moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Smrtící zrada Smrtící zrada J. D. Robb (p)

Připadá mi, že každý další díl je lepší a lepší, nebo je to možná tím, že když čtu ty příběhy, mám pocit, jako když ty lidičky z knihy znám. Cítím s nimi bolest i radost.
Jsem ráda, že Eva má velkou oporu v Roarke, a tento díl se ukáže, že i ona pro něj.
Oni k sobě prostě patří, a tak mohou oba zvládat své démony z minulosti a ještě řešit případy Evy a Roarka.
Těším se na další díl.

29.05.2017 5 z 5

Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Hezký příběh, i když předešlé mě víc chytily za srdce. Je přece jasné, že když dva kamarádi se oddají sexu, i když nezávaznému, nakonec to musí znamenat velkou změnu. Trošku jsem nechápala naivitu Olivie, i Natea. To, že miloval svou dívku a nikdy na ni nezapomněl, značilo, že v mých očích stoupal, ale že nikdy nechtěl kvůli tomu dát šanci jiné, aby mu dokázala svou lásku, to mě mrzelo.
Ale nakonec oba pochopili, co se musí stát, aby oba byli šťastní. A ten konec už nemá chybu, ten si to dokonce u mne vyžehlil.

21.05.2017 3 z 5

Kouřová clona Kouřová clona Sandra Brown

Chvíli jsem váhala, jestli mám dát 4 nebo 5 hvězdiček, tak neuvěřitelný se mi ten příběh zdál. Ale v duchu si musím přiznat, že když někdo je jako Jay, může se to stát. A to už nemluvím ani o Candy.
Od začátku jsem Britt i Raley měla ráda, a i když to tak zpočátku vůbec nevypadá, mají opravdu charakter, který lze jen obdivovat. Svérázný Raley je prostě sympaťák, Britt ženský "buldok", oba dva ve spojení pak skvělý tým s dedukcí a rychlými instinkty.
Ale nejvíc jsem se zasmála nad chováním "lesního muže". I takoví mezi námi jsou, a přitom mohou být mnohem inteligentnější, jak mnozí z nás.
Autorka zde opět - alespoň pro mne - dokázala, že umí psát detektivky, kterým vůbec neubírá na kráse menší dávka romantiky.
A tak mi nezbývá nic jiného, než tuto knihu doporučit ostatním.

28.03.2017 5 z 5

Mrazivý strach Mrazivý strach Karin Slaughter

No, jsem ráda, že jsem to dočetla. Další dobře napsaný příběh, ale trošku zamrzel osud Leny a dost jsem si i zabrečela nad osudem Tessy. To mě opravdu dostalo na kolena.
Ale nejhorší byl závěr, vrah mě sice překvapil, i když malé tušení jsem měla, ale úplný závěr u hrdinky Leny .. No - nevím, co bude s ní dál.
Jen doufám, že Sára a Jeffrey si konečně začnou být víc bližší. Jejich odborné znalosti jsou skvělé.
Jsem zvědavá na další díl.

22.03.2017 5 z 5

Svědkyně Svědkyně Sandra Brown

Tak další dobrý příběh této autorky, trošku bych vytkla jen rychlé přechody z přítomnosti do vzpomínání hrdinů (hlavně Kendall), a to, že nakonec neprozradila autorka její pravé jméno.
Jinak to stálo za to.

15.03.2017 4 z 5

Vykladačka smrti Vykladačka smrti Ariana Franklin (p)

První setkání s autorkou, trochu jsem se toho bála. Teď musím říci, že zcela zbytečně. Velmi povedená detektivka ze středověku. Trošku pomalejší rozjezd, ale o to víc rozebrání hlavních hrdinů. Sice jsem velice brzy měla podezření a velice rychle o něj přišla. Pak jsem si tipla ještě jednou a uhádla jsem z polovičky. Moc mě mrzel osud Simona, Adélie s ním byla prostě skvělá dvojka skvělých mozků. Na tu dobu velmi osvícený převor a samotný anglický král.
Přesto záporných hrdinů nelituji.
Už se moc těším na další případ Adélie. Mohu tuto knihu jen doporučit.

