MyBookWorld

Knihu jsem... protrpěla. K dočtení jsem se musela vyloženě nutit, ale moje OCD povaha mi bohužel nedovolil knihu odložit bez dočtení :)
Při čtení jsem nechápala, proč ta nebohá žena dělá tak šílené věci, bez jakékoliv zjevné motivace. Rádoby zenové a filosofické myšlenky tomu taky moc nepřidaly. Tak jako miluju knihu Chrissie Wellington a Scotta Jureka, tak tuto knihu bohužel nedoporučuji.

Fantazie při čtení knihy jede na plné obrátky. Noví splátci z řad vítězů, každý je originální a něčím zajímavý, nové překážky v aréně. A k tomu všemu milující Peeta a neohrožená Katniss. Katniss, vykašli se konečně na Hurikána ????

Mám zkušenost, že první díly bývají nejlepší. Kniha Čtyřka je ovšem výjimka, která potvrzuje pravidlo! Senzační kniha, která nás přenese na počátek Divergence, do téměř bezstarostného období hlavních hrdinů. Určitě doporučuji jako třešničku na dortu za celou sérií.

Moc příjemná knížka, oddechovka oproti ostatním dílům, žádná válka ani jiné velké drama se zde nekoná. Bylo fajn nahlédnout do myšlenek ostatních členů Nočního dvora a připomenout si jejich příběh.

Předchozí díl se mi líbil více, bavilo mě poznávání jednotlivých postav Nočního dvoru a sblížení Rhyse a Feyre bylo prostě…neskutečné Ale abych nekecala, konec ACOWARu jsem zase celý proplakala, počínaje Rhysandovým proslovem k přátelům před poslední bitvou.
Neskutečná série, jedna z těch co vám změní život, nebo aspoň ovlivní pohled na svět :)

Snůška ezo žvástů a náhodných citátů zabalená do roušky rádoby “seberozvojové literatury. Tragédie. Vyhozené peníze. Těšila jsem se na recepty a krásné fotky k nim a nebyla tam ani jedna…