Monni Online Monni komentáře u knih

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Knížka je moc hezky napsaná a příběh je taky super. Od půlky jsem začala tušit co se asi Milesovi stalo a uhodla jsem to na 50%. Rozhodně je to velmi čtivé, stránky utíkaly pod rukama. Autorčin styl mi sedl, toto byla moje první knížka od ní a určitě si od ní přečtu i další knížky. Ale musím říct, že jsem četla už i lepší knížky, ale můžu ji doporučit. Dávám 4*.

17.02.2019 5 z 5

Hvězda Hvězda Alex Flinn

První díl byl mnohem lepší než tento. Tenhle díl mě prostě nijak zvlášt nebavil. Hlavní hrdinka mi nesedla. Byla mi tak nějak proti srsti a bylo mi tak nějak jedno co s ní bude, Nevím asi nejsem cílová skupina. Nejhezčí na knížce je asi ta obálka a to je asi tak všechno. První díl rozhodně doporučuji, ale druhý můžete klidně vynechat. Můj názor. Dala bych tak 2,5* max.

17.02.2019 2 z 5

Dýchání pod vodou Dýchání pod vodou Alex Flinn

Super knížka, která je vhodná pro starší i mladší čtenáře. Rozhodně člověku něco dá. Mladším čtenářům (čtenářkám) dá hlavně to, aby si dávaly ve vztazích pozor. Hlavně první zamilování a lásky. A starší čtenáře, hlavně rodiče, upozorní na to, jak se mají ke svým dětem chovat, protože jejich chování k nim je ovlivní. Ať už pozitivně nebo negativně. Kniha rozhodně stojí za přečtení i když hlavní hrdina mi ze začátku moc nesedl, ale snažil se změnit a to se cení. Rozhodně se mi na konci hrozně líbil citát od profesora Maria: ,,Člověku můžeš říct, že je na nebi padesát miliard hvězd, a on ti uvěří. Ale jestliže uvidí nápis ČERSTVĚ NATŘENO, musí si to ověřit." Rozhodně to je od teď můj oblíbený citát. Dala bych asi 4,5*

13.02.2019 5 z 5

Pouto Pouto Anna Todd

Rozhodla jsem se, že nebudu hodnotit jednotlivé knihy zvlášť, ale zhodnotím sérii jako celek. Jelikož jsem všechny knížky přečetla během šesti dnů. Prostě jsem to vůbec nemohla odložit a sotva jsem dočetla jednu hned jsem se vrhla na další. Každý byl ukončen tak, že to ani jinak nešlo a nedělalo mi problém přečit za den klidně i 300-400 stran. A čtení do tří do rána? S touhle sérii brnkačka. Absolutně to nešlo odložit a dokonale mě to vytáhlo ze čtecí krize. Hardina jsem si naprosto zamilovala a Tessu taky. I když mi chvilkama lezli děsně na nervy a klepala jsem si na čelo a obdivovala co je ta holka ochcotná vydržet. Na jednu stranu jsem nechápala a na druhou stranu jsem věděla proč to všechno dělá, jak Hardin, tak i Tessa (druhá strana asi převládala). Série mě dokonale vytrhla ze čtecí krize.

První díl byl super. Chvilkama mi to připomnalo 50 odstínů naštěstí bez té ukňourané ,,vnitřní bohyně" a trochu mi tam vadilo, že tam nejsou kapitoly z pohledu Hardina. Hodně mě zajímalo co se mu honí hlavou. Takže se mi líbilo, když jsem ve druhé knize zjistila, že tam už kapitoli z jeho pohledu jsou. :D 4/5

Druhý díl mě přišel takový docela nic moc. Většinu knihy to mezi nimi bylo jako na horské dráze nahoru a dolů, ale i tak se od něj nedalo odtrhnout. Hlavně od kapitol z Hardinova pohledu, které mě bavily víc. 3/5

Třetí díl se mi asi líbil nejvíc. Některé části tam být sice nemusely, tím by se kniha zkrátila, ale zase tolik mi to nevadilo. A na konci jsem naplno zjistila co znamená spojení ,,otevřela pusu a zalapala po dechu". Po přečtení třetího dílu mi začaly docházet náznaky, které celou knihu doprovázely a já je nějak neregistrovala.4,5/5

Čtvrtý díl byl prostě konečný a posledních 100 stránek jsem četla neuvěřitelně pomalu, protože se mi s jejich příběhem nechtělo loučit. Ke konci jsem chvilka nevěděla jak to teda s nima bude. Což bylo super. 4/5

Celou sérii bych hodnitila asi 4,5/5. rozhodně jsem obdivovala jak autorka dokázala dokonale ukončovat jednotlivé díly tak, že okamžitě musíte začít číst další. Kapitoly z pohledu Hardina byly pro mě lepší jako ty z pohledu Tess. Možna proto, že celý prvn díl je psaný jen z jejího pohledu.