13.02.2017 4 z 5

V náruči snů V náruči snů Linda S. Howington

Další kniha mé oblíbené autorky - a jak jinak - prostě skvělá.
Je to detektivka s prvky tajemna - médium-malířka je velice zajímavé téma a ještě zajímavější její schopnost malovat podivné obrazy.
A jako vždy v podobných příbězích je tu i láska, která ale nenarušuje vůbec linii příběhu, spíš ji jemně dokresluje.
Za jeden večer přečteno a nezbývá jen doporučit ji i ostatním.

01.02.2017 5 z 5

Zdravím tě, temnoto Zdravím tě, temnoto Sandra Brown

Opět skvělý příběh detektivky od této autorky s prvky romantiky. Tato autorka mě ještě nikdy nezklamala. Ano, sice tady brzy znáte pachatele, ale stále si kladete otázku, jak na něj přijdou, jak ho usvědčí. Navíc vůbec není podezřelý, vedoucí vyšetřoval má více podezřelých, navíc má vrah před nimi náskok.
Je tu skvěle vylíčen chorý mozek vraha a na druhé straně hlavní hrdinové, co se snaží ho odhalit a přitom řešit i své velké soukromé problémy. Jde to vůbec dohromady? Ale jistě, ale za vše se platí. Milovala jsem Deana, a obdivovala ho, jak skvěle zvládl situaci se synem.
Takže tento příběh co? Doporučím. Přeji příjemnou četbu.

22.01.2017 5 z 5

Líbej mě, když spím Líbej mě, když spím Linda S. Howington

Je pravda, že z této série to u mne vyhrál druhý díl, ale i tento není špatný. Trochu pomalý začátek, ale jakmile je za Lily vyslán Lucas, děj nabere rychlý spád. I tady je popsán život agentů a druhá stránka jejich "dobrodružství", žádná rodina, žádné zázemí a stálý domov, strach projevit své city.
Ústředním motivem je pomsta, velice rychle zařadíte hlavní hrdiny, ale přesto se to čte hezky. Byla to vydařená série.

14.01.2017 4 z 5

Odražená střela Odražená střela Sandra Brown

Této knize musím dát, jak jinak, plný počet. Tuto autorku prostě zbožňuji. Zase dokázala napsat skvělou detektivku s přídavkem lehké romantiky. Sice budete tušit spoustu věcí, ale stejně vás něčím překvapí na konci, a to se mi líbí.
Četla jsem už pár knih této autorky, a musím říct - jedna hezčí než druhá.
Určitě mohu doporučit.
Hlavní hrdina Duncan - tak ten mě dostal hned od začátku a moc jsem mu fandila.

07.01.2017 5 z 5

Černá růže Černá růže Nora Roberts

I druhý díl této série je moc hezké, je tu více duchařiny a také více z minulosti rodiny a víc o Rosalind. Díky pátrání po Amélii se objeví nový zamilovaný pár.
Mitch měl moje sympatie hned od začátku a musím přiznat, že se k Rosalind skvěle hodí.
Takže už víme, kdo byla Amélie, takže se těším na třetí díl, abych zjistila, jak umřela a proč je duch.
Prima čtení.

03.01.2017 5 z 5

Pod ochranou noci Pod ochranou noci Linda S. Howington

Mně se příběh moc líbil, ze začátku to vypadá spíš na romanci, pak se nenásilně do toho připletou prvky detektivky, a pak to vše dostane velmi rychlý spád. Trošku je na mě dost useklý konec, ale jinak z mého hlediska nemohu nic vytknout.
Přesto nejvíc bodů ode mne mají malí kluci Kate - dvojčata nemají chybu, a rovněž Cal.

