Mruskulka Mruskulka komentáře u knih

Vzkříšení Vzkříšení Lisa Jane Smith

Další díl, který mohu zařadit do těch čtivých :-) Zajímavý děj

25.03.2017 5 z 5

Ohrožení Ohrožení Lisa Jane Smith

Tak tenhle díl si zaslouží 5 hvězdiček. Líbil se mi nejvíce za posledních několik dílů. Už se těším na další, doufám, že nebudou zklamáním jako díly předchozí :-)

21.03.2017 5 z 5

Nedělňátka Nedělňátka Ingmar Bergman

Kniha mě nějak zvlášť nezaujala, ze začátku jsem se do ní nutila.

15.03.2017 2 z 5

Pražské nepříjemnosti Pražské nepříjemnosti Pavel Gwužď

Už jsem měla v knihovně namířeno k východu, když mě tahle kniha praštila do očí. Zaujala mě ihned po pár větách a kdybych měla více času, přečetla bych ji za jeden večer :-)

13.03.2017 4 z 5

Poslední manželka Jindřicha VIII. Poslední manželka Jindřicha VIII. Carolly Erickson

Tuhle knihu jsem dostala již před léty k Vánocům. Nyní na ní konečně došlo. Příběh Kateřiny, která v tak mladém věku zakusila mnoho. Tolik sňatků, tolik zrádných lidí kolem sebe, potrat i porod. A nakonec si ani své holčičky neužije.

11.03.2017 5 z 5

Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu Hana Parkánová-Whitton

Moc krásný příběh Anny České, které nakonec život přinesl jen to nejlepší. Určitě doporučuji přečíst.
Tuhle knihu jsem měla v knihovničce už moc dlouho a vytáhla jí díky výzvě :-) Teď je jen oříšek, kam ji zařadit, jelikož mi byla darována, obsahuje jméno a hodí se i pod další body.

04.03.2017 5 z 5

Fantom Fantom Lisa Jane Smith

Kupodivu jeden z těch lepších dílů. Už jsem myslela, že se na to autorka úplně vykašlala.

25.02.2017 4 z 5

Druhá šance Druhá šance Lisa Jane Smith

Po knize z téhle série stále sahám, jelikož nemám ráda nedokončené věci. Celkem nudný díl.

22.02.2017 1 z 5

Chaloupka na vršku Chaloupka na vršku Šárka Váchová

Příběhy z Chaloupky jsem neznala a jsem ráda, že jsem tuto knihu získala a mohla číst i své dcerce

22.02.2017 5 z 5

Arabská dcera Arabská dcera Tanya Valko

Perfektní pokračování Arabské ženy. Sama jsem si říkala na konci prvního dílu, jak asi žila od Doroty dcerka a co se stalo s jejím mužem. O něm tam sice moc nebylo, ale za to příběh Miriam je neuvěřitelný. Nechtěla jsem, aby kniha skončila.

15.02.2017 5 z 5

Nevěra Nevěra Valja Stýblová

Zajímavý příběh o tom, jak má Jindra podezření, že jí její muž podvádí. Dokonale popsáno, co se jí rojí v hlavě a jak hledá důkazy tam, kde nejsou. A i když měla nakonec oprávněný důvod, svými výzvědy na to nepřišla. Naopak Štěpán je vůl, má rád svou ženu a syna, přesto se zblázní do své kolegyně. Prožije s ní skvělý sex, ale pak se chce vrátit ke své rodině a myslí si, že vše bude jako dřív. Silně mě pohoršilo, když Jindra nechala svého syna samotného doma a odešla z bytu. Jako matka si to nedokáži představit. Zároveň jsem s ní prožívala autonehodu synka a jeho následnou amputaci nohy.
Knihu jsem měla už dlouhou dobu doma a pořád jsem se jí vyhýbala. Tím, že přišla čtenářská výzva, kde jsme měli přečíst knihu starší než čtenář, oprášila jsem ji z knihovničky a tím splnila jak tuto výzvu, tak i svou osobní :-)

12.02.2017 4 z 5

Jak jsem měl ZOO Jak jsem měl ZOO Stanislav Juhaňák

Přečteno dceři na dobrou noc. Podruhé přečtu, až bude o hodně starší. V prvním příběhu slovo mrcha, což 2leté dítě by slyšet nemělo a druhý příběh o chlapečkovi, který je rád, že ho nevzali do školy....

05.02.2017 2 z 5

Nebezpečná přímluva / O dvou obrech Nebezpečná přímluva / O dvou obrech Miloš Kratochvíl

Krátké, hezké, prostě ideální čtení dítěti před spaním.

05.02.2017 5 z 5

O olši, která nikdy nic nevzdala O olši, která nikdy nic nevzdala Miroslav Žamboch

Pěkná pohádka :)

04.02.2017 3 z 5

Arabská žena Arabská žena Tanya Valko

Wow. Přímo jsem knihu hltala. A to se mi původně do ní nechtělo :-) Perfektně napsaný román o polské dívce, která se zamiluje do Araba. I přesto, že autorka do knihy dala neskutečné množství odposlechnutých příběhů, má příběh hlavu a patu a vypadá to, jako by vše opravdu hrdinka zažila sama. Doporučuji :)

04.02.2017 5 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Nora Roberts

Jeden bod výzvy 2017 je přečíst oblíbenou knihu rodičů. Mamka zbožňuje Noru Roberts, takže volba jasná. V knihovně jsem našla slušnou sbírku, ale kterou knihu vybrat. Nakonec mě svou anotací zaujala tato a neudělala jsem chybu. Příběh mě pohltil hned v prvních stránkách a měla jsem nutkání přeskočit kapitoly, abych se dozvěděla, jak to skončí :-) Moc se mi líbil styl psaní této autorky, takže jsem s ní určitě touto knihou neskončila :-) Zároveň mě i zaujal děj v harému, takže i pohledám knihy s touto tématikou. Prostě skvělá kniha a zaslouží si 5 hvězdiček.

28.01.2017 5 z 5

Krtčí metro Krtčí metro Miloš Kratochvíl

Krásné básničky :) Přečteno dcerce na dobrou noc

28.01.2017 5 z 5

O žábě s korunkou / Chytrá věž O žábě s korunkou / Chytrá věž Pavel Verner

Pro mě nové pohádky :-) Krásné

26.01.2017 5 z 5

O Smolíčkovi O Smolíčkovi Viola Somogyi

Klasická pohádka o neposlušném klukovi a jelenovi :-) neomrzí :-)

25.01.2017 3 z 5

Kosí bratři Kosí bratři Ludvík Středa

Úžasné příběhy kosích bratrů Josefa a Václava :-) Jsem ráda, že tuto knihu vlastním a mohu ji číst své dceři.

24.01.2017 5 z 5