MonnieSPO komentáře u knih
Všichni z mého okolí byli nadšeni především knihou Jsou světla která nevidíme a naopak, mírně zklamáni touto. Prý není tak dobrá. Rozhodla jsem se tedy začít opačně a sáhnout nejdříve po knize O dívce Grace. Musím říct, že mě se rozhodně líbila, přestože jsem neměla velká očekávání. Styl psaní mi přišel až melancholický a přestože jsem raději na detektivky a thrillery, kniha mě zaujala. Některé myšlenky a přirovnání se mi vryly do paměti a rozhodně je jen tak nezapomenu. Možná, že se k ní někdy zase vrátím...
Peter May a další z jeho skvělých knih. Musím se přiznat, že se pomalu a jistě stává jedním z mých nejvíce oblíbených autorů a to i přesto, že svým žánrem příliš nezapadá mezi ostatní. Kniha Umrlčí cesta nás přivede na již známé Hebridy, k muži, který se jednoho ocitne vyplavený na pláži se ztrátou paměti. Nejprve o něm nic nevíme, ostatně jako on sám, ale postupně se dostáváme celému příběhu nakloub. Sice se mi poměrně brzy podařilo odhadnou, kdo že je přesně tím negativním hrdinou a jak to asi dopadne, nicméně ani to nebylo vadou a kráse a celý příběh se četl sám. I přes mou velkou spokojenost, kniha asi nepředčí autorovu knihu Ostrov Entry, která je mou nejoblíbenější od Maye. Přesto se však jedná o příjemné čtení, právě na dlouhé večery a doporučuji přečíst všem, které si autor získal, tak jako mě.
Do Osvícení jsem se začetla s nadšením, neboť starší knihy z Kingovy dílny jsou většinou famózní. Nebylo tomu jinak ani zde. Já jako strašpytel jsem se u knihy docela bála a když jsem ji četla před spaním, usínalo se mi nelehko. Příběh je poutavý a nese skvělý námět. V zime opuštěný a izolovaný slavný hotel Overlook s bohatou historii je skvělé místo pro dějiště nějakého hororového příběhu. Atmosféry místa využil i King a četlo se to jedna radost. Už se těsím, až se pustím do knihy Doktor Spánek, která je pokračováním příběhu hlavního hrdiny. Za mě tentorkát pět hvězdiček ***** :) !
Ke knížce jsem zezačátku přistupovala trochu skepticky a to i vzhledem k věku hlavní postavy, že už to není nic pro mě. Nicméně knižka mě příjemně překvapila. Jedná se o skvělý popis rozpolcené osobnosti a i když to není první knížka, kterou jsem na tohle téma četla, působí věrohodně. Nakonec jsem ji přečetla za dva dny.
Skvělá knížka. Ke čtení jsem přistupovala trochu s předsudky a možná proto mě tak příjemně překvapila. Téma docela aktuální, příběh napínavý a poutavý. Autor si musel dát opravdu práci s tím, aby na sebe děj navazoval a nikde neudělal chybu. Další knihu tohoto autora si taky určitě koupím.
Knížka se mi moc líbila. Nejvíce styl psaní autorky, kdy zpočátku čtenář věděl jen velmi málo informací a vše se mu postupně odkrývalo. Rachel nebyla moc sympatická hrdinka a pokaždé, když se znovu napila, tak sklamala i mě. I přesto jsem neměla problém se do děje vžít. Knihu se mi povedlo přečíst za tři dny a když pak kniha končila, bylo mi to až líto. Jako plus beru to, že až téměř do konce jsem nevěděla, jak to vše dopadne :).
Další skvělá kniha této autorky. Příběh skvělý, poutavý a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Za den jsem přečetla tuto né zrovna moc tenkou knižku. Mo Hayder je mou nejoblíbenější spisovatelkou a myslím, že ještě dlouho zůstane.