Sérii rozhodně doporučuji, ale upozorňuji, že se nemusí líbit každému. Já osobně mám poslední dobou máladu pouze na tyto žánry, takže mě to ohromilo. A doporučji mít všechny díly hned po ruce. Já osobně bych třeba nevydržela čekat po dočten jednoho dílu např. měsíc na další :D

Tajemství Tajemství Anna Todd

Přiznání Přiznání Anna Todd

11.02.2019 3 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

První díl byl super. Chvilkama mi to připomnalo 50 odstínů naštěstí bez té ukňourané ,,vnitřní bohyně" a trochu mi tam vadilo, že tam nejsou kapitoly z pohledu Hardina. Hodně mě zajímalo co se mu honí hlavou. Takže se mi líbilo, když jsem ve druhé knize zjistila, že tam už kapitoli z jeho pohledu jsou. :D 4,5/5

Druhý díl mě přišel takový docela nic moc. Většinu knihy to mezi nimi bylo jako na horské dráze nahoru a dolů, ale i tak se od něj nedalo odtrhnout. Hlavně od kapitol z Hardinova pohledu, které mě bavily víc. 3,5/5

Čtvrtý díl byl prostě konečný a posledních 100 stránek jsem četla neuvěřitelně pomalu, protože se mi s jejich příběhem nechtělo loučit. Ke konci jsem chvilka nevěděla jak to teda s nima bude. Což bylo super. 4,5/5

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Dlouho jsem přemýšlela co bych o téhle knize napsala. Dlouho jsem si jí chtěla přečíst, ale měla jsem trochu obavy, když podle názvu je jasné jak to dopadne. Nakonec jsem se do ní pustila a rozhodně nelituji. Kniha byla čtivá a místy i napínavá. Opravdu na konci oba zemřou. Na jdenu stranu jsem byla ráda. Hlavně proto, že autor nedal na konec.....a nakonec to oba přežili. Za což jsem ráda, ale bylo mi líto, že se nemohli rozloučit tak, jak by chtěli a potřebovali. Zůstali si svým způsobem jen oni dva.

Hate List Hate List Jennifer Brown

Dlouho jsem nevěděla jak knihu hodnotit. Ze začátku jsem měla chuť hlavní hrdinku zaškrtit. Vůbec mi nesedla a chování bylo strašné. Ano je strašné co se stalo, ale všeho s mírou. Kniha byla čtivá a ke konci se už i hlavní hrdinka celkem napravila, ale prostě mě na tom začátku lezla hrozně na nervy.
Námět na knihu určitě super a zajímavý, ale mohl ten začátek být trochu jiný. Možná by se mi tam líbily i kapitoly z pohledu Nicka. Zajímalo by mě co se mu honilo hlavou, proč to vlastně udělal atd...
Každopádně knihu hodnotím jako průměrnou. Někdo z ní může být nadšený, ale mě prostě nijak zvlášť neohromila.

25.01.2019 3 z 5

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Na knize mě jako první upoutala obálka. Ta je prostě úžasná.

Podle anotace jsem si říkala, že to asi bude zajímavá kniha, ale dlouho jsem se jí vyhýbala. Bála jsem se co od ní mám čekat a to bya veliká chyba.
Kniha je naprosto úžasná. Okamžitě jsem se nechala strhnou dějem. Ze začátku jsem ji četla pomalu, protože nebyl čas, ale posledních cca 300-350 stránek jsem zhltla za jeden den. To se prostě nedalo odložit. Bylo to tak napínavé, že jsem musela číst dál a dál až do konce. Ty zápletky byly dokonalé a člověk prostě nevěděl jak to dopadne a nedokázal přestat číst. Já sem teda neměla tušení. Jsem ráda ... LEHKÝ SPOILER... že to autorka neukončila tím, že za všechno může kletba a duchové i když jsem si to chvílemi myslela...KONEC SPOILERU... a že to dopadlo,tak jak to dopadlo a absolutně jsem to nečekala. Ten konec byl pro mě prostě WOW.
Občas jsem si říkala proč neudělají něco tak a tak a kroutila jsem hlavou, ale byly to jen drobnosti a na hodnocení a celkovém dojmu z knihy to nic nemění.

