namornice
![Nedobytná šifra Nedobytná šifra](https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98183/nedobytna-sifra-98183.jpg?v=1323116425)
Vcelku zajímavé zpracování záhady kolem Voynichova rukopisu. Kniha mě bavila, byla čtivá a dověděla jsem se i několik zajímavostí. Za sebe mohu doporučit.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376451/me-anglicke-sezony-D8n-376451.jpg?v=1527663282)
I další knížka těchle krátkých postřehů z ostrovního království mě hodně bavila. Skvělá oddechovka k čaji o páté, určitě se vrhnu i na další díl.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358697/ruce-v-mouce-domaci-pecivo-s-kvaske-dqH-358697.jpg?v=1508859622)
Upíct chleba je vlastně fuška!! Nebo aspoň dost časově náročné. Ale s touhle knížkou to jde :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Má lady Jane Má lady Jane](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351291/ma-lady-jane-ync-351291.jpg?v=1502200896)
YA teda zrovna moc nečtu, ale chtělo to trochu změnu. A tahle knížka má dost originální námět.
Pohled na Anglické dějiny za doby královny Alžběty, tak trochu přes růžové brýle, s trochou magie a spoustou humoru. No - po pravdě - tak trochu ptákovina, ale opravdu dost zábavná. Sice jsem se zrovna neválela smíchy, ale čtení mě bavilo, postavy též, děj ubíhal prostě skvělá oddechovka, na odreagování ideální.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Já a safari aneb Ženu ani slonem neutaháš Já a safari aneb Ženu ani slonem neutaháš](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137756/ja-a-safari-aneb-zenu-ani-slonem-neutahas-137756.jpg?v=1350648849)
V rámci přípravy na dovolenou v Africe jsem rozhodnutá přečíst kde co o pobývani na černém kontinentu. Tohle je zatím ale dost slabý, dost zastaralý a dost mi vadi ta "role manželky" typická pro komunistický režim, kdy ženska se hlavně měla starat o rodinu a zapomenout na všechny svý zájmy, koníčky hlavně, že bylo navařeno a a uklizeno.... a knedlíky k večeři i v Africe uprostřed divočiny, hlavně, aby měl manžel čas na práci a svoje koníčky.....no snad to dočtu!
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Faraonova pomsta Faraonova pomsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179383/faraonova-pomsta-179383.jpg?v=1382519593)
Co je větší zábava než stará panna Amelie Peabody? Vdaná Amelie Peabody!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Travel bible Travel bible](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278015/travel-bible-beE-278015.jpg?v=1452604946)
Kniha užitečná, podle mého názoru, hlavně pro mladší generaci a začínající cestovatele. Baťůžkář ani Nomád teda zrovna nejsem (i když procestováno mám kus Světa), ale tahle kniha má dost rad i pro nás cestovatele v nejlepších letech :-) Hlavně část o letenkách je dost podrobná a je plná dobrých tipů - už se těším, až je ověřím v praxi! Inspirativní čtení.....už chci zase někam jet.....
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Škola interiérového designu Škola interiérového designu](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178113/skola-interieroveho-designu-178113.jpg?v=1381858042)
Základy co se designu týče....z každýho rožku trošku..
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532553/dablova-kolonie-65d4e8fce2ee5.jpg?v=1708452092)
Tento díl Sigmy Force ,mi přišel slabší než ostatní díly, akční scény už trochu moc a celkově jsem se nějak nedokázala začíst – zaposlouchat. Často mi myšlenky odlétaly jinam a v textu jsem se trochu ztrácela. Možná mi prostě jen tento díl a zápletka zrovna moc nesedla, protože jinak mě série baví a dobrodružství hochů ze Sigmy si vždycky užívám. Doufám, že příští díly už zase budou více záživné.
![Ať se děje cokoli, hlavně neutíkat Ať se děje cokoli, hlavně neutíkat](https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75550/at-se-deje-cokoli-hlavne-neutikat-75550.jpg?v=1303383275)
Vítejte v africké buši - kde jsou zvířata divoká, turisti snad ještě víc a jenom jídlo utíká, takže - ať se děje cokoli hlavně neutíkat!
Zase jsem o něco připravenější na blížicí se safari dovolenou v Africe.
Peter Allison je safari průvodce v deltě Okavango a jeho humorný vyprávění - tak trochu podobný cestopisům Bill Brysona - mě donutilo posunout safari dovolenou na vyšší příčku mého cestovního seznamu. Čte se to dobře, určitě doporučuju.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)