muchomurka muchomurka komentáře u knih

Smolný den Smolný den Moritz Petz

Kniha s krásnými ilustracemi a příběhem s posláním, který se mi moc líbil. Vždy záleží na úhlu pohledu. I Bambulka si nechala knížku přečíst víckrát.

16.01.2023 4 z 5

Rodina medvídků slaví Vánoce Rodina medvídků slaví Vánoce Carol Lawson

Nebylo to špatné, ale jednou to přečíst mi stačilo. Jsem ráda, že už nežijeme v takové době, kdy je potřeba chůva a vychovatelka. Bylo mi z toho nějak úzko.
Ilustrace byly pěkné.

08.01.2023 3 z 5

Ledové království - Bav se s Olafem Ledové království - Bav se s Olafem Štěpánka Sekaninová

Olaf teď u nás letí a když Bambulka uviděla tuhle knížku, nadchla ji. Ježíšek donesl a tak ji máme a sem tam čteme. Ale je tam velmi málo textu. Bambulka už vyžaduje delší čtení, takže tahle knížka na dlouho nezabaví.
A vysouvací obrázky ne vždy přesně lícují, což vypadá děsivě.

Má první knížka čísel Má první knížka čísel Chiara Piroddi

Z této série za nás jedna z nejlepších, protože seznámí jednoduše s čísly, což jsme potřebovali. Ale zaráží mě, že je pro až tak malé děti. Bambulka ji moc nemusela, ale když jsem to pak s ní četli a zkoušeli, šlo to.

03.01.2023 4 z 5

Má první knížka zvířat ze statku Má první knížka zvířat ze statku Chiara Piroddi

Tahle se Bambulce líbila. Za mě jednoduchá knížka a myslím si, že máme lepší.

Má první knížka pocitů Má první knížka pocitů Chiara Piroddi

Hodně zkratkovitá knížka, která obsahuje jen málo pocitů a textu. Jsou na toto téma mnohem lepší knížky.

Zrození květiny Zrození květiny Chiara Piroddi

Kupodivu to Bambulku zaujalo, ale bylo potřeba k tomu ještě spoustu věcí vysvětlit.

03.01.2023 4 z 5

O líné babičce O líné babičce Alena Kastnerová

Nebylo to špatné, u některých splněných snů jsme se hodně nasmáli všichni, některé byly hodně na sílu a vtipné nebyly. Přečtení nelituji, ale jsem ráda, že jsme ji měli jen půjčenou z knihovny.

Zaťukej na kouzelný strom Zaťukej na kouzelný strom Christie Matheson

Bambulce se knížka líbila. A nebyla špatná, jen mi hodně připomínala knížly od Tulleta.

Dřív, než půjdem spát Dřív, než půjdem spát Petr Wagner

Ilustrace mě tak moc nenadchly, ale básničky byly krásné, snové. Na čtení před spaním jak dělané.

Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Tohle byla jízda. Už dlouho jsem nečetla knížku, (bohužel není moc času), kterou bych takto zhltla. Bylo to čtivé, napínavé, překvapivé. Sice jsem úplně nepochopila, proč by si nemohla Sara najít práci v oblasti finančnictví i bez doporučení, zvlášť ne v tak prestižním prostředí. Ale asi to na americkém trhu funguje jinak. A ten konec byl lehce nadsazený, ale nějak mi to nevadilo.
Jinak jsem moc ráda, že se v takovém prostředí nepohybuji a že jsem šťastná i z malých věcí a i když se to nezdá, je to úspěch, ač to zdánlivě nevypadá, rozdhodně ne podle měřítek této společnosti.

Lízinka roznáší poštu Lízinka roznáší poštu Alexander Steffensmeier

Mně se nejvíce líbila ta, co jsem měly půjčenou jako první (Lízinka nemůže usnout), ale ani tato nezklamala. Ty ilustrace jsou prostě skvělé. Že bychom si s Bambulkou o tyto tři knížky rozšířily knihovničku?

20.12.2022 5 z 5

Lízinka hledá poklad Lízinka hledá poklad Alexander Steffensmeier

20.12.2022 5 z 5

Pouť Pouť Karina Schaapman

Naše další knížka o Samovi a Julii a čím dál více tomu přicházíme na chuť. Kapitoly jsou tak akorát dlouhé, dobře se předčítají. A ty ilustrace, ty jsme si opět s Bambulkou užívaly, i když já asi více. Jsem zvědavá na další knížky.

20.12.2022 4 z 5

Zachraň tuhle knihu! Zachraň tuhle knihu! Francois Hanozet

Za mě jednou přečíst stačilo. Ale Bambulce se hodně líbila, musely jsme ji číst víckrát, hodně se u ní nasmála, třeba když Biblius četl ten recept. A zaklínadlo Bambulka uměla snad po třetím přečtení.
Co se mi líbilo, byly ilustrace. Ty jsem si užila. Ale že bych knížku musela mít doma, to ne.

13.12.2022 3 z 5

Kouzlo stříbrného měsíce Kouzlo stříbrného měsíce Iginio Straffi

Tuhle si Bambulka vybrala v knihovně. Asi ji zaujaly ty postavy. Nechci jí bránit a tak jsme knížku půjčily. Doma jsme ji začaly číst, ale Bambulku to hodně nebavilo, ani ji nechtěla dočíst a to je co říct. A ani mě nebavila. Strašně moc jmen a zemí a různých prvků dělalo příběh nepřehledný. Jazyk knížky byl dost krkolomný a z ilustrací přecházel zrak. Už více ne. Vracíme do knihovny a jdeme si radši půjčit další díl Domu myšek.

13.12.2022 1 z 5

Sam & Julie v divadle Sam & Julie v divadle Karina Schaapman

Tak nějak přicházíme Domu myšek na chuť. Vyhovují nám krátké kapitoly a čím dál více si užíváme i jednotlivé scény. Ty promyšlené detaily jednoho uchvátí.
Tady v tom díle mi vadilo jediné, že příběhy byly hodně nakouskované a vyprávění působilo takové neucelené. Čekala jsem tam více toho divadla. Ale Bambulce se knížka líbila.

13.12.2022 4 z 5

Lízinka nemůže usnout Lízinka nemůže usnout Alexander Steffensmeier

Náhodný objev v knihovně a musím říct, že tentokrát jsme se s Bambulkou trefily a půjčily si vtipnou knížku s úžasnými ilustracemi. Musely jsme číst hned několikrát a zítra si jdeme i pro zbývající dva příběhy.

13.12.2022 4 z 5

Malé moudrosti pro velké životní cesty Malé moudrosti pro velké životní cesty Alžběta Sirovátková

Dostala jsem jako dárek. Je maličká, pár citátů v ní. Přečteno během chviličky. Není to knížka, kterou bych potřebovala mít doma, ani citáty, které bych si chtěla číst a připomínat. Nic převratného, nenadchne, neurazí a posílám dál, třeba někomu pomůže víc.

08.12.2022 3 z 5

František z kompostu František z kompostu Simona Smatana Čechová

Když jsem ji viděla v knihovně, tak se mi vizuálně úplně nelíbila, ale byla jsem na ni zvědavá, tak jsem ji půjčila. A dobře jsem udělala. Příběh veselé žížaly měl u nás úspěch.

24.11.2022 4 z 5