moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Demelza - Dáma z chatrče Demelza - Dáma z chatrče Winston Graham

Pokračování životního příběhu Demelzy a Rosse. Tentokrát mi to přišlo ale dost smutné hned od začátku. Jejich život stíhá jedna zlá situace za druhou i jejich příbuzné a známé horníky. Demelza se snaží kvůli Rossovi hrát "na dámu", ale má srdce na pravém místě. Ross se snaží bojovat proti "větrným mlýnům" a stejně jako i Francis i on má finanční potíže. Každý je ale řeší jinou cestou a to je oba poznamená. Ross zažije i jednu velkou smutnou životní situaci. A přemýšlí o svém dalším životě. Ale cítí, že Demelza má v sobě sílu žít. A on to obdivuje. Doufám, že alespoň trošičku se k nim v budoucnu přikloní štěstí. Klasický obrázek té doby.

19.09.2020 4 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek Suzanne Enoch

Romantika na jedno odpoledne. Příběh člověka, kterému bylo ukradeno jeho dědictví po matce, a který díky svému osudu nemanželského dítěte odmítá si zprvu přiznat, že i mezi aristokracií by byl někdo, kdo ho může ctít a mít rád jen proto, že se vypracoval na úspěšného chovatele koní. Isabela je jeho vysněná a i zatracovaná mladá žena. Zde měla štěstí na svou rodinu, protože v reálném životě by s ní asi po jejím chování hezky zametli. A třeba zrovna ne, kdo ví. Každopádně i ona má právo na lásku a dokáže, že umí si stát na svém.

15.08.2020 3 z 5

Hodinky smrti Hodinky smrti Peter James

Hamižnost a hamižnost ještě jednou. To je hlavním motivem této knihy. Hlavní hrdina stařík Gavin, který v dětství krutým způsobem přijde o rodiče se sestrou, kterou teď kvůli hodinkám nesmírné ceny mučili a zabili. Je rozhodnut získat hodinky zpět a ještě odhalit vrahy sestry. Má ještě syna, který se tak trošku nepovedl. A je tu také starý "známý" Roye - Smallbone, který se rozhodne za léta vězení Royimu pomstít a ublížit jeho rodině. Děj je částečně v Anglii a částečně v USA. A závěr - i rádoby dobrý člověk může být mrcha chamtivec.

08.08.2020 4 z 5

Odvaha snít Odvaha snít Nora Roberts

První díl série mi okamžitě připomněl sérii Svatební kvartet. Sice tam byly 4 mladé ženy, ale i tak mi to přišlo hodně podobné, 3 kamarádky spolu vyrůstají, vzájemně se podporují a mají rády. A když se jedné z nich povede si pokazit kariéru i život, přijmou ji v otevřené náruči. Jenže i zbytek má nějaké problémy, dají se dohromady, rozhýbají "byznys", a také se objeví nečekaně láska. Hodně podobné osudy i povahy hlavních hrdinů jako ve výše zmíněné sérii. Každopádně romantika, o které lze snít, není nikdy na škodu. Ráda se odreaguji dalším dílem.

20.07.2020 4 z 5

Tajuplná zahrada Tajuplná zahrada Jayne Ann Krentz

Hezký romantický příběh o síle lásky protkané paranormálními talenty hrdinů. Od první chvíle je jisté, že si ti dva rozhodně padli do noty a budou se skvěle doplňovat. Skvělé pro odreagování a vykouzlení úsměvu na tváři. Těším se na další díl série.

18.06.2020 4 z 5

Dívky, které zmizely Dívky, které zmizely Amanda Quick (p)

Velice podařená detektivka s přídechem romantiky dvou zraněných duší Charlotte a Maxe, které si vzájemně pomohou a zároveň přispějí k odhalení záhady ohledně zmizení nejen sestry Charlotte. Je tu napětí, je tu láska, dobrodružství, i "vtipná" tečka na konci příběhu.

28.05.2020 4 z 5

Nástup půlnoci Nástup půlnoci Lara Adrian (p)

Moc jsem se těšila na tento díl se zraněným Riem a nezklamala jsem se. Zraněný na duchu i na těle Rio odmítá pochopit, že přátelé o něj stojí, jako nová neznámá. A když zjistí, že je jeho Vyvolená a že ho přitahuje, začne se velmi rychle jeho osud měnit.
A zas tu je jedno velké nebezpečí, které bohužel bere na síle, a věřím, že bude pokračovat v dalších dílech, a to je upír Dragos.

