musivila musivila komentáře u knih

Absolutní strach Absolutní strach Lisa Jackson

V této knize se vše točí kolem Eve, která je postřelena svým přítelem právníkem Colem. Nebo si to alespoň myslí, že to byl Cole. Ten je však brzy zproštěn obvinění a propuštěn na svobodu. Dochází k dalším sériím vražd. A indicie opět vedou k opuštěné nemocnici Panny Marie. Život Eve je nadále v ohrožení a nejen její. Opět nechybí detektiv Montoya a Bentz s jeho dcerou Kristi.
Závěrečné rozuzlení bylo opět velké překvápko, i když část jsem uhodla.
Možná už mi přišlo trochu překombinované, co se týče biologických rodičů Eve a veškerých příbuzenských vztahů kolem.
Poslední věta v epilogu vás opět navnadí na další díl. Jen doufám, že už se zbavíme nemocnice Panny Marie. Myslím, že ve dvou dílech jsem si ji užila dost. A strachy ani nedýchala, hlavně když jsem četla po večerech a moje představivost běžela na plné obrátky. Mě by tam nikdo dobrovolně nedostal!

04.12.2022 5 z 5

Hacker Hacker M. K. Hardy

Má druhá přečtená kniha od autorky. Děj je od začátku předvídatelný a žádné náhlé velké zvraty se nekonají... zkrátka taková oddechovka. Přestože hlavní hrdinka nastupuje do prvního ročníku na vysoké škole, tak se děj neodehrává pouze tam. Ale i v lázních, kam odjíždí na praxi. Sice se mi kniha Haka za lilii líbila více, ale i tato je čtivá. BTW Sára byla tedy kamarádka za všechny prachy.

30.11.2022 4 z 5

Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

Druhý díl smlsnut jak malina, na jeden zátah a zas s šokujícím koncem. Takže sahám hned po třetím ... škoda, že už posledním.
Kniha začíná tam, kde první díl končí, takže hned od začátku vás k sobě přiková.
Tentokrát je vyprávěna z pohledu obou hlavních postav, takže konečně poznáme i „pana neznámého“ ...

„ chci, aby cítila stejnou bouři, která zuří ve mně. Chci, aby cítila tuhle závislost. Kurva. Chci si ji nechat. A to bude poslední hřebík do mojí rakve.“

21.07.2022 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

„Doufám, že mi ta vášnivá zrzka poskytne aspoň malé rozptýlení, než o ni ztratím zájem.“

Ze začátku čtení jsem si říkala: „a jiná variace 50 odstínů“. Sice tady není úplně submisivní panna …. Keira je dračice, která svádí boj mezi rozumem a svým tělem. Nebojí se vyjádřit svůj názor, i když před ní stojí obávaný Lachlan Mount, který má pod palcem celé město.

„Zvažuju obchod, který jsem uzavřela s ďáblem.“

„Má v sobě oheň, který jsem zatím u žádné jiné ženy nenašel.“

Líbí se mi, že je Keira šéfkou rodinné firmy a to palírny na whisky, což je spíše mužský svět.
Knihy o mafiánech mám ráda, ovšem zatím si mě Lachlan tedy úplně nezískal. Uvidíme, jak se vše vyvrbí v druhém díle. Zatím se děj točí hodně kolem sexu.

PS: jméno Lachlan mi tedy dělá problém, pořád čtu Lachtan :)

17.03.2022 4 z 5

Pan Pracháč Pan Pracháč Vi Keeland

Tentokrát mě téma celého příběhu moc nenadchlo a brzy mi došlo jakým směrem se bude děj odvíjet. Přesto je kniha čtivá, jako všechny tohoto autorského dua.
PS: opět nechyběla zmínka o Australanovi s kozičkou, to už je snad pravidlo v každé knížce :)

„Lepší být udeřen pravdou než políben lží.“

12.02.2022 4 z 5

Milovaný soused Milovaný soused Penelope Ward

Sladký, milý, romantický příběh. Možná jsem jen ze začátku čekala více sousedského hašteření a vtipu, než dojdou k poznání, že se milují... Přestože vědí, že jsou si souzeni, je zde něco, co jim brání být spolu. Aspoň Damien je o tom přesvědčen, ale Chelsea se jen tak nevzdá. Jak se se vším „poperou“ to už si přečtěte sami :)

07.09.2021 4 z 5

Výměna rolí Výměna rolí Melanie Moreland

To byl ale slaďák :) V téhle knize nečekejte žádného Alfa samce. Takže příjemná změna, i když na můj vkus byl Liam někdy dost „cíťa“. Líbilo se mi, že byla kniha vyprávěna z pohledu Liama, jen občas doplněna pohledem Shelby. Jedná se o pohodové, vtipné čtení, žádné velké zvraty, jen velká romantická gesta, konec je celkem zrychlený … některé scény z pohledu Liama, by byly určitě vtipné a trochu mi mrzí, že byly přeskočeny.

