknout je, že jsem se v ději občas ztrácela. Vždy mi chvíli trvalo, se zorientovat, když postavy přemýšleli nebo vzpomínali na minulost.
Čtením této knihy jsem strávila příjemný čas. Děkuji!!!

04.12.2019 4 z 5

Whitney, moje láska Whitney, moje láska Judith McNaught

Nevím, co si o této knize mám myslet...
Od čtení jsem nemohla odtrhnout oči, ale občas jsem si říkala jestli to není už trochu přehnané. Začátek byl skutečně úžasný, ale později těch hádek a omylů už bylo trochu moc (jakmile se usmířili, už se opět něco přihodilo). Nechápu jak se zamilovaný člověk může tak špatně chovat ke své ženě... Skutečně jsem se při čtení nasmála, ale někdy se mi chtělo doopravdy brečet. Autorka prostě dokáže čtenáře plně vtáhnout do děje...
První díl série byl daleko lepší. Ale ani tato kniha nebyla špatná. Děkuji!!!

02.12.2019 3 z 5

Okouzlení Okouzlení Johanna Lindsey

Hezká a velice čtivá kniha.
Amy je velice krásná a tvrdohlavá dívka, Warren je silný a smutný muž. Myslím, že je skvělé chtít někoho udělat šťastným. Byl by to krásný příběh, ale věkový rozdíl mezi postavami už je skutečně obrovský... Za celou knihu jsem se ani jednou nenudila a opět jsem se mnohokrát zasmála, ale děj mohl být daleko rozsáhlejší. Většinu knihy se Amy snažila Warrena přesvědčit, že ji má rád. Teprve ke konci na lodi se to trochu změnilo...
Musím přiznat, že se mi v této sérii stává, že na začátku kapitoly nikdy nevím, kam se děj přesune (např. o 3 měsíce dál). Nemělo by to tam být napsáno?
Prostě nemůžu dát plný počet hvězd, i když se mi kniha dosti líbila, ale v sérii jsou i lepší díly. Děkuji!!!

17.07.2019 4 z 5

Něžná rebelka Něžná rebelka Johanna Lindsey

Dobrá kniha s jednoduchým dějem, proti skvělému minulému dílu pro mě byla trochu zklamáním.
Z předchozího dílu vím, že autorka umí psát velice čtivě a skvěle dokáže charakterizovat postavy a vytvářet komické situace. Bohužel v této knize jsem se zasmála jen minimálně. Tonyho jsem si moc oblíbila už v předešlé knize a ani zde nezklamal. Nevěřila bych, že se z něho může vyklubat dobrý manžel. Naopak Roslynn mě k srdci příliš nepřirostla, ani po dočtení knihy ji nedokážu popsat. V knize bylo málo zvratů a občas jsem se při čtení nudila. Ale všechny Malory prostě zbožňuji a miluji jejich zapojení. Moc se těším na příběh o Jamesovi, vypadá to, že bude velice zajímavý. Děkuji!!!
Jen vsuvka: Na příjmení Cameron jsem narazila už v mnoha romantických knihách o Skotsku - nevím, co na něm všichni mají...

14.07.2019 3 z 5

Ďáblova milenka Ďáblova milenka Shannon Drake (p)

Velice dojemná a smutná kniha.
Knihu jsem přečetla jedním dechem a ukáplo mi i pár slziček. Tolik smrti a hádek jsem ještě v žádné knize neviděla. Tato kniha připomíná spíše historický román než milostný. Děj především popisoval danou dobu v Salemu a lov na čarodějnice. Mnoha postav je mi velice líto, ale hlavní hrdinka pro mě byla stále hysterická a neschopná, prostě jsem si ji nedokázala oblíbit.
Autorka mě stále překvapuje. Kniha opět nemá nic společného s předchozími díly série (kovbojové, piráti a teď i čarodějnice…). Kniha byla popisována jako příběh o jednom hrobu - nevím jestli se mi to tak líbilo. To, jak byla kniha napsaná, mě každopádně donutilo nad ní hodně přemýšlet. Děkuji!!!

11.07.2019 3 z 5

Dáma v nesnázích Dáma v nesnázích Shannon Drake (p)

Toto bylo velice příjemné čtení. Kniha je napínavá, romantická a někdy i zábavná.
Především se mi líbí, že se nejedná pouze o románek, ale že je kniha zasazena do historie a popisuje danou dobu a historické postavy. Oblíbila jsem si povahy hlavních postav (jejich hašteření a stálé útěky). Překvapila mě zajímavá verze příběhu o známé postavě Robina Hooda.
Knize nemůžu dát plný počet hvězdiček, protože nevím jestli kniha stála za to, abych se k ní jednou vrátila. Konec mě docela zklamal. Nelíbí se mi, že Damian musí často opouštět svou rodinu.
Určitě si ráda v budoucnu od této autorky přečtu i jiné knihy. Děkuji!!!

07.07.2019 4 z 5

Nevinné potěšení Nevinné potěšení Stephanie Laurens (p)

Naprosto úžasná kniha, kterou bych mohla číst stále dokola.
Autorka umí skvěle psát. V tomto historickém románu nechybí akce, napětí ani humor. Kniha mě vtáhla do děje a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Hlavní postavy jsem si moc oblíbila. Jsem vděčná za přiložený rodokmen, díky němuž jsem se v postavách lépe zorientovala. Moc se mi líbil epilog, který prozrazuje, že příběh Cynsterů ještě zdaleka nekončí...
Na začátku 19. kapitoly jsem se skutečně vyděsila, protože začíná větou: když se Honorie po letech ohlížela... Skutečně jsem si myslela, že děj najednou přeskočí hodně do budoucnosti, naštěstí se nic takového nestalo.
Už se těším na příběhy ostatních Cynsterů. I přesto si ale myslím, že tento pár bude můj nejoblíbenější. Moc děkuji!!!

05.06.2019 5 z 5

Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Skvělá kniha, nejlepší z celé série, trochu mi připomíná pohádku o Krásce a zvířeti. :-D
Kniha je plná humoru, napětí, zvratů a sexu. Stále přibývají další a další postavy a příběh se rozvíjí.
Zsadista mám z bratrů prostě nejraději, jeho příběh i minulost jsou skvěle propracovány. Bella je první hlavní hrdinka, která má i nějaké žijící příbuzné. Líbí se mi, že se nevzdala lásky k Zsadistovi, i když jí to hodně ztěžoval.
Je mi líto Phuryho, Johna a především Tohrmenta, doufám, že se do série ještě vrátí. Smrt Welsie byl pro mě šok, ale jsem ráda, že v knize došlo k nějakému zvratu.
Moc se mi líbí epilog knihy, který trochu prozradil, jak série bude dále pokračovat. Moc děkuji!!!

12.05.2019 5 z 5