01.05.2020 5 z 5

Království Království Amanda Stevens

Uf - prostě fantastické čtení, snad ještě lepší než první díl. Tentokrát se pohroužíme do temné minulosti Amelie a odhalíme její temné narození a i důvod, proč je taková, jaká je. Její matku jsem odhadla rychle, přesto otce jsem tipovala mezi 2 muži. Každopádně nový hrdina Thane byl chvíli dle mého na straně dobra a jednou na straně zla, ale skutečnost byla jiná.
Závěr fantasticky vybičován do dramatičnosti.
Moc se těším na další díl. Opět mohu knihu jen doporučit.

13.04.2020 5 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Zas jedna autorka, která dokáže spojit duchařinu s detektivkou a romantikou, aniž by se vše vzájemně potíralo! Hlavní hrdinka Amelie je mi velmi sympatická a hned z úvodu jsem pochopila, že ji čeká mnohé a zajímavé události. K tomu ponurý detektiv Devlin a podivní obyvatelé Charlestonu. Ale mne zaujal i její otec, od kterého také očekávám zajímavé odhalení určitě v dalším díle nebo později.
Wow!!!! První setkání s autorkou a pro mne nádherné čtení. Pro milovníky parapsychologie mohu jen doporučit.

13.04.2020 5 z 5

Udělal jsem to já! Udělal jsem to já! Ed McBain

Klinga z party detektivů jsem si oblíbila, škoda, co ho potkalo - smrt jeho snoubenky. Každopádně touží dopadnout jejího vraha a spolu s kolegy pátrá. Bohužel Claire nebyla jedinou obětí a oběti z knihkupectví nebyli jedinými obětmi. A 87. revír to nakonec zjistí a vše vypátrá.
Těším se na další díl.

04.04.2020 3 z 5

Milenka Milenka Amanda Quick (p)

Romantické, vtipné, nádherné vyprávění o tom, co se stane, když se mladý gentleman díky rodinné historii stane brzy vůdcem rodiny a musí se o ni starat, a na druhé straně lady, která se rozhodne vzít svůj život do svých rukou a pomáhat svým blízkým. Marcus se domnívá, že je nejlepší ze svého života odstranit city, které mu kdysi ublížily, Ifigenie je zase přesvědčená, že je to velice skvělý muž, jen musí otevřít srdce.

05.03.2020 4 z 5

Léto Léto Amanda Quick (p)

Hezká série, zde ústřední dvojice Nick a Olivia, oba moc sympatičtí, každopádně největším oživením pro mne Nickův synek Carson a místní podivínka Arizona. Příběh lásky, strachu ze zklamání, ale také touha změnit svůj osud a sdílet život s někým, kdo pro dotyčného něco znamená a naopak.

03.03.2020 4 z 5

Zákon přitažlivosti Zákon přitažlivosti Nora Roberts

Tak tenhle díl jsem si opravdu užila! Pardon. Oprava! Celou tuhle sérii jsem si užila, ba přímo jsem si ji vychutnala.
Na Parker a Mala jsem se moc těšila, a také mé očekávání naplnili. Parker, která se za každých okolností kontroluje a den má téměř rozdělený po minutách a její opak Mal, který je hodně bezprostřední, přesto uzavřený co se týče minulosti. Dokáže Parker Mala přesvědčit, že vztah není jen o sexu a o dobrých chvilkách, ale i o vzájemné důvěře a podpoře v těch chvilkách zlých? Vím, že určitě každý uhodne odpověď.
Přesto - romantika jak má být. Doporučuji celou sérii, je nutné číst ve správném pořadí.

23.02.2020 5 z 5

Smrtící kalich Smrtící kalich J. D. Robb (p)

Problematika gangů a zločinů s nimi spojených je i nyní věčně neutichající téma. Mladí lidé, kteří nenajdou pravé zázemí, nebo se nudí a myslí si, že jsou nepochopeni - ti to občas nacházejí právě v gangu. A z gangu se neodchází.
Zde tématika gang a peníze a moc, vše vzájemně propojené. Zneužití slabých a bezmocných žene Evu až k dopadení té nejhorší lidské potvory v tomhle případu. A ona ví, jak ji donutit zaplatit. Ke všemu ji pomáhá její skvělý tým a manžel Roarke.

