Mufuck

Naprosto fantastická kniha. Krásně popsaná temná Šumava, úplně jsem se v duchu přenesl ke břehům Křemelné. Je vidět, že autorka má pro psaní neskutečný cit. Napínavé a velmi čtivé mysteriózno. Zajímavé postavy, každá má svoje, i ten Venca autobusák Vám přijde zajímavý :-) A ten konec... a pak další... Prostě paráda a jasných pět hvězd.

Samotná zápletka s celkem svižným úvodem by byla dobrá, jen kdyby ... Už na střední (teda aspoň za mých studijních let), když se psala slohová práce, byla stylistika a opakování slov, krom pravopisných chyb samozřejmě, jedním z nejvíce hlídaných prvků během hodnocení, a to v knize výrazně pokulhává - posuďte sami např. cituji -
Radek pomalu vstoupil do MÍSTNOSTI a já s Dominikou, kterou jsem neustále držel za ruku, těsně za ním. V MÍSTNOSTI stál monumentální pracovní stůl, ke kterému Radek hned zamířil a začal kontrolovat šuplíky. Já jsem si prohlédl celou MÍSTNOST.
nebo - Teď už ale bylo načase věnovat se své práci, to znamená zabezpečit všechna okna a samotné POKOJE. Kdyby se dostali do POKOJŮ, tak zařídit alespoň to, aby se nedostali z těch POKOJŮ do chodby.
Takto bych mohl pokračovat dál a dál. Chvílema jsem chtěl knížku už i vzdát. Myslím, že nebudu sám, komu jména dvou hlavních protagonistů postupně začnou lézt krkem. On tam totiž ten Petr a Radek je na každé stránce snad v uvozovkách stokrát. No nevím kolikrát se v běžném životě bavíte se svým známým a během rozhovoru ho třikrát oslovíte křestním. No a ta poslední stránka - jestli chtěl autor šokovat, mohl přitvrdit děj, prostor na to měl. Ale zakončit to takhle, nevím nevím. Úsudek ať si nakonec každý udělá sám. Jinak, obálka nádherná, o tom žádná a i celkový nápad a zápletka by nebyla vůbec špatná. Však jsem za knihu zaplatil plnou palbu, žádný antík. Ale, z důvodů výše uvedených, bohužel, Knihovrátek volá. Autorovi přeji vše nej ať se vypíše, a třeba se v budoucnu sejdeme u jiné, lepší, knihy.