06.09.2021 4 z 5

Smlouva na lásku Smlouva na lásku Alessandra Torre

Tak já nevím, mě kniha do kolen nedostala. Možná jsem neměla jen správnou náladu. Erotické romány mi nevadí, ale zde mi přišlo, že tři čtvrtě knihy jde jen o sex a čtvrt nějaký děj. Bohužel ani jedna postava mi k srdci nepřirostla. Kniha si udržela moji pozornost jen, že jsem byla zvědavá, proč si vyhlídl právě ji a co se stalo s Cecile.

18.06.2021 3 z 5

Vyvolená k smrti Vyvolená k smrti Lisa Jackson

„Jsem její spása, nebo záhuba? Její rytíř v zářivé zbroji? Její zachránce? Nebo ztělesnění zla?“
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrah od Medvědí řeky stále nebyl dopaden a nyní má ve svých spárech i vyšetřovatelku Regan Pescoliovou. O napětí v této knize opět není nouze. Jediné, co mi přišlo trochu otravné, bylo časté opakování fakt o vrahovi a jeho obětech.
A závěr mě malinko zklamal, přišel mi takový zrychlený, v jednu chvíli ji honí vrah a v druhé už je případ uzavřen. Jinak celý díl super, vraha jsem neodhalila, až opravdu ve chvíli, kdy autorka sama chtěla.

18.06.2021 5 z 5

Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Myslím, že anotace sdělila vše podstatné. Ona ambiciózní mladá vyšetřovatelka … on postarší uzavřený morous a přesto jim to společně funguje a vytvoří skvělý vyšetřovací tým. Střídání pohledu oběti, vraha a vyšetřovatelů, tomu všemu dodává potřebné grády. Čtivosti určitě přidávají detailně popsané scény, které vás vtáhnou do děje. Některé nejsou pro slabší povahy.
Zaujala mě postava Adama a jsem zvědavá, jak do budoucna zamíchá pracovním i osobním životem Maddie. Takže už se těším na další díl :-)

09.02.2021 5 z 5

Vánoční polibek v Notting Hillu Vánoční polibek v Notting Hillu Mandy Baggot

Taková pohádka pro romantické duše, obalená vánoční atmosférou ... milé, sladké, úsměvné :) Cítíte vůni jehličí, svařeného vína, představujete si chuť vánočního muffinu, štípající mráz a sníh ve vlasech … a v poklidu nasáváte s hlavními hrdiny kouzlo Notting Hillu a dalších londýnských památek, protože je vám jasné, že přijde happy end ❤

SPOILER: připomínalo mi to zápletku z knihy Ty letní noci. Tam chtěl vystavět hotelový komplex na pobřeží a zbourat tavernu + další restaurace a obchůdky. A tady zas chtěl vystavět obří hotelový komplex s vesničkou uprostřed Notting Hillu.

04.01.2021 4 z 5

Mráz pod kůží Mráz pod kůží Allie Reynolds

Skvělá kniha na zimní večery, napínavá, mrazivá … celá je vyprávěna z pohledu Milli…. kdysi ctižádostivé a zapálené snowboardistky. Nyní přijíždí na sraz party lidí, s kterými se kdysi znala. Než je rozdělilo záhadné zmizení jedné z nich – Saskie! A tak se znovu ocitá na vrcholu ledovce s Brentem, Curtisem, Heather a Dalem. Jenže vzpomínkový víkend, který si představovala, se pro všechny mění v noční můru! Někdo s nimi začíná hrát nebezpečnou hru! Kdo z nich zabil Saskii? A je skutečně mrtvá? Ukazuje se, že každý skrývá nějaké tajemství z minulosti. A nese svoji část viny. Kapitoly jsou střídány pohledem Nyní a Před 10 lety. A jak postupně čtete, co se dělo před 10 lety, skládáte si střípky k příběhu Nyní.
Někoho může nudit vyprávění před 10 lety o partě snowboardistů, ale mě to bavilo. A vždy to trošku odlehčilo dějové napětí. V závěru mi běhal pomyslný mráz pod kůží … kdo za tím vším stojí, jsem neodhalila.

27.12.2020 5 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Miluji mafiány ❤ Pokud se vám líbí knihy z prostředí mafie a do toho láska – tak tuhle knihu si musíte přečíst! Nemám slov :-) I když jsem se snažila číst pomalu, aby mi kniha vydržela co nejdéle, stejně se mi to nepodařilo a četla zas do 2h do rána :-)

21.06.2020 5 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Kniha je napsaná čtivě, o tom žádná. Jen mi zde moc nesedlo to „mimoňství“ :-( Isaaca si nešlo neoblíbit, jen jsem si ho nepředstavovala jako nějakého „mimoně“. Líbil se mi jeho charakter a vztah k rodině. Sawyer jsem občas nechápala a občas s ní soucítila. Byla hodně citově a emočně „rozložená“. Zažila nelehké dětství a dospívání, a to se na ni bohužel podepsalo. Ani Isaac neměl bezproblémové dospívání, a i na něm to zanechalo následky. Příběh to byl silný, několikrát se mi stahovalo hrdlo a mlžily oči. Určitě bych uvítala vyprávění i z pohledu Isaaca. Častokrát by mě zajímalo, co se mu právě honí hlavou :-)

