Dvůr stříbrných plamenů přehled
Sarah J. Maas
Dvůr trnů a růží série
< 4. díl
Čtvrtý díl bestsellerové série Dvůr trnů a růží Nesta Archeron se marně snaží zapomenout na hrůzy války a vydobýt si své místo mezi vznešenými vílami. Na Nočním dvoře navíc stále potkává Cassiana, který ji přivádí k zuřivosti… a zároveň ji nebezpečně přitahuje. Mezitím zrádné lidské královny ohrožují křehký mír a jejich plány zhatí možná jen to, že se Nesta s Cassianem postaví své temné minulosti. Oba se budou muset utkat s démony všeho druhu, aby našli přijetí – a uzdravení – v náruči toho druhého.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
A Court of Silver Flames, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr stříbrných plamenů. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha se velice povedla. Nesta si rozhodně zasloužila svůj příběh. Už od začátku jsem od ní očekávala více a jsem ráda, že jsem se nespletla. Mohlo by tam být více z příběhu Rhysanda a Feyre, ale jelikož u dalších postav zůstávají otazníky, doufám, že se dočkáme pokračování.
Další skvělý díl. Bohužel Nesta není má favoritka. Ovšem její vývoj mě bavil a jsem ráda , že se zvládla uzdravit. Co si budeme prostě mi v tomto díle chyběl Rhys a jeho pouto s Feyre. To bylo to co táhlo druhou a třetí knížku. A byla bych moc ráda kdyby je autorka už nechala v klidu žít.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Nejsem zvíře, které můžete zkrotit. (Nesta)“
„Už nikdy víc. Už nikdy nebude slabá. Už nikdy nebude odkázaná na něčí milost. Už nikdy neselže. Už nikdy víc, už nikdy víc, už nikdy víc. (Nesta)“
„Jsem skála, do níž naráží vlna.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (1)
2021 -
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
Kniha Dvůr stříbrných plamenů v seznamech
v Přečtených | 2 285x |
v Mé knihovně | 721x |
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
Tato kniha byla pro mě jednoznačně nejlepší z celé série. I když byla delší než předchozí díly, její čtení mi trvalo o něco déle, příběh se odvíjel rychlým tempem a udržel si mou pozornost od začátku až do konce. Bylo fascinující sledovat, jak se postavy vyvíjejí a jak se rozplétají složité zápletky.
Nakonec mi bylo opravdu líto, že jsem se s postavami musela rozloučit, ale zároveň cítím, že jejich příběh ještě nemusí být úplně u konce. Zůstává několik nevyřešených otázek, které naznačují, že by nás mohlo čekat něco dalšího.
Pokud jste si oblíbili předchozí knihy, tuto si rozhodně nesmíte nechat ujít!