31.12.2016 5 z 5

Silnější než slova Silnější než slova Sandra Brown

Opětovně další skvělý příběh. Sice rychle budete tušit, co jsou hlavní hrdinové zač, kdo je dobrý a kdo zlý, přesto nechybí i moment překvapení. A kde nejlépe, než na konci. Jen škoda, že tam na konci není doslov, jak to skončilo až do konce.
Také svět neslyšících vám přiblíží hlavní hrdinka i jejich vyřazení ze společnosti, i když dnes, doufám, je to již lepší.

03.12.2016 4 z 5

Západ slunce nad Edenem Západ slunce nad Edenem Elizabeth Haran

Klasický romantický příběh a přitom plný citu, napětí a lásky. Je to příběh z Austrálie z prostředí plantážníků a jejich rozdílný vztah k původním domorodcům. Moc, bohatství jsou sice dost silné - ale upřímné srdce, láska a pomoc bližním - to znamená mnohem víc.

20.10.2016 4 z 5

Chuť lásky Chuť lásky Sandra Brown

Opět mě autorka nezklamala, děj má spád a překvapení je i v závěrečných řádcích.
Skvělý příběh práce policie, vytížené a citově ledové doktorky. Když se do toho všeho dostane chuť po pomstě a lásce, je z toho skvělé čtení.
Již se těším na nějaký další příběh.

01.10.2016 4 z 5

Stíny úsvitu Stíny úsvitu Linda S. Howington

Tahle autorka mě zatím ještě nezklamala. Další skvělý příběh o lásce, která začíná v dětství, prodělá velmi bolestný rozchod, kruté setkání, aby nakonec vyvrcholila v čistotu a otevřenost srdce, okolí konečně pochopí, kdo k sobě odjakživa patřil.
Příběh je jemně prošpikován i krimi zápletkou.

12.09.2016 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Příběh mladých lidiček, kterým nebylo dáno štěstí dospět a mít svůj obyčejný život. Velmi dobře vylíčeny pocity jak nemocných, tak jejich blízkých.
Sama trpím rakovinou, tak jsem se dost dokázala vcítit do rolí hrdinů. Celou knihu jsem proplakala. Název knihy je tím nejvýstižnějším vyjádřením osudu hrdinů.

21.08.2016 5 z 5

Smrtící sláva Smrtící sláva J. D. Robb (p)

Dokonalý název pro dobrou krimi. Hnát se slepě za slávou vždy s sebou nese velký problém. A co se týče hlavních hrdinů - i pro ně je něco nového, když k sobě cítí to, co ještě nikdy předtím, učí se být spolu a učí se znát jeden druhého.
Paráda - navíc dobrý krimi příběh, který opět si dokážu představit i v těchto dobách.

08.08.2016 4 z 5

Smrtící nahota Smrtící nahota J. D. Robb (p)

Je to moje první kniha z oboru sci-fi detektivek. Dost jsem se toho obávala, ale vůbec nelituji. Děj by se mohl odehrávat klidně i v našich časech, kdyby si člověk odmyslel ty technické vymoženosti. Určitě sáhnu po dalších dílech, hlavní hrdinové mají určitě ještě co říci. Fandím oběma.

08.08.2016 4 z 5

Jak svést ostýchavou dámu Jak svést ostýchavou dámu Sabrina Jeffries

Dvojí život je vždy náročný, Giles ale už jej dál žít nechce. Mrzí jej, že ani jeho blízcí přátelé jej dobře neznají. Jeho Minerva ale touží po štěstí, ta to také nedává najevo, oba po tom silně touží, Minerva je rozhodnuta bojovat o dobré manželství.
Navíc Giles pomáhá rozmotávat klubko záhady úmrtí jejích rodičů.
Cesty lásky jsou nevyzpytatelné, ale nakonec oba dva najdou tu pravou.

16.07.2016 4 z 5