morava morava komentáře u knih

Panenka z kostí Panenka z kostí Holly Black

K tomu, aby jste si precetli tuto knihu, opravdu nemusite patrit do kategorie "pro deti a mladez " :-) Ja si ji uzila o vikendu a krasne jsem si zavzpominala na detstvi, na prazdniny u prarodicu, na malou partu deti, kdy i my vymysleli ruzne hry a male vypravy. A krome toho Holly Black proste umi psat, takze za mne skvele cteni, ktere neodlozite, protoze chcete vedet, jak to dopadne. A krasne ilustrace, to je dalsi plus :-)

24.07.2017 4 z 5

Cizí děti Cizí děti Jaromíra Kolárová

Jak jen hodnotit knihu, ktera vas dozene k slzam ?I kdyz by se tato utla knizecka svym poctem stran dala zvladnout klidne za jeden nebo dva vecery, tak ja si musela mezi povidkami delat pauzu , jinak bych to citove nezvladla. Hlavne povidka Divka s musli a Co Hedvika nerekla mne hodne zasahly.

16.04.2016 4 z 5

Staré pověsti pražské Staré pověsti pražské Adolf Wenig

Zajimave povesti z Prahy, kniha je pekne ilustrovana, moc se mi libila povest o Staromestskem orloji.

16.02.2016 4 z 5

Daleká cesta Daleká cesta Alison Pick

Tento skvele napsany roman jsem cetla v nizozemskem jazyce, ale to nemeni nic na tom, jak moc se mi libil, i kdyz se radi k tem smutnym pribehum, ktere si museli prozit mnohe zidovske rodiny v teto krute dobe.Je to ma prvni kniha na tema kindertransportu a musim rict, ze si nedovedu predstavit tu velkou bolest v srdcich rodicu, kteri tenkrat stali na nastupisti a divali se na sve deti nastupujici do vlaku. Tu velkou bolest a zaroven nadeji, ze zachrani sve dite. A kdo vi , co se honilo v hlavickach deti, ktere snad ani nechapali proc a kam jedou.
Kniha mne zasahla a budu ji doporucovat dale.

06.02.2016 5 z 5

Psychoterapie pro laiky Psychoterapie pro laiky Viktor Emil Frankl

Je to kniha psana formou prednasek, obsah mne velice zaujal, kniha je psana tak, jak uz nadpis napovida, aby tomu laikove porozumeli.Pro mne to bylo velice zajimave cteni a urcite se budu ke knize vracet.Autor zde pouziva mimo jine i myslenky jinych osobnosti ci psychiatru a take uryvky z jinych knih nebo vedeckych clanku.

29.01.2016 4 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Popravde mne ke cteni teto knihy nalakala nadherna obalka. Musim rict, ze i kdyz je kniha urcena pro mladsi generaci, tak mne velice prijemne prekvapila. Takove mile sladke cteni, propletene chvilkami napeti, o ktere se postarali rebelove.Nejdrive jsem si rikala,ze za precteni prvniho dilu nic nedam, ostatne se cte velice rychle a nakonec to dopadlo tak, ze se v nejblizsi dobe chystam na druhy dil.

12.12.2015 4 z 5

Unesená Unesená Mo Hayder

Nejdrive jsem si precetla Ptacnika, ktery se me diky dosti nechutnym scenam az tak nelibil, a pak jsem si rekla, ze uz dalsi knihu od teto autorky, ktera na me cekala ve ctecce ,cist nebudu. Ale nejak mi to nedalo a rozecetla jsem ji. Rozecetla a precetla za dva dny.Tahle kniha byla skvele propracovana, napinava, proste super !

17.11.2015 5 z 5

Těm nejmenším Těm nejmenším Josef Václav Sládek

Moc pekne rikanky s nadhernymi ilustracemi.

20.10.2015 5 z 5

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Kniha mne pohltila hned od zacatku. Svet nadprirozena , krajina snu, za mne 5 hvezdicek . Pri cteni jsem mela pocit, ze patrim do deje a strasne jsem mela snahu nekomu pomoci, ci naopak nekoho zastavit.Urcite doporucuji a tesim se na dalsi dil.

16.05.2015 5 z 5

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Jsem rada, ze se mi tato kniha dostala do ruky.Tajemna atmosfera pribehu, ktery jsem znala jen z vypraveni, me pohltila hned na prvnich strankach .

