Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím
Iva Trhoňová
"Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda" Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvásek, jak se o něj starat, jaké pomůcky a suroviny k pečení použít. Inspirujte se fotografiemi lahodného pečiva a vyzkoušejte recepty na kváskový chléb, kváskové pečivo, chleby s droždím, bagety, rohlíky, žemle a bulky, placky, pizzy nebo kynuté sladkosti. A že nevíte, co si na pečivo namazat nebo k němu přikusovat? I na to autorka myslela.... celý text
Přidat komentář
Dlouho jsem hledala knihu, která by mi podala ucelenou, ale zároveň stručnou a jasnou, teorii týkající se pečení, polopaticky vysvětlila práci s kypřidly a zároveň v sobě měla pár receptů. Díky bohu, hned napoprvé jsem se trefila do té správné. Nyní mi již nakrmený kvásek podřimuje v lednici, od zítřka se pouštím - už snad úspěšně - do kváskového chleba :).
Kniha vypadá fakt dobře, sice jsem toho zatím moc neupekl, a co jsem se snažil moc nešlo...ale mam pocit že to nebude knihou :D
Kniha je naprosto skvělá! Podařilo se mi díky ní vypěstovat si svůj první žitný kvásek. V knize je vše podrobně vysvětleno i pro úplné začátečníky, včetně podrobného popisu pro pečení prvního chleba. Spousta super receptů, doporučuji a autorce děkuji :-)
Na základě recenzí jsem si knihu koupila a jsem strašně ráda, že ji mám ve své knihovně. Moc hezká, perfektní recepty a i foto.Za mě 100% a doporučuji.
Pět hvězdiček. Jasné a podrobné návody, spousta vychytávek. Původně jsem si ji půjčil v knihovně, ale pak si koupil svou. Navíc se mi ještě hodila do čtenářské výzvy 2021 :-)
Krásná kniha se spoustou skvěle popsaných receptů a tipů pro pečení ať už z kvásku nebo droždí.
Nejlepší kuchařka ohledně pečení. Jsem s ní velice spokojená, ráda podle ni vařím. Je moc hezky zpracovaná.
Kniha obsahuje perfektně popsané postupy a zkušenosti s pečením kváskového chleba a pečiva, založení kvásku, a celá je tak nádherně prodchnutá autorčinou láskou k tomuto tvoření, že jsem si čtení této kuchařky opravdu užila. Ideální literatura nejen pro začátečníky, ale i pro již zkušené domácí "pekařky".
Dlouho jsem pekla kváskový chleba a dlouho to byly placáky, různý kompostový podkladky a další zmetci. Což nase*e, když se s tím patláte celý den. A doma už nic není, protože "počkejte dětičky, přece nebudeme kupovat rohlíky, když mamka upeče krásný voňavý chleba". A ono nic a k večeři zase párky. Ale pak jsem zainvestovala do týhle knížky, zjistila jsem, co jsem dělala blbě (byly to drobnosti, ale měly naprosto zásadní vliv na konečný výsledek) a od té doby už je to vždy 100%. Jakože fakt dobrý :-)
Upíct chleba je vlastně fuška!! Nebo aspoň dost časově náročné. Ale s touhle knížkou to jde :)
Kniha v úvodu obsahuje podrobné návody jak udělat kvásek a jak ho vést(pěkně podrobně pro začátečníky). Pokračuje kapitolou jak zadělat a upéct kváskový chleba(postup rozepsán opět do nejmenšího detailu se spoustou rad), poté navazují kapitoly ,které se věnují kváskovému pečení(chleba+sladké a slané drobné pečivo) a pečení z různých typů prefermentů(rovněž chleba i drobné pečivo). Nakonec nechybí ani pečení z kvasnic a i recepty na pár kousků pečiva ze světa. Musím říct, že mám už z této knihy dost napečeno a recepty opravdu fungují.
Úžasná kniha! Ať uteču podle kteréhokoliv receptu, vždy se vše povede! Určitě si brzo pořídím pokračování :-)
Skvělá kniha. Postupy jsou podrobně napsané, dokáže s nimi upéct i úplný začátečník. Vyzkoušela jsem zatim tri recepty, výsledek byl výborný.
Prostě dokonalá kniha o tom, jak na svůj vlastní chleba, ať už za použití kvásku či droždí :-) Už se těším až vyzkouším některé recepty.
Naprosto vyčerpávající příručka Upeč si svůj chleba. S kváskem, s droždím, chleba, jiné pečivo... Jediné, co tam nenajdete je bezlepkové pečivo.
Iva je moje srdcová žena, královna všech pekařů a pekařek a ještě navrch báječný člověk. Její úžasné recepty provází moji rodinu velmi často ♥ Knížka nemá chybu. Jestli je něco Bestseller, tak je to právě tato knížka.
Ruce v mouce v sobě mají naprosto všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma mohli upéct vlastní bochník chleba, křupavé housky nebo třeba bagetky. Výhodou je, že obsahuje recepty s kváskem i bez něj a procesem kynutí a pečení vás provede natolik poutavě, že jim bez problémů porozumíte. Z textů čiší léta a léta zkušeností, každý recept je evidentně opakovaně vyzkoušen a díky tomu doplněn radami, jak jej lze v případě nutnosti zjednodušit nebo vylepšit.
Autorovy další knížky
2017 | Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím |
2019 | Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo |
2011 | Pekárnománie |
2020 | Hrátky s těstem: Drožďové pečivo snadno, rychle a dokonale |
2012 | Remoska v moderní kuchyni |
Moc pěkně a přehledně zpracovaná kniha se spoustou receptů. Ráda se k ní vracím, i když nejčastěji používám tak 2 osvědčené recepty.