namornice namornice komentáře u knih

Nedobytná šifra Nedobytná šifra Arnošt Vašíček

Vcelku zajímavé zpracování záhady kolem Voynichova rukopisu. Kniha mě bavila, byla čtivá a dověděla jsem se i několik zajímavostí. Za sebe mohu doporučit.

18.12.2023 3 z 5

Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Alena Damijo

I další knížka těchle krátkých postřehů z ostrovního království mě hodně bavila. Skvělá oddechovka k čaji o páté, určitě se vrhnu i na další díl.

14.11.2019 3 z 5

Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Iva Trhoňová

Upíct chleba je vlastně fuška!! Nebo aspoň dost časově náročné. Ale s touhle knížkou to jde :)

29.07.2019 3 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

YA teda zrovna moc nečtu, ale chtělo to trochu změnu. A tahle knížka má dost originální námět.
Pohled na Anglické dějiny za doby královny Alžběty, tak trochu přes růžové brýle, s trochou magie a spoustou humoru. No - po pravdě - tak trochu ptákovina, ale opravdu dost zábavná. Sice jsem se zrovna neválela smíchy, ale čtení mě bavilo, postavy též, děj ubíhal prostě skvělá oddechovka, na odreagování ideální.

17.06.2019 3 z 5

Já a safari aneb Ženu ani slonem neutaháš Já a safari aneb Ženu ani slonem neutaháš Ludmila Vítovcová

V rámci přípravy na dovolenou v Africe jsem rozhodnutá přečíst kde co o pobývani na černém kontinentu. Tohle je zatím ale dost slabý, dost zastaralý a dost mi vadi ta "role manželky" typická pro komunistický režim, kdy ženska se hlavně měla starat o rodinu a zapomenout na všechny svý zájmy, koníčky hlavně, že bylo navařeno a a uklizeno.... a knedlíky k večeři i v Africe uprostřed divočiny, hlavně, aby měl manžel čas na práci a svoje koníčky.....no snad to dočtu!

18.05.2019 2 z 5

Faraonova pomsta Faraonova pomsta Elizabeth Peters (p)

Co je větší zábava než stará panna Amelie Peabody? Vdaná Amelie Peabody!

29.09.2016 5 z 5

Travel bible Travel bible Matouš Vinš

Kniha užitečná, podle mého názoru, hlavně pro mladší generaci a začínající cestovatele. Baťůžkář ani Nomád teda zrovna nejsem (i když procestováno mám kus Světa), ale tahle kniha má dost rad i pro nás cestovatele v nejlepších letech :-) Hlavně část o letenkách je dost podrobná a je plná dobrých tipů - už se těším, až je ověřím v praxi! Inspirativní čtení.....už chci zase někam jet.....

29.04.2016 4 z 5

Škola interiérového designu Škola interiérového designu kolektiv autorů

Základy co se designu týče....z každýho rožku trošku..

13.04.2016 3 z 5

Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie James Paul Czajkowski

Tento díl Sigmy Force ,mi přišel slabší než ostatní díly, akční scény už trochu moc a celkově jsem se nějak nedokázala začíst – zaposlouchat. Často mi myšlenky odlétaly jinam a v textu jsem se trochu ztrácela. Možná mi prostě jen tento díl a zápletka zrovna moc nesedla, protože jinak mě série baví a dobrodružství hochů ze Sigmy si vždycky užívám. Doufám, že příští díly už zase budou více záživné.

02.04.2024

Ať se děje cokoli, hlavně neutíkat Ať se děje cokoli, hlavně neutíkat Peter Allison

Vítejte v africké buši - kde jsou zvířata divoká, turisti snad ještě víc a jenom jídlo utíká, takže - ať se děje cokoli hlavně neutíkat!
Zase jsem o něco připravenější na blížicí se safari dovolenou v Africe.
Peter Allison je safari průvodce v deltě Okavango a jeho humorný vyprávění - tak trochu podobný cestopisům Bill Brysona - mě donutilo posunout safari dovolenou na vyšší příčku mého cestovního seznamu. Čte se to dobře, určitě doporučuju.

13.02.2019 4 z 5