NADEI | Komentáře u knih | Databáze knih

NADEI NADEI komentáře u knih

Sklenice srdíček Sklenice srdíček Jennifer Hillier

Detektivní případ dávkovaný od konce, kdy víte kdo je vrah, přes vyprávění jak to všechno před lety začalo až po překvapující konec. Knížka se moc hezky četla a líbila se.

25.02.2020 4 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Nenechte se odradit velkým množstvím stránek, protože vás pohltí a nepustí. Tohle se vážně povedlo. Sledovat lidské charaktery když městečko uzavře kupole před celým světem. A že se začnou dít věci... Mistrovské dílo. Doporučuji !

11.10.2019 5 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Po celkem slabším začátku, se život osamocené, zdá se bláznivé ženy rozvine do překvapivého a smutného konce. Povedený psycho román.

07.07.2019 4 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Dokonalé čtení s brilantním závěrem.

21.02.2019 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Další kniha kterou už nikdy nevymažu z paměti. Silný příběh ukradené identity, kdo ztratil milovaného člověka, bude se místy v příběhu sám nacházet, stejně jako já a umocní se mu skvělý čtenářský zážitek, doprovázen občasnými slzami. Skvělé, doporučuji

27.01.2022 5 z 5

Blaze Blaze Richard Bachman (p)

Krutý osud, co si zahrává se životem Blaze a svede ho na scestí. Není možné si ho neoblíbit, ač zloduch, srdce má pořád na správném místě, jen nemá komu ho otevřít. Skvělá kniha, štěstí, že nezůstala zavřená v krabici.

08.11.2020 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Harry je můj oblíbenec a tohle byla pecka. Prolnutí války a současnosti přidává na čtivosti i když se zdá, že je vše moc zamotané a nepřehledné, vše do sebe krásně zapadne. Doporučuji.

30.07.2020 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Krásná kniha o strašné době. Nikdo z nás si to nedokáže ani představit, natož něco takového prožít , všechna ta zvěrstva vydržet, zachovat si lidskou tvář, vydat tak neuvěřitelná svědectví o životě židů, holokaustu a životě v koncentračních táborech. Doporučuji !

21.02.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Hodně dobré čtení , ale chladným vás asi žádná stránka nenechá.

26.01.2020 4 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Kniha nebyla špatná, ale neseděl mi styl jakým je napsaná. Osudy několika odsunutých žen z poválečného Brna se mi pod kůži nedostaly - škoda, mohla to být krásná knížka.

10.09.2019 3 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Buďme k sobě upřímní - kdo z nás by takové peklo vydržel a podal tak obsáhlé svědectví ….

02.09.2019 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Osudy jedné rodiny z pohledu dvou generací, vypouští na povrch jedno tajemství, o kterém se nemluví, kdo je, nebo byla Blanka a proč mě babička tak oslovila ? Krásně a s citem paní Aleně vlastím se rozvine celý příběh obyčejných lidí kolem nás. Jen ten konec byl trošku nešťastně utnutý. Krásná knížka.

10.07.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Knížka se čte skoro sama při všech hrůzách, útrapách a boji o každodenní přežití. Svou sílu má kniha ve své opravdovosti člověka, jenž ho sám prožil. Doporučuji !

30.12.2018 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Uf ! Moje první setkání s detektivem Robertem a hned taková síla. Nervy mám na pochodu, žaludek sevřený, po přečtení jsem musela na procházku, trošku to vydýchat. Co všechno dokáže lidská zvědavost a morbidnost v on-line světě, jak moc je ceněný lidský život ? K zamyšlení.... 5 hvězdiček je málo.

25.05.2018 5 z 5

Rozbití andělé Rozbití andělé Graham Masterton

Po přečtených Bílých kostech, jsem s očekáváním otevřela i tuto knihu. Sympatická Katie se setkává s fanatickými duchovními, zneužíváním malých chlapců a to vše graduje v brutální vraždy popisované , tak že jde mráz po zádech. Na odlehčení veškeré hrůzy pomáhá pohled do soukromého života samotné Katie. Z knihy jsem nadšená a pokračuju Červenou lucernou.

07.03.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha si mi četla dobře už od začátku a čím dál jsem byla, tím byla lepší a lepší. Jen mi snad trošku chyběl pohled z druhé strany od samotného pachatele, ale na čtivosti to knize neubralo, takže mohu doporučit ostatním čtenářům - dávám 5 hvězdiček !

08.05.2017 5 z 5

Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Další pohodová krimi z pera DD, obsahuje vše co má mít - napětí, partu nadšených kriminalistů s humorem jim vlastním pátrají po vrahovi a nezvěstných mladých žen přibývá...

14.01.2022 4 z 5

Pasažér 23 Pasažér 23 Sebastian Fitzek

Na autora si teprve začínám zvykat a tentokrát jsem měla obavy. Celkem hodně postav, velké zvraty , psychika a pompézní prostředí výletní lodě mi během čtení udělalo chaos, který se s přibývajícími stránkami změnil na dokonalý psychothriller. A závěr vyšetřování ? - to nemůže nikdo čekat.....

11.01.2022 5 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Tentokrát slabší kousek. V postavách i ději jsem se ztrácela a to mi ubíralo na čtenářském zážitku, takový malý chaos pro toho, kdo nemá Kim více načtenou. Ale jak děj ubíhal, vzpomínky se vracely a proto 4 hvězdičky, Určo stojí za přečtení.

13.11.2021 4 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Je to krutý osud co řídí život mladičké Cilky ? NE, tady rozhoduje vyšší moc a tak skončí v koncentračním táboře a následně v gulagu. Strach, těžká práce, nemoci, hlad a každodenní boj o přežití. Emocemi nabitá kniha, kterou můžu jen doporučit.

25.08.2021 5 z 5