16.05.2020 4 z 5

Přivedeš mě do hrobu Přivedeš mě do hrobu Karen M. McManus

Znáte to, den blbec, takový mají i Ivy, Cal a Mateo bývalí kamarádi, když se ráno náhodně potkají před školou. Během rozpačitého rozhovoru Cal navrhne, jít za školu jako za starých časů. K jeho překvapení Ivy i Mateo souhlasí. To ovšem netuší, že tím právě začíná jejich nejhorší den v životě... bezva čtení, plné tajemství, lží, odkrývání starých křivd, zkrátka vás nutí číst dál a dál, jak to tedy je, kdo za tím vším stojí ... rozuzlení bylo určitě překvapující..., i co se týče záhadného pisatele D. Autorka to umí bravurně do sebe zamotat.

"Všichni děláme chyby, ne? A většinou neodhadneme důsledky. Kdybychom s nimi totiž počítali, nikdy bychom neudělali to, čeho jsme se nakonec dopustili."

24.03.2023 4 z 5

Zlý úmysl Zlý úmysl Lisa Jackson

Pro mě zatím asi nejslabší díl ze série. Tím nechci říct, že to bylo špatné. První polovina knihy mě úplně nechytla. Samozřejmě čím víc se blížíte ke konci, napětí stoupá. Tentokrát příběh sahá až do dávné Bentzovo minulosti, o které si myslel, že už je dávno za ním. Jenže někdo na to má jiný názor.
Kdo chce Bentze zničit, mě napadlo hned krátce po jeho příletu do Los Angeles. Avšak vše bylo do sebe zas tak zapletené, aby čtenář pochyboval o svém úsudku, postupně skládal chybějící dílky skládačky … poháněn touhou číst dál, jak to tedy všechno je a proč ?

18.02.2023 4 z 5

Dokonalé léto Dokonalé léto Kasie West

Dívčí románek, kdy je předem vše jasné. Jako stvořené pro letní odpočinek. Dobře se čte.
Jak už zde bylo zmíněno, nešlo přehlédnout podobu s Hříšným tancem. A i když to bylo v mnohém jiné, tak hlavní kostra je dost podobná.

24.09.2022 4 z 5

Pekárna s vůní skořice Pekárna s vůní skořice Ruth Kvarnström-Jones

Musím říci, že jsem od knihy čekala trochu něco jiného. Ze začátku jsem se ztrácela v postavách a ještě větší zmatek jsem v tom měla, když se děj přenesl do roku 1922 a na dalších 100 stranách se začal odvíjet příběh Lovisiny babičky Amélie. Byla jsem zvědavá, co se mezi rodinami přihodilo, že nenávist panuje do teď... Přesto vše mě udivovalo, jak hluboko v sobě si Lovisa nenávist k Halleholmovým chovala. Čemuž napomohla také aféra, která se odehrála v jejich 10 letech. Takže se vlastně třičtvrtě knihy omílá stará křivda, řeší nepřátelství mezi rodinami, nesváry a intriky, tahanice o majetek. A to vše při budování nové pekárny. Láska se tu odehrává jen tak ve stínu toho všeho.

20.04.2022 4 z 5

Prasátko Peppa a kamarádi Prasátko Peppa a kamarádi neznámý - neuveden

O prasátku Peppě máme několik knih a tahle je jedna z těch top. Oblíbená kniha mého syna, už pár let má čestné místečko u nás v knihovně. Přečetli jsme nesčetněkrát. Zvuky jsou naprosto skvělé. Nyní začíná být v kurzu i u mladšího syna. Takže za nás moc povedená kniha, můžeme jen doporučit.

28.03.2022 5 z 5

Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

„Zítra je, jak se říká, první den zbytku tvého života.“

Tentokrát si žádná postava nezískala mé sympatie ... avšak kniha se četla dobře a splnila svůj účel, protože mi ležela v hlavě, i když jsem zrovna nečetla.
První polovina byla vážně psycho …. místy to bylo nechutný, zvrácený a často se mi navalovalo stejně jako Jessice.
Od začátku jsem čekala, že vše nebude tak černobílé, jak by se mohlo jevit. Děj jsem neprohlédla a ve druhé polovině jsem byla rozhodně zvědavá, kam vše bude směrovat.
Epilogem se snažila autorka o poslední wauuu efekt, ale myslím, že čtenáři jen víc zamotala hlavu a zůstalo několik ???? A já mám hned několik variant konce :)

„…. Hloupoučká Jessico Goldová.“

19.01.2022 4 z 5