Nelasp

Kniha, která se stala mojí srdeční záležitostí. Velice barvitě popsaná cesta ztracené, (zatoulané-strayed) mladé ženy, která se neumí vyrovnat s utrpením, které ji potkalo když jí zemřela matka a následně se rozvedla s manželem, k nalezení vlastního smyslu a rovnováhy ve svém životě. Cesta s Cheryl po Pacific Crest Trail utíkala kilometr po kilometru pouští, horami, sněhem, lesy a loukami velice svižně. Jedná se o knihu, která vtáhne a nejenže nepustí, ale zůstane ve vás.

Klasická povinná četba, tuhle knihu jsem ale měla nakonec celkem ráda, jednotlivé příběhy měly hloubku a pěkně vykreslovaly lidskou povahu.

Líbí se mi, že Penelope nikdy nevzdala své snahy dobýt srdce milovaného, kupodivu se to i podařilo a skutečně jde o pár, který se dobře doplňuje, kniha se jako všechny ostatní, které jsem v sérii četla čte velice snadno a rychle, nemá velké nároky na pozornost člověka. Dobrý "výplach mozku" když člověk potřebuje odpočinout od všedních dní u něčeho milého.

Srdcová povinná četba na základce. Příběhy kamarádů ze švédského venkova mi učarovaly.

Miluju Harryho s každým dílem víc a víc. Umbridgeovou bych valila kletbou cruciatus až by z ní zbylo jen pár růžových nitek. Harry utrpěl další ránu a já jsem si musela lízat rány z toho šoku taky pěkně dlouho. Čím dál temnější atmosféra knih mě absolutně fascinuje.

Moje srdeční záležitost už od dětství. Velice mile až naivně napsaný příběh, který ovšem obsahuje takovou moudrost, že kdyby se všichni nad jejím významem zamysleli a chovali se dle ní, svět by byl hezčím místem.

Otce malé Cory jako žena asi nikdy nepochopím, neuvěřitelně mi lezl na nervy. Knihu jsem měla přečtenou jedním dechem za dvě odpoledne. Příběh spád a kladně hodnotím i absenci zbytečné vaty okolo. Ačkoliv jsem nebyla napjatá a nemrazilo mě, jak slibovaly reklamy, knihu jsem si užila.

Dobře se to četlo. Vyrovnat se s takovou ztrátou není jednoduché a rozumím hlavní postavě. Docela zajímavým "závanem čerstvého vzduchu" byla puberťačka Lily, která Lou taky dost posunula v tom, co je zodpovědnost za další osobu a jak jednoduché je něco "zvorat" (ono co si budeme Louisina životní rozhodnutí taky nejsou zrovna jen seznamem úspěchů a promyšlených kroků)...

Jirásek asi nikdy nebude můj šálek čaje, nesedí mi jeho styl, ale toto je klasika a minimálně s obsahem pověstí by se měl každý z nás seznámit.

Čteno společně s celou třídou na základní škole. Klasické literární dílo, které je dobrodružné a docela i baví.

Úspěšně jsme se probojovali do finále této ságy kterak Ana a Christian mají sex na 100 způsobů. Docela chápu některé komentáře k tomu, že kdyby Christian nebyl milionář, nebyl by to romanticko erotický román, ale thriller...

Benediktův příběh spolu s tím Eloisiným jsou dva, na něž se v seriálu těším nejvíce, jedná se doslova o pohádku, ale člověk musí občas vypnout a v tomto ne vždy hezkém a příjemném světě znovu alespoň na chvíli uvěřit, že dobré konce a láska existují.

Kniha se četla velice dobře (opravdu se nejedná o komplikované čtení). Příjemná jednohubka na dvě propršená odpoledne.

Kniha se četla velice dobře. Zajímavě vystavěný děj i samotné vyprávění. Ke knize jsem se dostala díky filmovému zpracování na Netflixu a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla, velice milé, odpočinkové, s notnou dávkou reality.

Co mě překvapilo bylo, že Jessica byla v myšlenkách daleko větší a zákeřnější zahořklá potvora. Ne, že by navenek nebyla, ale v myšlenkách to má jiné grády. Celý Edwardův pohled na ostatní postavy byl zajímavý, jen mi vadilo, jak byl šíleně ufňukaný a zahleděný do sebe, jeho myšlenky byly až moc telenovelové. U Belly to tak bylo taky, ale to jeho neustálé...."ach, jsem zrůda a nezasloužím si žít" v každé myšlence celkem otravovalo. Jinak se kniha četla dobře, ubíhala dle očekávání podobně jako původní "materiál".

Co napsat a nespoilerovat?? Jako první jsem viděla seriál, do knihy jsem se pustila hlavně kvůli knižní výzvě, ale po přečtení půjdu na 100% do dalšího dílu jen co dočtu nového Browna, kterého musím vrátit kamarádce). Kupodivu mi oproti seriálové verzi dělá menší problém se orientovat v té hromadě hlavních, polo-hlavních, vedlejších, epizodních a zmíněných postav, jejichž příběhy jsou v tomto megalománií zavánějícím eposu vykresleny. Dost mě vyděsil hlavně věk Daenerys a vůbec všech "dětských" postav, které jsou v seriálu logicky vykresleny starší. Martin nemůže být úplně psychicky v pořádku, ale koneckonců, který velký umělec kdy byl?? Úplně normální člověk by takovéto veledílo nebyl schopen vytvořit, což by byla škoda....

Nesmrtelné klasické dílo. Němcová má na můj vkus poměrně těžkopádný jazyk a styl, ale knihou jsem se prokousala už z úcty k autorce a vůbec si to nevyčítám.

Moje oblíbená klasika- velké emoce, hluboké city a rozervanost postav. Zajímavý a .-kupodivu fungující koktejl. Strašně se mi líbí prostředí Anglie mezi 16. a 19. stoletím.

Scifi zrovna úplně nemusím, ale ponurý svět moskevského metra po jaderné apokalypse je strhující. Je pravda, že mi trvalo se ve všech těch jménech postav a názvech stanic zorientovat, nicméně úsilí stálo za to. Už mám koupené oba další díly trilogie a těším se, až se na ně také dostane řada.

Dost psycho postavy...jedna vedle druhé :) Líbí se mi, jak Třeštíková umí propojit osudy na první pohled nepropojitelné. Kniha byla čtivá, stačil mi na ni den a půl, měla spád. Rozhodně dobrá odpočinková četba, při které vám ale neklesne IQ.