Monique66 Monique66 komentáře u knih

Občas lžu Občas lžu Alice Feeney

Knihu jsem přečetla včera a ještě pořád nevím, co si mám o ní myslet. Ze začátku se rozjížděla pomalu, ale pak přišel zvrat a musela jsem ji dočíst. Během čtení mě přepadly snad všechny emoce... od zděšení, znechucení, kdy jsem chtěla knihu už fakt odložit.. A konec? Potřebovala bych na konci, aby autorka napsala brožurku, co byla nakonec lež a co pravda, protože vůbec netuším, jak si konec vyložit. Teda aspoň tuším, ale tady člověk nikdy neví. Mám pocit, že abych to pochopila musela bych to přečíst ještě tak dvakrát.

21.03.2020 3 z 5

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Knížku jsem dostala jako dárek a byla z ní nadšená. Seriál Přátelé zbožňuji a koukám na něj už několik let. Dozvěděla jsem se tam mnoho nového a mohla tak nakouknout za oponu seriálu a průběžně si i věci vyhledávala na internetu (videa, rozhovory..). Knížka tedy začala dobře a potom v nejlepším se začne rozebírat kauza Lyleové... Určitě chápu, že se tam mohlo něco takového dít a že to i sedělo autorce to tam přidat, ale netýkalo se to vůbec hlavních postav, což jsem si myslela, že je pro tuto knihu klíčové.

03.02.2020 3 z 5

O princezně, která se zachránila sama O princezně, která se zachránila sama Amanda Lovelace

Četla jsem v angličtině a za mě je milk & honey lepší. Jedno se ji, ale musí nechat a to, že má “happy ending ahead”.

29.11.2019 3 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Přišlo mi, že se v knize dlouho nic moc neděje, pomalu jsem si i zvykala na neobyčejný typ psaní, ale pak přišel zvrat na konci. Páni.

04.11.2019 4 z 5

Pán much Pán much William Golding

Tato kniha mě neoslovila. Čekala jsem hlubší význam knihy a ten vyšel najevo skoro až na konci. Do čtení jsem se nutila a nesedl mi styl autora- kniha mohla být napsána mnohem víc dobrodružně a s větším napětím.

30.08.2019 1 z 5

Mlhy Serengeti Mlhy Serengeti Leylah Attar

Autorka do třetice nezklamala (více takových autorek prosím) a ten epilog? Nádhera. Všichni jsme propojeni. A je to pravda.

08.08.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha mi hodně připomněla Bábovky, u kterých jsem stejně jako tady přemýšlela, že knihu odložím. Víkend řeší podobné problematiky- vztahy, rodina, nevěra, lži. Tady mi to přišlo o něco více čtivé. Mám stejný názor jak u Bábovek- kniha není určena moji generaci, ale oceňuji za znalosti o tolika místech.

08.08.2019 2 z 5

PS: Nesnáším tě PS: Nesnáším tě Winter Renshaw

Nečekala jsem nic moc velkého, ale příběh mě dostal... Pro někoho to mohlo být klišé, občas se tam možná něco takového objeví, ale ještě jsem nečetla knihu s podobným příběhem. Knížku jsem přečetla skoro hned, byla čtivá a člověk prostě musí vědět, jak to dopadne :D vysoké hodnocení dávám právě kvůli tomu. Doporučuju!

27.07.2019 5 z 5

53 dopisů pro mou lásku 53 dopisů pro mou lásku Leylah Attar

Tato kniha byla už má druhá od autorky. Stejně jako u první knihy jsem z ní byla nadšená a mám ji ještě teď plnou hlavu. Až mě překvapilo, jak je vše popsáno, že pochopíte všechny činy, které bych jinak odsoudila. Děj vás pohltí a vy prostě musíte číst dál.

27.06.2019 5 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Páni. Naprosto skvělé. Přečetla se raz dva, chtělo by to víc takových knih. Dočetla jsem včera a ještě do teď na knihu myslím a přemýšlím nad dějem. Pocity tam jsou popsány tak, jako byste hlavní postavou byli vy. A ještě že to dopadlo tak, jak jsem si představovala, jiný konec bych asi neunesla...

26.06.2019 5 z 5

Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Autor opět nezklamal. Jsem ráda, že i když je toto pokračování, tak si knihy stále udržují stejně vysokou laťku :) Doporučuji!
Párkrát mě zarazil překlad- ne věty, ale občas nějaké slovo. Ale byly to maličkosti.

22.06.2019 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha je hodně čtivá. Jsem hodně ráda, že jsem ji četla v době, kdy jsem měla na čtení čas, protože jinak bych se ve světě tolika postav snadno ztratila. Popravdě jsem se místy tomu nevyhnula, abych si nepolozila otázku, kdo je to?
Bohužel si nemyslím, ze bych se k této knize vrátila. Přišla mi na můj vkus až příliš pesimistická. Celkově jsem tam snad ani nepřišla na nějaký "happy end". Všechny příběhy mi přišly nedokončené a chybělo mi tam nějaké shrnutí na konci. Zkrátka jsem od knihy čekala hodně a to mě pak zklamalo ze všeho nejvíc. Hodnocení nejspíš psaly spíše dospělé ženy nad 30 let, které kniha osloví více než mě.

24.01.2017 1 z 5