Morfyk

Opět nastává situace co ke knize napsat... Pro mě asi zatím nelepší kniha, sice mě to k ní netáhlo tolik jako u předešlých dílů, od kterých jsem se nemohl odtrhnout, ale dějem pro mě asi nejzajímavější ... 93%

Opět nemám slov, Robert mně jako autor krimi naprosto sednul. I Erika F. je mi velice sympatická.

(SPOILER) Poslechnuto jako audiokniha.
Děj vlastně velice podobný jako v inkoustu, akorát prohozené postavy. Překvapuje mě hloupost policejního týmu a absolutní ignorace zbraní ve všech 3. dílech. Když někoho pronásleduji a nebo když jdu na místo, kde je jasné, že je i sériový vrah. Trilogie je opravdu hloupá, ale jako audiokniha při procházkách, se vyplatí k poslechu.
A to co mě u toho drží je, že chci sakra vědět, jak dopadne to tetování chobotnice na Frankově těle :-D
Hodnocení 65%

(SPOILER) Slyšeno jako audiokniha.
Z počátku mě trochu odradil hlas Davida Matáska, ale postupně jsem si zvyknul, ale i tak jsem neustále musel myslet na to, jaké by to bylo, kdyby knihu namlouval Martin Stránský (který namlouvá knihy od Roberta Bryndzy).
A ke knize? On to opět dokázal, chtěl jsem sepsat nějakou extra výbornou recenzi, ale vlastně ani nemusím. Prostě tohle je nutnost a musí si to přečíst každý milovník krimi.
Finální hodnocení 99,9%
PS: Těch 0,1% chybí kvůli tomu, že Jo nikde nevysvětlil, kde sbíral informace o norských gay klubech a dark rooms a jak to tam v nich vlastně funguje :-D

Poslechnuto jako audiokniha.
Ďáblova cesta je lepší než Osudné svědectví s Erikou, ale jak zde již někdo psal Robert prostě slábne a už to není ono. Od momentu v knize, kdy došlo na "přečtení povídky", jsem věděl jak to dopadne a kdo je kdo (což je zhruba v 65% před koncem knihy. Takže absolutně žádné překvapení, ale zase lepší než poslední dvě knihy s Kate a Erikou.
Chtělo by to na chvilku pauzu od psaní. Takhle, jak Bob chrlí jednu knihu za druhou, tak nedává maximum ani do jednoho (rozuměj knihy s Erikou a Kate) a je to takové nedotažené do konce a rozhodně poslední knihy nedosahují kvality, jako první díly s Erikou.
Mé hodnocení 75%

Konečně jsem se k této knize dostal a nelituji, je velice zajímavé číst si příběh někoho, ke komu jsem jako dospívající teenager vzhlížel a najednou se mohu dočíst, že on v té době mého obdivu byl totálně sjetý tunou prášků a litry alkoholu, je pro mě velice zajímavé zjištění. Naopak Mattovi patří můj obdiv, za to že jsem to na Přátelích prostě nepoznal, jasně obrovské výkyvy váhy jdou vidět, ale jinak v hereckém projevu ani náhodou!
Fanouškům tohoto herce, či Chandlera z Přátel jeho autobiografii opravdu doporučuji. Je jedno jestli ho litujete a nebo ne, prostě je to zajímavé čtení už jen díky tomu, že můžeme nahlédnout do života hollywoodské hvězdy, že to když máš obrovský ranec peněz, média tě opěvují, na venek působíš jako nejslavnější člověk na světě a že máš vše na co si jen vzpomeneš, ale ve skutečném životě to je úplně jinak a je to opravdu jen pozlátko, tak jak tě ostatní vidí a tak jak tě prezentují média a bulvár.
Ve skutečnosti, seš na tom nejhůř, jak vůbec můžeš být, jde ti o život a je ti to vlastně úplně jedno, nejdůležitější je získat jen tu další pilulku, která ti ani nepomůže, ale ty si myslíš, že ti pomáhá a uspokojuje tě ten pocti, že sis ji prostě vzal... .

Kniha mě úplně pohltila i když jsem četl určitě lepší, dávám 5 hvězd. Opravdu doporučuji.

Bylo to moc hezké se po tolika letech vrátit zase do Bradavic. Psaná forma scénáře mně vůbec nevadila a po chvilce jsem ji už vůbec nevnímal a naopak celkem pěkná zápletka, hezké vysvětlení a hlavně to, že jsem zažíval najednou vše co mě tak strašně bavilo na původních knihách s Harrym. Rozhodně doporučuji.

V této knize pokračujeme tam, kde jsme skončili. Počínání Lucie je v některých případech trapné a na "přes hubu" prosím neberte to doslova, ale autorka mně mnohokrát naštvala, počínáním kam Lucii směřuje, ale naštěstí to v dalších kapitolách zachránila. Uvidíme co bude dál.
Mé hodnocení 70%

Potřeboval jsem si přečíst něco oddychového a to se mně dostalo, sice mě překvapuje, jak je kniha sprostá, do autorky bych to nikdy neřekl :-)
Lucie Májová mně přijde jako taková česká Bridget Jonesová i ty trapné okamžiky zažíváme úplně stejně. S dalšími díly budu určitě pokračovat.
Mé hodnocení 70%

Čekal jsem komedii a nebo něco odlehčujícího a ne tak těžké téma, vůbec mě to nesedlo a špatně se to poslouchalo.

