MyBookWorld komentáře u knih
Snůška ezo žvástů a náhodných citátů zabalená do roušky rádoby “seberozvojové literatury. Tragédie. Vyhozené peníze. Těšila jsem se na recepty a krásné fotky k nim a nebyla tam ani jedna…
Kniha velice srozumitelná, jednoduchá na čtení. Nic úplně nového jsem se z ní nedozvěděla, ale našla jsem spoustu podnětů k zamyšlení.
Kniha mne neoslovila, strašně špatně se četla, je psaná nespisovnou češtinou a nářečím. Příběh také žádný, jde vlastně pouze o pohled do života obyčejných lidí na vesnici, takový tragikomický. Ale možná je moje negativní hodnocení dané mou vlastní neochotou opustit svou sociální bublinu
Báječná, stručná a laskavá kniha o výchově, obsahující opravdu nádherné myšlenky. Všem vřele doporučuji. Jen je škoda, že ti co by to nejvíce potřebovali, si jí asi nikdy nepřečtou.
Super knížka, až na trochu nudnější prostřední část, kdy na Hynka všechno padalo a autorka se mě svým pesimismem pokoušela přesvědčit, že svět je úplně na hov** místo a nemá smysl se snažit o lepší život :D
Zpočátku mi trochu vadila nespisovná slova v psaném textu, ale nemohu říct, že by se to do knihy nehodilo.
Trvalo mi půl knihy, než jsem se zorientovala kdo je čí manžel nebo dítě, ale kniha mě tak do 3/4 bavila. Konec už mě nebavil, nezdálo se mi to ani napínavé a knihu jsem dočetla jen setrvačností.
Kniha pro mě byla lehkým zklamáním, možná v souvislosti s nedávným přečtením titulu Utekl jsem z Osvětimi, který mi opravdu vyrazil dech. Nedočkala jsem se ani hlubších psychologických rozborů, kvůli kterým jsem vlastně po této knize sáhla.
Zatím dost dobré, kniha udržuje čtenáře v napětí. Podvědomě si dělám o Kvotheho starosti a mám strach, co mu kdo zase provede. Moc mě baví moudra, rady a citáty, které Kvothe dostal od svých učitelů nebo otce.
Pěkná, čtivá knížka. Skvělý popis chování a myšlení jednotlivých postav, především jejich slabostí a přešlapů, ve kterém se snad každý najde. Je to prostě neuvěřitelně lidské. Na můj vkus akorát příliš mnoho postav a osudů.
Čtivá, napínavá kniha, která vás nepustí. Množství dějových zvratů se mi však ke konci zdálo už k neuvěření a proto ubírám jednu hvězdičku.
Uf... dočteno silou vůle. Začátek slušný, prostředek jedno velké utrpení, sáhodlouhé popisy myšlenkových pochodů a všeho možného, konec celkem napínavý a svižný. Film mě kdysi zaujal, knihu již znovu číst nebudu.
1. Málo kapitána.
2. Moc hádanek, už jsem se v tom ztrácela (a to jsem skalní fanda!)
Přečetla jsem knihu jedním dechem a fantazie mi pracovala na plné obrátky.
Napínavé, čtivé, ale na můj vkus se za celou knihu odehrálo celkem málo děje.
Knihu jsem... protrpěla. K dočtení jsem se musela vyloženě nutit, ale moje OCD povaha mi bohužel nedovolil knihu odložit bez dočtení :)
Při čtení jsem nechápala, proč ta nebohá žena dělá tak šílené věci, bez jakékoliv zjevné motivace. Rádoby zenové a filosofické myšlenky tomu taky moc nepřidaly. Tak jako miluju knihu Chrissie Wellington a Scotta Jureka, tak tuto knihu bohužel nedoporučuji.
Konec knihy byl pro mě nečekaný. Čekala jsem, že Katniss buď zemře nebo bude žít ve slávě šťastně až do smrti. Takže za mě byl závěr tak trochu nijaký.
Děj byl napínavý, ale taky mi vadilo neustále psychologické rozbory a bilancování Katniss - jestli si vybrat Peetu nebo Hurikána, jestli se rozhodla správně a nebo ubližuje lidem atd. Ale jinak celá série geniální :)
Fantazie při čtení knihy jede na plné obrátky. Noví splátci z řad vítězů, každý je originální a něčím zajímavý, nové překážky v aréně. A k tomu všemu milující Peeta a neohrožená Katniss. Katniss, vykašli se konečně na Hurikána ????
Kniha, po jejímž přečtení jsem měla chuť všechno za sebou zanechat... a jenom žít. Protože jaký smysl mají všechny ty věci, za kterými se den za dnem ženeme?
Senzační kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout, doslova jsem ji zhltla. Děj rychle ubíhá, člověk se ani na chvíli nenudí, čekáte co horšího se hlavní hrdince může ještě přihodit. Katniss je vzorová hrdinka - odvážná, odhodlaná, tvrdohlavá.
Mám zkušenost, že první díly bývají nejlepší. Kniha Čtyřka je ovšem výjimka, která potvrzuje pravidlo! Senzační kniha, která nás přenese na počátek Divergence, do téměř bezstarostného období hlavních hrdinů. Určitě doporučuji jako třešničku na dortu za celou sérií.
Nejslabší z celé série, přesto skvělá knížka. Konec knihy jsem musela číst několikrát, protože jsem při prvním čtení neviděla přes slzy. Ani při druhém :D