Co se týče postav tak na Bastiana jsem měla ze začátku takové smíšené pocity, ale potom jsem si ho oblíbila. Sandru jsem neměla ráda už od začátku. Doru bych liskala hned od první její věty stejně tak i Ralfa? (zkrátka ten co byl za rytíře :D). Iris jsem si naprosto zamilovala. Kamínek a Bradavičák byli roztomilí. Lisbeth mi byla tak nějak jedno. Georga jsem neměla ráda. Arno mi byl šumák. Alma ze začátku taky ale ke konci jsem jí měla plné zuby. Larse jsem měla celkem ráda a pak sem ho nesnášela. A Nathan byl ustašený blb
No a Paul? Co k němu říct. Ze začátku jsem ho úplně zbožňovala, ale na konci jsem už jen říkala ty hajzle :D. Nevím jak bych se zachovala na jeho místě a v jeho situaci, ale na jednu stranu jsem ho chápala a bylo mi ho líto a na druhou stranu jsem měla chuť ho zaškrtit. A největší záchvat smíchu jsem měla .... SPOILER...když jsem si myslela, že je gay a je zamilovaný do Bastiana a nakonec se ukázalo, že mu chtěl říct, že jsou bratři :D :D KONEC SPOILERU... za to teda autorce veliký palec nahoru to bylo dokonalé zmatení :D.
Ale každá postava tam měla své místo a dokonale to k sobě sedělo :).

Každopádně autorka pše skvěle, hrozně mi její styl psaní sedí a jestli jsou všechny její knihy tak dokonalé jako tato, tak se na ně neskutečně těším.
Akorát přemýšlím jestli je tohle opravdu určeno pro děti a mládež.

Závěrem knihu rozhodně doporučuji!!!!!

20.01.2019 5 z 5

Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Knihu jsem si vybra, protože mě zaujala obálka i anotace a musím říct, že rozhodně nelituji.

Chytla mě hned od první stránky a nepustila ža do konce. Pořád jsem čekala, že uhodnu jak kniha dopadne, ale NEpodařilo se mi to. Bylo to naprosto super.

Vždycky jsem si říkala aha to dopadne tak a tak.... aha tak ne, tak to dopadne takhle...aha taky ne... opravdu to bylo dokonalé a ve finále jsem absolutně netušila jak to dopadne a dopadlo narosto jinak než jsem čekala.

Postavy Maddie a Stubse mi byly sympatické, ale nejvíc s mi asi líbila postava strejdy Doonyho a agenta Faradaye.

Na knize jsem nenašla asi nic co by mi vyloženě vadilo. Snad jen to, že když tam byly dvě postavy, které spolu mluvily, tak byl dialog třeba napsaný na jednom řádku, čož mě někdy mátlo kdo to vlastně řekl. Ale nevím jestli to bylo tím, že jsem to četla na čtečce nebo jestli je to i v knize. Kdybych četla normální knihu a bylo to tam, tak bych asi za to dala hvězdičku dolů. Ale nevím jak je to v knize tudíž dávám plný počet.

Takže knihu určitě doporučiji.

13.01.2019 5 z 5

Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Začněme obálkou. No ta je prostě skvělá. Víc k ní asi není co říct :D.

Kniha si mě naprosto získala hned od začátku. Což se mi už celkem dlouho nestalo. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Není to takový ten klasický erotický román, kde je na každé drhé stránce podrobný popis sexu. Sprostým slovníkem se tady moc nešetří, ale celkem to tam pasovalo. Bez toho by to asi nemohl být erotický román. Každopádně se mi líbilo střídání kapitol z pohledu hlavních hrdinů, kde byly ještě kapitoly z Drewovi minulosti. To bylo prostě dokonalé. Příběh byl naprosto čtivý a zajímavý. Samozřejmě i tady se nevyhneme podobným klišé jako je kousání se do rtu, naprostá jistota, že vše dopadne dobře, atd... Ale není tam toho moc.

Hlavní postavy jsou super. Pořád se škádlí a přehadují a jak se říká co škádlívá rádo se mívá a ani tady to není vyjímka.

Dávám 4*/5* a mám v plánu i další knihy od autorky. Její styl psaní je super a skvěle mi sedl.