23.11.2017 5 z 5

Noe na úteku Noe na úteku John Boyne

Nadherny pribeh a nemyslim se, ze jen pro deti . Naopak si myslim, ze podstatu vypraveni pochopi spis dospeli. Jazyk, jakym je cely pribeh maleho Noa vypraven, je bohaty a to jak poradnou davkou fantazie, tak i po citove strance. Takze za mne urcite velke doporuceni a ja sama se ke knize zase nekdy vratim, abych se znova s malym Noe mohla podivat do jednoho neobycejneho obchudku s hrackami.

24.10.2016 5 z 5

Království stínů Království stínů Barbara Erskine

Opet pekny pribeh od Barbary Erskine. Styl psani teto autorky mne zaujal uz u knihy Zila jsem jiz pred staletimi. I zde mi sedlo prolinani historie a soucastnosti, i kdyz zivot Isobel mne upoutal vice.

12.05.2016 4 z 5

Století moudrosti Století moudrosti Caroline Stoessinger

Kniha se mi libila. Je plna uvah, moudrosti a optimismu teto silne zeny.

29.04.2016 4 z 5

Nauka úcty k životu Nauka úcty k životu Albert Schweitzer

Tolik moudrych slov v tak utle knizecce.Tento autor se zaradil k mym oblibenym a snad se mi podari dostat se ke knize Lide v pralese.
Z teto knizky jsem vybrala dva uryvky :

"Mezi lidmi je mnoho chladu, neboť se neodvažujeme chovat tak srdečně jaci jsme."

"Jediné na čem záleží, je usilovat o to, aby v nás bylo světlo.Toto úsilí jeden na druhém pociťuje a kde světlo v člověku je, tam z něho vyzařuje."

06.02.2016 5 z 5

Nemoc jako cesta Nemoc jako cesta Ruediger Dahlke

Zajimava kniha, ktera urcite stoji za precteni. Po precteni se clovek diva na nemoci trochu z jineho pohledu.

15.01.2016 4 z 5

Řeč květů Řeč květů Vanessa Diffenbaugh

Pekny roman plny citu a kvetin.

29.10.2015 4 z 5

Letný ostrov Letný ostrov Kristin Hannah

Moc pekne napsany pribeh. Kniha se cetla sama a probudila ve mne hodne emoci.Donuti vas se zamyslet, jsou zde krasne vystizeny rodinne vztahy,pouto mezi matkou a dcerou, pratelstvi, odlouceni a sblizeni.Urcite si od teto autorky prectu i dalsi z jejich knih.

08.05.2015 5 z 5

Pověsti karlštejnské Pověsti karlštejnské Vratislav Václav Tomek

Tato utla knizka s povestmi z hradu Karlstejn se mi velice libila, a to jak obsahove, tak i grafickym zpracovanim. Na hrade Karlstejn jsem jeste nebyla, ale chystam se tam a po precteni povesti se na navstevu tohoto mista tesim zase o krapatko vice :-)

13.09.2017 4 z 5

Mnoho životů, mnoho mistrů Mnoho životů, mnoho mistrů Brian L. Weiss

Hodne zajimave cteni, urcite si knizku prectu znova.Uz behem cteni uvazujete nad vlastnim zivotem ,nad tim, co se vam v zivote stalo, nebo deje a proc.A po docteni mam v hlave opet spoustu otazek .

29.01.2016 5 z 5

Dlouhá cesta Dlouhá cesta Sławomir Rawicz

Jak jen zacit komentovat pribeh, ktery jsem intenzivne prozivala s hlavnimi hrdiny. Sila tohoto dila spociva v neuveritelne dokonalem vykresleni pokusu o to,zmenit neco, co jini povazuji za nemozne.
Snaha prezit, velka davka pratelstvi , vytrvalost a hlavne radost z toho, ze jste mohli nekomu jen nepatrne pomoci v situaci, kdy jste sami byli uplne na dne sil mne velice zasahla a knihu vrele doporucuji vsem k precteni.Sama jsem se k ni dostala po precteni komentare jedne uzivatelky databaze knih a jsem velice rada za to , ze mne inspirovala tuto knihu si precist.

10.01.2016 5 z 5