muchomurka komentáře u knih
Kniha s krásnými ilustracemi a příběhem s posláním, který se mi moc líbil. Vždy záleží na úhlu pohledu. I Bambulka si nechala knížku přečíst víckrát.
Nebylo to špatné, ale jednou to přečíst mi stačilo. Jsem ráda, že už nežijeme v takové době, kdy je potřeba chůva a vychovatelka. Bylo mi z toho nějak úzko.
Ilustrace byly pěkné.
Olaf teď u nás letí a když Bambulka uviděla tuhle knížku, nadchla ji. Ježíšek donesl a tak ji máme a sem tam čteme. Ale je tam velmi málo textu. Bambulka už vyžaduje delší čtení, takže tahle knížka na dlouho nezabaví.
A vysouvací obrázky ne vždy přesně lícují, což vypadá děsivě.
Z této série za nás jedna z nejlepších, protože seznámí jednoduše s čísly, což jsme potřebovali. Ale zaráží mě, že je pro až tak malé děti. Bambulka ji moc nemusela, ale když jsem to pak s ní četli a zkoušeli, šlo to.
Tahle se Bambulce líbila. Za mě jednoduchá knížka a myslím si, že máme lepší.
Hodně zkratkovitá knížka, která obsahuje jen málo pocitů a textu. Jsou na toto téma mnohem lepší knížky.
Kupodivu to Bambulku zaujalo, ale bylo potřeba k tomu ještě spoustu věcí vysvětlit.
Nebylo to špatné, u některých splněných snů jsme se hodně nasmáli všichni, některé byly hodně na sílu a vtipné nebyly. Přečtení nelituji, ale jsem ráda, že jsme ji měli jen půjčenou z knihovny.
Bambulce se knížka líbila. A nebyla špatná, jen mi hodně připomínala knížly od Tulleta.
Ilustrace mě tak moc nenadchly, ale básničky byly krásné, snové. Na čtení před spaním jak dělané.
Tohle byla jízda. Už dlouho jsem nečetla knížku, (bohužel není moc času), kterou bych takto zhltla. Bylo to čtivé, napínavé, překvapivé. Sice jsem úplně nepochopila, proč by si nemohla Sara najít práci v oblasti finančnictví i bez doporučení, zvlášť ne v tak prestižním prostředí. Ale asi to na americkém trhu funguje jinak. A ten konec byl lehce nadsazený, ale nějak mi to nevadilo.
Jinak jsem moc ráda, že se v takovém prostředí nepohybuji a že jsem šťastná i z malých věcí a i když se to nezdá, je to úspěch, ač to zdánlivě nevypadá, rozdhodně ne podle měřítek této společnosti.
Mně se nejvíce líbila ta, co jsem měly půjčenou jako první (Lízinka nemůže usnout), ale ani tato nezklamala. Ty ilustrace jsou prostě skvělé. Že bychom si s Bambulkou o tyto tři knížky rozšířily knihovničku?
Naše další knížka o Samovi a Julii a čím dál více tomu přicházíme na chuť. Kapitoly jsou tak akorát dlouhé, dobře se předčítají. A ty ilustrace, ty jsme si opět s Bambulkou užívaly, i když já asi více. Jsem zvědavá na další knížky.
Za mě jednou přečíst stačilo. Ale Bambulce se hodně líbila, musely jsme ji číst víckrát, hodně se u ní nasmála, třeba když Biblius četl ten recept. A zaklínadlo Bambulka uměla snad po třetím přečtení.
Co se mi líbilo, byly ilustrace. Ty jsem si užila. Ale že bych knížku musela mít doma, to ne.
Tuhle si Bambulka vybrala v knihovně. Asi ji zaujaly ty postavy. Nechci jí bránit a tak jsme knížku půjčily. Doma jsme ji začaly číst, ale Bambulku to hodně nebavilo, ani ji nechtěla dočíst a to je co říct. A ani mě nebavila. Strašně moc jmen a zemí a různých prvků dělalo příběh nepřehledný. Jazyk knížky byl dost krkolomný a z ilustrací přecházel zrak. Už více ne. Vracíme do knihovny a jdeme si radši půjčit další díl Domu myšek.
Tak nějak přicházíme Domu myšek na chuť. Vyhovují nám krátké kapitoly a čím dál více si užíváme i jednotlivé scény. Ty promyšlené detaily jednoho uchvátí.
Tady v tom díle mi vadilo jediné, že příběhy byly hodně nakouskované a vyprávění působilo takové neucelené. Čekala jsem tam více toho divadla. Ale Bambulce se knížka líbila.
Náhodný objev v knihovně a musím říct, že tentokrát jsme se s Bambulkou trefily a půjčily si vtipnou knížku s úžasnými ilustracemi. Musely jsme číst hned několikrát a zítra si jdeme i pro zbývající dva příběhy.
Dostala jsem jako dárek. Je maličká, pár citátů v ní. Přečteno během chviličky. Není to knížka, kterou bych potřebovala mít doma, ani citáty, které bych si chtěla číst a připomínat. Nic převratného, nenadchne, neurazí a posílám dál, třeba někomu pomůže víc.
Když jsem ji viděla v knihovně, tak se mi vizuálně úplně nelíbila, ale byla jsem na ni zvědavá, tak jsem ji půjčila. A dobře jsem udělala. Příběh veselé žížaly měl u nás úspěch.