Knihu můžu určitě doporučit. Je to takový jiný erotický román, kde je i normální děj.

10.01.2019 4 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Prvních 200 stran jsem myslela, že knihu odlozim. Vůbec mě nechytla. Potom se kniha rozjela a byla čtivá ačkoliv jsem tušila jak to dopadne. Konec mě docela překvapil. Díky konci tomu dávám 4*. Jinka bych dala asi jen 3*.

07.01.2019 4 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Do knihy jsem šla s tím, že vím co od ní mám očekávat, takže jsem nebyla zklamaná když se ta ukázalo nějaké to klasické klíšé a předvídatelný konec. Krasně jsem si u ní odpočinula a nebudu se bránit si ji přečíst za rok zase. Kdybych byla o 10 let mladší, tak bych jí nejspíš dala i 10* z 5* :D

Velké plus si rozhodně zaslouží obálka. Ta je prostě boží.
Co se týče příběhů hned po dvou stránkách jsem si říkala bože to asi nedám :D scéna obyčejná holka chodí s naprosto nejúžasnějším borcem (prostě ve všem nej, školní hvězda) na mě byla pro začátek trochu moc, ale pokračovala jsem dál a nelituju. U prvního příběhu jsem se i smála, hlášky tam byly opravdu parádní.
Druhý příběh byl taková ta klasika.
Třetí příběh byl ovšem naprosto hrozný. Bavily mě na něm snad jen poslední dvě kapitoly.

06.01.2019 4 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Tento díl mě zrovna moc nenadchl. Cca do půlky to byla celkem nuda, nic moc se nedělo, vražda, nic moc a další vražda.... Od půlky už to bylo čtivé a celkem to utíkalo a poslední cca třetina? Tak z té jsem byla chvílemi celkem zmatená, ale konec? No sem zvědavá jak se to pohne ve třetím díle a jak to skončí. Tak uvidime. Každopádně tento díl mi přišel celkem slabota a hlavně tam byla spousta chyb. ????

30.12.2018 3 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Co k ní říct? Na jednu stranu si říkám fakt hustý a na druhou stranu si říkám jakože cože? Nejsem odpůrce ani zastánce duchařin a věcí mezi nebem a zemí, říkám si třeba něco je a třeba ne. Dokud nezažiju asi neuvěřím. Každopádně tady ty témata mě baví a zajímají. Kniha byla rozhodně napínavá a čtivá. Sem tam byla pasáž co mě moc nebyla a opakovala, ale chápu, že spisovatel přepisoval vyprávění. Za zmínku rozhodně stojí poznámky autora, kde sám neví co si má myslet, jestli je to výmysl nebo pravda. To bylo super. Na jednu stranu mě láká udělat si výlet na Tribeč a na druhou stranu bych tam asi umřela strachem :D. Každopádně kniha rozhodně stojí za přečtení, ale asi bych ji nedoporučovala odpůrcům ,,nadpřirozena". Na 5* to asi není, ale klidně bych dala 4,5* (kdyby to šlo). Takže závěrem knihu rozhodně doporučuji a určitě si přečtu i další knihy od autora.

29.11.2018 4 z 5

Miluji tě, nenávidím tě Miluji tě, nenávidím tě Christina Lauren

Super oddechovka. Akorát konec se mi zdá trochu uspěchaný, ale jinak super romanťácká knížka :)

15.10.2018 3 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Úžasná a smutná kniha. Miluji knihy s touto tématikou. Nebýt čtenářské výzvy, tak bych si ji asi nepřečetla. Stále jsem tápala nad tématem kniha o jídle. Byla na prvním místě k danému tématu. Lidi jako vážně kniha o jídle??? Jen proto, že je na obálce knihy věneček?? Po přečtení by mě ani nenapadlo ji přiřadit k tomuto tématu. Každý má ale pro ČV jiná kritéria. Naštěst se mi hodí k jinému tématu, a i kdyby ne rozhodně nelituji přečtení. Knihy s touto tématikou miluju.

05.10.2018 5 z 5

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Rozhodně stojí za přečtení. Mě osobně nepřišla tak šílená, abych ji nemohla dočíst. Samozřejmě je šílené co se tam děje, ale ... Rozhodně se těším až si přečtu další díly.

05.10.2018 4 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Na jednu stranu moc hezky napsané a krásně se to četlo, ale na druhou stranu to nebylo nic světaborného a klidně tam mohlo být víc bajek.

03.09.2018 3 z 5