Poslechnuta audiokniha
Není to špatné dračí fantasy, ale nemohu odpustit ty naprosto zbytečné porno části, které kdyby autorka vypustila a nechala pouze základní romantickou linku, tak i bez toho všeho děj perfektně funguje. Nechápu, proč to musí tlačit až takhle na dřeň.
Není to pouze českým překladem, ale knihu jsem poslouchal hned jak vyšla i v anglickém originále a tyto části jsou zde popisovány stejně, takže je to prostě nadrženou autorkou, která se nemůže rozhodnout, zda bude psát fantasy knihy a nebo své vysněné erotické povídky. Přitom by to bylo tak jednoduché, rozdělit svoji tvorbu na fantasy knihy a romantické knihy.
Finální hodnocení: 75 %

Poslechnuto jako audiokniha.
WOW! Velice hezky, vtipně a výstižně zpracovaná kauza, která tak ohromně zamávala s naším státem.
Hodnocení: 85%

(SPOILER) Poslechnuto jako audiokniha.
Za mě nejhorší díl. David Raker je super hrdina, kterému se nikdy nic nestane ani dokonce po týdnech věznění na dně kobky, kdy je schopen po té běhat po lese a zdolávat kilometry, jako kdyby se nic nedělo. Nejvíce mě naštvalo, že v tu nejzajímavější část, kdy se přesouvá z daného místa a dojde až "k silnici" a uvědomí si, kde vlastně je, tak to najednou autor zařízne a naskočí z ničeho nic X měsíců po té a to nejzajímavější, kde se může parádně rozepsat prostě vynechá. A z čista jasna je vše vyřešeno vše v klídku a nesmrtelný David je opět v pohodě.
Hodnocení: 35%

Poslechnuto jako audiokniha.
Po delší době, pro mě konečně něco nového. Je to čtivé, napínavé, zajímavé a hlavně má to děj, který čtenáře žene pořád kupředu a chcete pokračovat ve čtení (poslechu) neustále dále a těšíte se na další kapitolu, co se odehraje a jak dopadne předchozí dějová linka. Za sebe mohu doporučit :-)
Mé hodnocení: 85%

Poslechnuto jako audiokniha -> hódně dlouhá audiokniha :-)
Co k této knize napsat, příběh celkem OK, nic překvapivého, tentokrát zde není žádné morbidní popisování nalezeného těla, tak jak to bylo dříve - myslím v Hedvábníkovi. Při poslechu mně vadily zdlouhavě popsané chaty uživatelů očima bych asi rovnou četl ty zprávy a ne pokaždé kdo co napíše. I když zase se mně velice líbilo nové "herní" prostředí a sociální sítě. Rowlingovou bych na hry a už vůbec na nějakou MMO hru netipoval :-)
Mé hodnocení: 75%

Poslechnuta audiokniha.
za mě neurazí, ale ani nenadchne, ale ve finále to byl celkem fajn poslech, jen se mně to asi zrovna netrefilo do mého "naladění" na scifi, uvidíme co semnou teď udělá Spasitel, snad bude lepší :-)
Hodnocení knihy: 65%

Kniha poslechnuta v podobě audioknihy.
Já vám nevím přátelé, mně Láďův styl psaní prostě nesedí. Tolikrát jsem mu dal šanci, přečetl jsem (někdy poslechl) všechny jeho knihy a ne a ne mu přijít na chuť. Čekal jsem změnu od této knihy - spoustu rad a různých doporučení, která na mě v naší rodné zemi čekají a vlastně jsem se vůbec nedočkal. Bylo to, jak to popsat, takové mdlé, nic moc.
Velké plus u audikniohy je změna přechodové melodie, už není tak dlouhá, jako u předchozích knih. Dále jak mám Martina Písaříka rád, tak zde mně moc neseděl a asi bych radši zpětně uvítal Laďův vlastní hlas, tak jako dříve. Již dlouho se těším na Všechny cesty vedou do Santiaga a nevím nevím, po téhle knize asi počkám, až bdue někde ve slevě a nebo u někoho zde v bazárku.

Knihu jsem poslouchal v podobě audioknihy. Musím říci, že jsem čekal něco jiného, očekával jsem nějaké příběhy přímo Beara Gryllse, to se bohužel nekoná..., možná v některé z jeho dalších knih. Zde jsou shrnuty příběhy odvážných běžných lidí, cestovatelů, námořníků, objevitelů... Spoustu příběhů jsem již znal, některé byly nové, ale i tak se kniha špatně poslouchá, protože toto téma je hodně těžké, depresivní, v mnoha případech smutné. Musel jsem si dávat při poslechu přestávky, protože ač nejsem nějaký moc citlivý, tak v některých pasážích mně z příběhů, které jsem slyšel nebylo vůbec dobře. Nejsmutnější je to, že se nejedná o fikci, ale opravdu o skutečné bolestivé a strašlivé příběhy, které někdo prožil :-(

Pro mě bohužel první kniha, kterou jsem odložil a nedočetl, zakončil jsem to cca v 75% knihy. Bohužel není to můj styl a žánr, šanci jsem tomu dal.