03.02.2020 4 z 5

Ďáblova dcera Ďáblova dcera Lisa Kleypas

Vrcholem této série je pro mne tento díl. Série Čekanky a Ravenelovi je úzce propletena, doporučuji však nejdříve číst sérii Čekanky.
West byl pro mne dobrákem od kosti od první chvíle, kdy byla o něm v minulých dílech zmínka. Ano, kdysi byl jen rádoby džentlmen, který si rád a hojně užíval života, ale poslední 2 roky je to muž, na kterého může být každý jeho blízký pyšný. Phoebe, vdova a dcera vévody Sebastiana, velice rychle pozná jeho skutečný charakter, stejně tak i její dva synkové. Ti spolu tvoří dávno pravou a skutečnou rodinu, než si West připustí, že minulost je minulost, ta se nezmění, ale přítomnost a budoucnost může být úplně jiná, po boku milovaných. Phoebe se nezdá, ale má i dost ze svého otce, paličák, který umí dobře odhadnout lidi a jít za svým cílem a snem.

21.01.2020 5 z 5

Placená společnice Placená společnice Amanda Quick (p)

Jsem spokojená, usměvavá, odreagovaná a naplněná krásnou romantikou příběhu. Když podivný hrabě hledá placenou společnici, vůbec nehledá erotiku, ale čas pro svůj úkol, který si dal. Eleanor a Arthur jsou rozdílné povahy, a přesto tak krásně podobné. Ona oheň a on voda, dva rozdílné živly, kteří když jsou spolu, rozum hraje prim a najednou i něco víc - něco nečekaného.
Prostě romantický příběh, jak má být. Určitě se k němu ještě někdy vrátím.

20.01.2020 5 z 5

Setkání s cizincem Setkání s cizincem Lisa Kleypas

Wou! Romantické, napínavé, poučné z oboru medicíny té doby. Ale hlavně příběh o velké lásce, odvaze, spravedlnosti, cti a dobrého šílenství. Garrett je neobyčejná žena a ještě víc skvělá lékařka, Ethan je sice agent tajné služby, ale rozhodně ví, kdy nehodlá překročit mez cti a morálky, byť ví, že je ohrožen jeho život.
Skvělé, určitě se k této knize a celé sérii někdy vrátím.
Pro odreagování a čtení vtipných scének - doporučuji.

03.01.2020 5 z 5

Sním o tobě Sním o tobě Lisa Kleypas

Dokonalá romantika s hlubokým citovým podtextem, není to jen obyčejná červená knihovna, ale dokonalá studie dvou duší. Derek naoko je zbohatlík vyhouplý ze spodiny, jeho protějšek Sára, která je divoká a touží po skutečné lásce a uznání. A také je tu 1 prohnilá šlechtična, která nechce slyšet slůvko NE a myslí si, že může mít vše, co si zamane.
Nádherné, minisérie - ale krásná.

30.09.2019 5 z 5

Nevěsta z Vysočiny Nevěsta z Vysočiny Hannah Howell

Velice vtipné, nápadité a osvěžující vyprávění ze staré Anglie. Pro mne Connor a Gillianne prostě nemají chybu. A začátek? To je přímo lahůdka pro romantiky.

02.07.2019 4 z 5

Nikdy neumírej sama Nikdy neumírej sama Lisa Jackson

Vztahy mezi dvojčaty je zvláštnost sama pro sebe, zde je v dobrém i špatném světle. Na mne trošku moc dvojčat, přesto docela povedená detektivka. Velice výstižně vykresleno zoufalství unesených dvojčat, která se ale rozhodla to nevzdat ani po prvním neúspěchu. Přesto jejich boj je opravdu bojem o život s psychopatem. Bentz ani Montoya však se nezaobírají jenom tímto případem. Opět je na scéně vrah "Otec John". Závěr mě nutí věřit, že bychom se mohli dočkat pokračování.

17.06.2019 4 z 5