Nelly komentáře u knih
Chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to byla pekelná jízda, sršící vtipem a akcí. Už se moc těším na velké finále, kde se propojí všechny postavy Riordanových knih (aspoň tomu zatím vše nasvědčuje)...
Klasická "cusslerovka" - víte, co očekávat, a také to dostanete - dobrodružství, kladní sympaťáci, něco z historie i zeměpisu, prostě pohádka pro dospělé dobrodruhy.
Oddechovka - nenásilná detektivní jednohubka s "jedubabou" Agathou. Asi přelousknu i další díl, jsem zvědavá, jak se to vyvine mezi hlavními hrdiny.
Poslední díl skvěle začal, uprostřed se táhl, ale konec to zachránil. Sice psáno asi pro jiné čtenáře, než jsem já, ale napsáno je to čtivě, zajímavě a kluky jistě potěší.
Druhý díl je ještě lepší než první. Obdivuji autorovu fantazii, se kterou přidává stále nové a nové démony. Opět doporučuji mít připraven i třetí díl...
Nečekala jsem od tohoto vydavatele knihu pro starší děti či mládež, ale i tak se mi příběh líbil, ačkoliv napětí přijde až v druhé polovině knihy. Doporučuji hned nachystat druhý díl.
Úsměvná knížka se zajímavým námětem. Začátek trošku zdlouhavější, ale pak už se to dalo. Jako oddechovka dobré.
Mercy je po delší době zpět ve skvělé formě. Trošku kostrbatější a místy neumělý překlad, ale fanoušci se nad to prostě musí povznést. Už se těším na další příběh plný magie a Kojotích kousků.
Četla jsem původní vydání z 1. republiky, takže nevím, zda toto novější nebylo nějak upravováno. Je to zajímavá knížka, bohužel u nás dílo tohoto velkého mystika není nijak více prezentováno, což je škoda. Hodně z něho cituje ve svých knihách např. Karel Weinfurter.
Napínavá dobrodružná knížka pro děti tak ve věku 11 let. Zažijí nejen dobrodružství v džungli, ale také se dozvědí spoustu rad pro přežití - sice možná ve svém evropském životě neupotřebí, ale jistě je to obohatí o další zkušenost...
Milé povídky na doplnění předchozích dílů. Svěže napsáno, četlo se jedním dechem.
Krásná dětská knížka, pro mne již dávná vzpomínka na dětství a bábinku, která mi ji četla...
Po Lincolnově mýtu opět něco z americké historie, která mně osobně nepřijde příliš zajímavá, takže pro mne slabší Berry. Příště to snad bude lepší...
Od prvního dílu velký pokrok k lepšímu - více napětí a magie, více zápletek a tím pádem i možností pro další pokračování. Těším se na další díl.
Nevím, co se mnou je, ale mně tato kniha příliš nenadchla - takové přepracované klasické dětské pohádky pro dospěláky (nebo možná mládež). Také styl jazyka mi nesedl. Prostě už jsem četla lepší fantasy - ale v budoucnu ještě některému dílu šanci asi dám...
Kniha zpočátku působí jako klasický detektivní příběh, pomalý, rozvážný, ale určitě zamotaný. Druhá půlka kniha graduje v posledních kapitolách v úžasném tempu, který je tak příznačný pro oba autory. A konec? Jedna velká lahůdka pro všechny milovníky Pendergasta - snad nebudeme dlouho čekat na další díl!
Oddechová Reichsová. Možná trošku moc náhod v zápletce, ale příběh je čtivý. - No, nedalo mi to a na jedné straně jsem spočítala počet jednoduchých vět a souvětí, protože to je specialita všech knih K.R. - poměr jednoduchých vět k souvětí je velmi vysoký. Tady konkrétně na jisté straně je 28 jednoduchých vět k 17 souvětím. Někdy mi to leze na nervy, někdy to vítám. V každém případě si další příběh Tempi nenechám ujít.
Pro mne skvělá knížka, trošku návrat k raným (výborným) dílům těchto autorů - napětí, zajímavý námět a trošku toho mýtického sci-fi.
Příjemná, oddechová, nenáročná a násilí prostá detektivka. Četla jsem předtím jen první díl, oproti němu velké zlepšení - čtivější.
Průměrná kniha - trošku mi nesedlo prostředí, kde se děj odehrává, a v zrovna v této knize mě děsně štvaly krátké, jednoduché věty, které jsou pro K.Reichs sice typické, ale tady jsem na to prostě neměla náladu. Počkám si na nějaký napínavější a čtivější díl.